Slik endrer du DNS på iPhone eller iPad enkelt

Det er ganske enkelt å endre DNS på iPhone. Vanligvis tildeler Wi-Fi du velger på iPhone automatisk DNS basert på ruterkonfigurasjon. Men av og til kan det hende du må endre DNS selv.

Vi kommer til årsakene senere. Slik endrer du DNS-innstillingen på din iPhone eller iPad. Legg merke til at dette er et nybegynnerinnlegg rettet mot folk som ikke er kjent med dette (eller er nye for iPhones / iPads). Hvis du vet dette allerede, kan du gjerne hoppe over.

Slik endrer du DNS på iPhone eller iPad

Trinn 1. Åpne Innstillinger- appen → Trykk på Wi-Fi.

Steg 2. Velg et Wi-Fi-nettverk og trykk på det blå “i” -ikonet.

Trinn 3. Trykk på Konfigurer DNS under etiketten DNS.

Trinn 4. Trykk på Manuelt → Trykk på Legg til server → Angi DNS-adressene (bla ned for gratis DNS-servere.) Når du er ferdig, trykk på Lagre.

Etter å ha gjort dette, kan det være lurt å starte Wi-Fi på iPhone på nytt for å se om DNS-endringen har trådt i kraft. Neste opp, fyr opp Safari på din iPhone / iPad og sjekk om nettsidene lastes riktig.

Gratis DNS-servere

Jeg velger vanligvis to DNS-tjenester (Google og OpenDNS), men det er som en gazillion DNS-leverandør der ute. Du kan velge dem fra denne listen her.

Google: 8.8.8.8, 8.8.4.4

OpenDNS: 208.67.222.222, 208.67.220.220

Du angir dem som det er i DNS-feltet.

DNS-endringer Løs noen ganger Wi-Fi-problemer på iPhone

Hvis du støter på DNS-spesifikke Wi-Fi-problemer på din iPhone, hjelper det å endre DNS. Dette skjer selvfølgelig ikke hele tiden. Når det gjør det, har du sannsynligvis problemer med Wi-Fi på alle tilkoblede enheter som har samme DNS-innstilling.

DNS-servere er som standard angitt i de fleste tilfeller. Når det angitte DNS slutter å fungere, blir Wi-Fi-tilkoblingen din rammet. En enkel endring i DNS kan fikse det.

Feilsøking av et DNS-hurtigbufferproblem på iPhone og iPad

Noen ganger (veldig sjelden), kan du oppleve at når du angir en DNS, den ikke virkelig trer i kraft umiddelbart. En løsning som jeg har hørt at folk bruker den for å skylle DNS

For å spyle DNS-hurtigbufferen setter du bare iPhone / iPad i flymodus og slår deretter av flymodus etter en stund.

Det er det!

Sørg for å laste ned appen vår og følg med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for aldri å gå glipp av de siste historiene våre.

 

Legg Igjen Din Kommentar