Hvordan finne IP-adresse for ruter i macOS: Et første skritt mot feilsøking i nettverket

Internett-teknologier har utviklet seg fra oppringing til fiber, men det er en ting som følger denne utviklingen - rutere. Uansett hvor rask internettforbindelse du har, når ting ikke fungerer, det aller første vi alle sjekker er ruterinnstillingene. Hvis du har erfaring, vet du kanskje allerede at ruterkonfigurasjonen nås via en IP-adresse i nettleseren. Men hvis du nylig har opplevd et nettverksproblem, kan det hende du først må finne IP-adressen til Router på Mac-en.

Vel, det er ikke som å finne en tapt skatt, så ikke å bekymre deg, vi har ryggen. Bare følg noen enkle trinn som er nevnt i dette innlegget for å finne det du leter etter. Det meste av prosessen forblir den samme for Wifi eller Ethernet.

Hvordan finne IP-adresse for ruteren på Mac

#1. Finn IP-adresse for ruteren på Mac fra statuslinjen

Den nylig lanserte versjonen av macOS har inkludert en tastatursnarvei for å få informasjon om nettverket du er tilkoblet - rett fra statuslinjen.

Alt du trenger å gjøre er å trykke og holde inne (⌥) alternativtasten og deretter klikke på Wifi-ikonet på statuslinjen. Ruterens IP-adresse er nevnt i tillegg til "Ruter" -alternativet.

Hvis du bruker en eldre versjon av Mac OS, kan du få den samme informasjonen fra Systemvalg. Dra sørover for å lære om det

# 2. Finn IP-adresse for ruteren på Mac fra Systemvalg

Trinn 1. Klikk på Apple-logoen øverst til høyre på displayet, og klikk deretter på Systemvalg.

Steg 2. Under Systemvalg velger du Nettverk.

  • Hvis du bruker ethernet, klikker du på Ethernet-alternativet i venstre sidefelt. Ruterens IP-adresse vises ved siden av "Ruter" på høyre side av vinduet.
  • Hvis du bruker WiFi, klikker du på Wifi fra alternativet til venstre sidefelt og klikker deretter på "Avansert" nederst til høyre i vinduet.

Trinn 4. Alt du trenger å gjøre nå er å klikke på fanen TCP / IP tilgjengelig på skjermen.

Ruterens IP-adresse vises ved siden av "Ruter" -tekst.

Det er det. Nå som du har IP-adressen til ruteren din, kan du gjøre nødvendige endringer i konfigurasjonen.

Logger av…

Som et ord av forsiktighet, ikke gjør endringer i ruterkonfigurasjonen hvis du ikke er sikker på hva du gjør. Du kan ende opp med en død internettforbindelse og kan trenge teknisk hjelp fra tjenesteleverandøren. Det kan også hende du må ha brukernavn og passord for at rutekonsollen skal gjøre endringer.

Ruter-IP brukes vanligvis til port videresending eller for å anvende restriksjoner på det eksisterende nettverket. Uansett, uansett hva som er grunnen, følg guiden, så vil du ende opp med det du lette etter.

Du kan også gjerne utforske:

  • Beste trådløse rutere
  • Internett fungerer ikke på grunn av egen tilordnet IP-adresse på Mac: Slik løser du problemet
  • Slik pinger du IP-adresse på Mac: Tre metoder forklart
  • Slik løser du problemer med IP-adressekonflikter på WiFi på iPhone og Mac

Mangler dette innlegget noe? Gi oss beskjed i kommentarene. Koble deg også til oss på Facebook, Twitter og Telegram for å lære mange flere tips og triks for Mac, og ikke glem å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar