Hvorfor iPhone X har mislyktes i å styre salgskartet

iPhone X ble antatt å bli en massiv hit på salgskartet allerede før smarttelefonen kunne se dagens lys. Og akkurat i det øyeblikket Apple løsnet den mye omtalte enheten på iPhone-arrangementet, trodde mange at den karismatiske sjarmen igjen hadde kommet tilbake til den ikoniske smarttelefonen. Men da euforien banet vei for virkeligheten, var de fleste av oss som lurte på hva som tok glansen bort fra iPhone!

Nyheten forteller at Apple har halvert produksjonsmålet for iPhone X i tremånedersperioden fra januar. Fra over 40 millioner enheter planlagt på det tidspunktet det ble lansert, sies tech-giganten å holde produksjonen på rundt 20 millioner enheter i kjølvannet av mye svakere salg i slutten av ferieshoppetiden i viktige markeder som Europa, USA og Kina.

Hvorfor avslo iPhone X-salg?

Så, hva har skadet salget av iPhone X? Vel, flere faktorer ser ut til å ha gått mot smarttelefonen. Men den som tilsynelatende har utløst feilen, er den heftige prisen.

Selskapet står nå overfor et prissatt dilemma. Hvis tech-giganten reduserer prisen på premium-smarttelefonen, kan flyttingen skade omdømmet. Og hvis selskapet holder den høye prisen intakt, vil salget fortsette å stupe kraftig.

Verre er det at etterspørselen etter iPhone 8 og iPhone 8 Plus slo rockebunnen i løpet av en måned etter utgivelsen. Det er tydeligvis ingen som ønsker å ha de slemme smarttelefonene, da de ser bleke ut i sammenligning.

“Apple skapte prisfastsettelsesproblemet da det delte ut produktlinjen i to telefoner - ho-hum iPhone 8 og iPhone 8 Plus og den innovative iPhone X som er priset til en enorm premium. Flyttingen har tydelig tilbakeført: Bragging-rettighetene for iPhone X tiltrekker ikke nok kunder, mens iPhone 8 og 8 Plus er bleke i forhold til Xs innovative funksjoner som Face ID og OLED-skjerm. ” - Fortune

"Vi balanserer vårt positive syn på langsiktig inntektsvekst på iPhone ... med svekkede datapunkter på langsiktig etterspørsel etter iPhone X, som vi tror vil sannsynligvis veie på aksjer foran FQ2-inntektsrapporten. Ikke så supersyklus holder oss på sidelinjen.

Spesielt ser vi ulemper med konsensus om iPhone-inntektsprognoser i juni kvartal og mener det er usannsynlig at aksjer vil utkonkurrere mens risikoen for estimater er revidert. ” - Analytiker Rod Hall skrev i et notat til klienter. CNBC

Flaggskipet ser ut til å stjele øynene. Og funksjonene som Face ID, Animoji og OLED har vært i stand til å fange ganske mye oppmerksomhet. Men de har ikke snudd hoder eller tvunget fans eller potensielle kjøpere til å hoste opp $ 1000.

Mange hevder at Samsung Galaxy-enheter har skrytt av OLED-skjerm, ansiktsgjenkjenningsteknologi i ganske lang tid og er lett tilgjengelige til en mye lavere pris. Face ID er selvfølgelig fremdeles uovertruffen, og det vil ta minst et år eller to for Android-smarttelefonprodusenter å ha en så robust teknologi. Men utover det har ikke den luksuriøse smarttelefonen mye å tilby.

For et par måneder tilbake hadde en iPhone X-bruker sagt dette på et forum, "Selv etter å ha betalt $ 1 000 000, kan jeg ikke turbolade (hurtiglading) smarttelefonen min direkte, da jeg trenger å bruke rundt $ 50- $ 70 mer for å kjøpe USB C til lynkabel og USB C adapter. I dag kommer til og med en $ 300 smarttelefon med hurtiglading, og produsenten tilbyr tilbehøret uten ekstra kostnad. Apple, du stikker både lommen og tålmodigheten! ”

Er det noe mer å si etter det ovennevnte ...? Vel, det oppsummerer ganske mye historie!

Likte du å lese denne artikkelen? Del dine tilbakemeldinger i kommentarene. Last ned appen vår, og hold kontakten med jus via Facebook, Twitter og Google Plus for å lese flere slike historier.

 

Legg Igjen Din Kommentar