16 tips for å gjøre din iPhone sikrere og tryggere

Mens mange tech-giganter er helvete på å overgå brukerens data, har Apple blitt mer nådeløs når det gjelder å ivareta brukernes personvern og sikkerhet. For de som legger sikkerheten til personopplysninger over alt annet, hadde det aldri vært en bedre tid å bytte til iOS før.

Med en rekke bemerkelsesverdige tiltak har Apple forbedret sikkerheten og personvernet til iOS 13. Datasporer har ikke lenger et fritt løp. Dessuten må de gjøre det krystallklart hvorfor de sporer og hva slags informasjon de har hentet.

Enten du er ny på iOS / iPadOS eller har drevet Apple-økosystemet i årevis, dette er de beste tipsene for å gjøre din iPhone og iPad sikrere og tryggere i 2019. Selvfølgelig vet du kanskje allerede noen triks, men jeg vedder på at det er ganske mange funksjoner som du kanskje ikke har kommet over ennå. Når det er sagt, la oss gå videre med tipsene!

16 tips for å gjøre din iPhone trygg og sikker

Hurtigkoblinger:

 • Tillat apper å spore plasseringen din bare en gang
 • Fjern posisjonsdata fra bilder og videoer
 • Hent posisjonsvarsler
 • Slik bruker du Logg på med Apple
 • Lag alfanumerisk passord
 • Deaktiver varsling, kontrollsenter og Siri på låseskjerm
 • Deaktiver Siri-forslag på låseskjermen
 • To-faktor autentisering / 2-trinns bekreftelse
 • Tøm historikken din
 • Administrer lokasjonstjenester
 • Administrer passordene dine
 • Aktiver Finn min iPhone
 • Bruk VPN til å surfe på nettet med forbedret sikkerhet
 • Bruk hvelv-apper for å holde innholdet skjult
 • Tilpass innhold og personvernbegrensninger
 • Slette dataene dine automatisk etter 10 mislykkede forsøk

Tillat apper å spore plasseringen din bare en gang

Ikke mer kontinuerlig stedssporing i bakgrunnen. I motsetning til tidligere, kan du la apper få tilgang til posisjonen din bare en gang. Så neste gang de trenger å ha posisjonsdataene dine, må de be om din tillatelse. Det er ikke alt, apper må være nødt til å komme frem med grunnen til at de trenger stedsdataene dine.

Hver gang en app får tilgang til posisjonen din, vises en popup på skjermen med tre alternativer: Tillat mens du bruker app, bare en gang og ikke tillat. Velg bare én gang i popup-vinduet.

Fjern posisjonsdata fra bilder og videoer

For alle sosiale medier-buffere eller alle som liker å dele sine bilder og videoer over hele nettet, er dette en må-ha-funksjon. Det tilbyr en forhåndsmessig måte å fjerne geotagger fra bilder slik at ingen kan finne ut hvor skuddene hadde blitt tatt. Mens du deler bilder, trykker du på Valg i delingsarket og deaktiverer posisjonsbryteren. For å lese mer om denne personvernfunksjonen, sjekk ut denne praktiske opplæringen.

Hent posisjonsvarsler

Funksjoner som "Plassevarsler" holder deg fullstendig klar over hva som skjer med dataene dine. Dermed har du mer kommando over personvernet ditt. Når du lar en app spore posisjonen din, holder Apple deg i løkka gjennom varsler som viser kartet over posisjonsdataene som appen har hentet. Og åh, det gir også grunnen til det.

For å dra nytte av denne funksjonen, start Innstillinger → Personvern → Plasseringstjenester → Posisjonvarsler. Deretter slår du på viften hvis den ikke allerede er aktivert.

Bruk pålogging med Apple

Når vi snakker om iOS 13 og selvfølgelig den nylig introduserte iPadOS, må vi aldri overse “Logg inn med Apple”. Det kan strekke seg langt i å beskytte dataene dine fra å falle i gale hender. Selv om det kan virke å være ganske likt andre tilbud som "Logg inn med Facebook", skiller det seg ut fra andre på mange fronter.

Først og fremst samler Apple ikke brukerens data og selger heller ikke selskapet ut til andre. Teknigiganten sender videre en unik e-post til deg slik at din virkelige identitet forblir skjermet. For ikke å nevne, det gir deg et alternativ å skjule e-post-IDen din også.

For å komme i gang med denne funksjonen, må du forsikre deg om at du har aktivert tofaktorautentisering. På innloggingssiden til ethvert støttet nettsted eller app (på tvers av plattformer som iOS, macOS, Android og Windows), trykker du bare på Logg inn med Apple. Etter det har du muligheten til å redigere informasjonen din og til og med skjule e-posten. Til slutt, autentiser med Touch ID eller Face ID, og ​​du er klar til å gå!

Lag alfanumerisk passord

Et av de første lagene med beskyttelse som kan strekke seg langt i å beskytte enheten din, er "alfanumerisk passord". Kombinasjonen av alfabeter og tall gjør den virkelig robust. Få dessuten mest mulig ut av Face / Touch ID for å forhindre uautorisert tilgang til dataene dine.

Apples Face ID er utvilsomt den mest avanserte og sikre. Drevet av TrueDepth-kameraet lar det deg autentisere med ønsket skjold. Dessuten sier Apple at det er overlegen Touch ID når det gjelder sikkerhet.

Deaktiver varsling, kontrollsenter og Siri på låseskjerm

Hvis du tror at det å lage sekssifret eller alfanumerisk passord ville sikre din iPhone, tenk på nytt. Den låste iPhone-en din er fremdeles tilgjengelig for alle pro-iPhone-brukere, som enkelt kan snike seg inn på enheten din fra Kontrollsenter eller varslingssenter.

På den låste skjermen på iPhone-en din kan hvem som helst sveipe opp Control Center og få tilgang til Flash, kamera, flymodus, Bluetooth osv. Og Notification Center gir enkel tilgang til meldinger og oppdateringer.

Dessuten, hvis du har forlatt Siri aktivert på låseskjermen, kan de skyldige stille spørsmål og gi kommandoer til Siri for å få litt informasjon. For å unngå denne situasjonen, bør du deaktivere Notification & Control Center og Siri fra låseskjermen på din iPhone.

Deaktiver Siri-forslag på låseskjermen

Med iOS 12 tilbyr Siri et forslag på låseskjermen. Det gjør det for å holde deg varslet om ting du gjør hver dag. Hvis du for eksempel bruker en app for å lære tegning hver dag, tilbyr den personlige assistenten deg forslag omtrent samtidig slik at du ikke glemmer å tegne.

Det er utvilsomt veldig nyttig. Men det kan også utsette personvernet ditt om hva du gjør. Derfor ville det være lurt å slå av Siri-forslag på låseskjermen.

To-faktor autentisering / 2-trinns bekreftelse

To-faktor-godkjenning kan være enormt nyttig for å gi det nødvendige skjoldet til kontoen din. Når den er aktivert, lar den deg bare få tilgang til kontoen din på pålitelige enheter. Den største og mest åpenbare fordelen med denne funksjonen er at selv om noen har fått tilgang til passordene dine, vil kontoen din fortsatt beskyttes.

I dag lar de fleste apper deg aktivere totrinnsverifisering slik at du kan legge til et ekstra lag med sikkerhet i kontoen din. Når du har slått på denne funksjonen, må du autentisere ved å bruke en sikkerhetskode hver gang du logger deg på kontoen din.

 • Slik aktiverer du tofaktorautentisering for Apple ID
 • Slik aktiverer du totrinnsverifisering for Google-kontoen
 • Slik aktiverer du totrinnsverifisering for Twitter
 • Hvordan aktivere totrinnsverifisering for WhatsApp
 • Hvordan aktivere totrinnsverifisering for Facebook
 • Slik aktiverer du totrinnsverifisering for Instagram

Tøm historikken din

En annen viktig ting som kan være veldig sentralt i å tilby et ekstra skjold til din personlige informasjon, er å holde nettleserhistorikken renset. Selv om det virkelig er nyttig når du raskt får tilgang til de allerede besøkte nettstedene gjennom de umiddelbare forslagene, kan det avsløre personvernet ditt om hva du søker og leser. Hvis du ikke vil at noen noen gang skal finne det du har oppe på nettet, må du slette historikken når du har surfet på nettet.

Du kan også dra nytte av inkognitomodus for å surfe på nettet. I dag lar de fleste nettlesere inkludert Safari deg aktivere privat modus. Så du vil ikke ha noe problem med å holde din personlige informasjon trygg.

Administrer lokasjonstjenester

Lær å si "Nei" til en app som ber om stedsadgang på iOS-enheten din. Denne funksjonen liker ikke bare din private informasjon, men tapper også batteriet og prosessoren på iOS-enhetene dine.

De siste iOS-versjonene lar deg administrere Location Services på en bedre måte. For eksempel har du muligheten til å la en app få tilgang til posisjonen din bare når du bruker den. Så hvis du må la en app få tilgang til din beliggenhet, kan du dra nytte av denne pene funksjonen. Innstillinger ⟶ Personvern ⟶ Plasseringstjenester.

Administrer passordene dine

Hvis du er lei av å lagre alle disse passordene på forskjellige steder, bør du bedre laste ned en sterk passordbehandlerapp. Slike apper lagrer alle viktige passord sikkert på ett sted, og lar deg bruke det samme med et enkelt hovedpassord eller med Touch ID.

iOS 12 kommer med en robust passordbehandling som heter "iCloud Keychain", slik at du ideelt kan administrere alle passordene dine. Det foreslår også sterke nøkler for å sikre at dataene dine har et ekstra lag med forsvar.

Aktiver Finn min iPhone

“Finn min iPhone” er en viktig sikkerhetsfunksjon. Det som får det til å skille seg ut er muligheten til å la deg spore den tapte enheten og til og med sikre dataene. Gjennom aktiveringslås hindrer det alle i å bruke eller selge enheten din. Med mindre noen har tilgang til Apple ID-passordene dine, kan han ikke aktivere eller slette innholdet ditt på nytt.

Bruk VPN til å surfe på nettet med forbedret sikkerhet

VPN-apper kan være utrolig viktige når det gjelder å tilby det ekstra forsvarslaget til sensitiv informasjon. Den lar deg surfe på nettet og forhindrer også spammere fra å spore informasjonen din. Den skjuler IP-adressen din, slik at ingen klarer å finne ut hva du gjør.

Bruk hvelv-apper for å holde innholdet skjult

Vil du ikke at noen skal støte på dine personlige bilder eller videoer? Hvelv-apper kan være veldig nyttige når du holder dem under innpakning. Du kan lage separate mapper for å holde alle tingene dine perfekt organisert. Og bruk en sikker nøkkel for å få tilgang til dem.

Tilpass innhold og personvernbegrensninger

Med iOS 12 har du mer kontroll over innholds- og personvernbegrensningene. Basert på behovet ditt, kan du tillate / ikke tillate installasjon, sletting og til og med kjøp i appen.

Du får forskjellige andre alternativer som å forhindre at Siri bruker eksplisitt språk og ikke tillater passordendringer. Kort sagt, hvis du vil ha ulastelig kontroll over alt innholdet ditt, er dette veien å gå!

Innstillinger ⟶ Skjermtid ⟶ Innhold og personvern Begrensninger

Slette dataene dine automatisk etter 10 mislykkede forsøk

Vil du ikke at innholdet ditt skal komme i gale hender? Du kan forhåndsinnstille enheten din til automatisk å utslette alle dataene etter 10 mislykkede passkodeforsøk.

Når denne funksjonen er aktivert, ønsker du selvfølgelig ikke at enheten din skal være noe sted i nærheten av barnet ditt. Men hvis du vil på den tryggere siden av strømmen, bør du huske denne funksjonen. Innstillinger ⟶ Touch / Face ID & Passcode ⟶ Slå på slett data.

Bonus:

Krypter sikkerhetskopien

iTunes tar ikke sikkerhetskopi av noen av dine personlige data som lagrede passord, Wi-Fi-innstillinger, Nettstedshistorikk og helsedata. Du kan imidlertid kryptere sikkerhetskopien din for å lagre dem.

Når du har aktivert det passordbeskyttede alternativet for kryptering, vil iTunes automatisk opprette den krypterte sikkerhetskopien fra og med. Det er ganske enkelt å gjøre, bare koble enheten til datamaskinen → slå av iTunes → velg enheten og merk deretter av for Krypter iPhone / iPad-sikkerhetskopi under Sikkerhetskopieringsdel.

iCloud krypterer hele sikkerhetskopien automatisk. Så du trenger ikke å gjøre noe for å inkludere all informasjonen din. Hvis du vil sikkerhetskopiere enheten din gjennom iCloud, går du til Innstillinger → Apple ID-banner → iCloud → Slå på bryteren ved siden av iCloud-sikkerhetskopi ⟶ trykk på Sikkerhetskopier nå.

Det er ganske mye det!

Logger av!

Så dette er noen av de mest bemerkelsesverdige måtene du kan beskytte iPhone og data på. Kjenner du noen andre måter å holde enheten beskyttet? Gi oss beskjed om det i kommentarene.

Det kan være lurt å utforske:

 • Slik deler du bilder og videoer av original kvalitet ved hjelp av AirDrop i iOS 13
 • Hvordan kjøpe ringetoner på iPhone og iPad i iOS 13
 • Slik blokkerer du folk fra å sende e-post i iOS 13 og iPadOS
 • Slik tillater jeg ikke-tillit til snarveier i iOS 13 og iPadOS

Liker du dette innlegget? Last ned appen vår, og hold deg oppdatert med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for aldri å gå glipp av de siste historiene våre.