Apples produktplassering: Fra filmer til TV-serier og webserier

Produktplassering er en av de smarte måtene merkevarer støtter produktene sine. Ingen, markedsføringsstudent eller sluttbruker, bør ikke begrense denne markedsføringsstrategien til populære TV-serier og filmstudioer og franchisetakere. Denne markedsføringsplanen kan fungere hvor som helst på jorden der det er mennesker (mengden.)

Merker elsker å plassere produktene sine i store begivenheter, enten det er et sportsarrangement som fotball-VM og OL eller offentlige feiringer. Men disse hendelsene er ikke vanlige hendelser. Multinasjonale selskaper ønsker å vinne “sinnsrommet” for sine forbrukere, og for dette formålet ser de etter innhold deres potensielle kunder engasjerer seg ofte eller hver dag.

Apples produktplasseringsstrategi: Migrering fra filmer til TV-serier / webserier

For enhver markedsføringspersonell er Apple det beste eksemplet å følge, da denne tech-giganten med suksess har gjort produktplassering med et lite budsjett og noen ganger gratis.

Siden midten av 1990-tallet har Apple-produkter blitt omtalt i mange filmer og deretter i populære TV-serier. Integrasjonen av Apple-produkter oppnås med en slik finesse at det hjelper Apple å utvide sine merkeverdiersprang og -grenser. Takket være innsatsen til Jon Holtzman, som ble utnevnt til direktør for verdensomspennende merkevaremarkedsføring hos Apple, gjorde selskapet en lysende ytelse når det gjelder produktplassering.

Sakte og gradvis, fra sølvskjerm, vendte Apple oppmerksomheten mot den lille skjermen. Dette strategiske skiftet vakte spørsmål i hodet til mange mennesker. Hvorfor Apple blir mer åpen om produktplasseringer i TV-serier? I dette redaksjonen har jeg gjort en oppriktig innsats for å forstå Apples strategiske skifte i produktplasseringen.

Billigere enn TV-reklamer

Det er ikke noe nytt. Apple vet at filmstjerner krever enorme avgifter for å flagge iPhones, iPads, iPods og Mac-er i hendene eller fangene. For Apples markedsføringsteam er det langt lettere å overbevise det kreative teamet om å sette inn Apple-enheter.

Annonserate gjør en stor forskjell her. I følge Variety er salgsfremmende plasseringer i TV-serier “vesentlig billigere” enn TV-reklamer.

Selv om hver TV-innsats eller omtale ikke kommer gratis, er de vesentlig billigere enn tradisjonelle TV-reklamer. Og det frigjør Apple til å bruke mye på mer opplagte måter. Blant TV-programmene 2016 og 2017 brukte Apple mest på NBCs "Sunday Night Football", ifølge Kantar Media, en sporer for annonseforbruk. Forrige sesong var gjennomsnittlig kostnad for en 30-sekunders annonse i det showet $ 728.434, ifølge Variety's årlige undersøkelse av primetime-annonsepriser. "

Reach er en annen viktig faktor for å velge TV og web-serien for å plassere produkter. Studios gir ut filmene sine på bestemte geografiske steder. TVs allmektighet gjør at Apple kan markedsføre sine produkter i alle verdenshjørner.

I løpet av de siste fem årene har digital distribusjon hatt en enorm bølge. Dette har inspirert innholdsskapere til å migrere fra tradisjonell TV til digitale mediaspillere for å levere eller strømme innholdet.

Se på hastigheten som online distribusjonskanaler (Netflix, Amazon Prime, Hulu, YouTube og andre) har utviklet seg de siste fem årene. Denne nye bølgen har endret måten innholdet konsumeres av brukere, spesielt den unge generasjonen. Samtidig har det skapt muligheter for merkevarer som Apple til å få kontakt med forbrukerne sine.

Apple har fått mest mulig ut av denne revolusjonen. Nettserier kan sendes hvor som helst i verden; Dette gir produsenter en større masse og selskaper som Apple drar fordel av dette faktum.

Lang holdbarhet

Det er gitt at filmer i dag knapt kjører i 120 minutter. Produsenter vet at det er enorme produksjonskostnader å lage film. Dessuten ønsker de å tjene mer på kortere tid; kanskje dette er grunnen til at de ansetter flere skjermer og kjører showene fire til fem ganger om dagen.

I motsetning til filmer har TV-serier og webserier lengre løp. En enkelt episode av et hvilket som helst show eller serie tar nesten 30 til 45 minutter. For hver sesong forbereder produsentene minst ti episoder. Så hvis du teller den totale lengden på ett show eller en serie, kommer det til 350 til 450 minutter.

Hovedpoenget er at du har en sjanse til å plassere produktet ditt fremtredende i hendene på ledende rollebesetninger. En film vises vanligvis i en måned; hvis det er en super-duper hit, går den i to eller flere måneder. En vellykket webserie eller TV-serie kjøres hver uke, og det er minst 10 eller flere uker tildelt til slike populære show.

Bilde høflighet: YouTube.com

For eksempel vil den berømte 9-1-1 treffe TV-apparatene i september 2018, og denne gangen kan serien ha mer enn ti episoder. Interessant nok ble dette showet først sendt fra januar til mars, og nå blir det kjørt i årets siste kvartal. Man må ha lagt merke til at karakterene til 9-1-1 kontinuerlig bruker Apples smarttelefoner for å holde kontakten med hverandre.

For 9-1-1 har Apple imidlertid betalt noe beløp til produsentene eller det kreative teamet, siden du kan se avslutningsbeløp med et varsel om "kampanjekostnad sponset av Apple."

Kan plassere de nyeste produktene

Nettserier og TV-serier har en fast utgivelsesdato. Selv om filmstudioer har vist et overordnet profesjonalitetsnivå, er det vanskelig for dem å gi ut filmene sine på en bestemt dato. Blant de mange grunnene for ikke å holde den angitte datoen, er den viktigste tilgjengeligheten av skjermer i multiplekser.

For en webserie eller TV-serie jobber produsentene med et stramt tidsplan, da de må lufte en episode hver uke. Siden show på små skjermer kjører i løpet av de forskjellige tidene av året, kan Apple sette inn de nyeste produktene eller tjenestene sine i showet.

Bilde høflighet: YouTube.com

For nesten to tiår siden hadde Apples Jon Holtzman med hell plassert Apples Powerbook i den første delen av Mission Impossible filmfranchise. Dessverre måtte Holtzman bruke et seks måneder gammelt produkt i en film, som skulle utgis 12-18 måneder senere.

Selv om moviedom drastisk har redusert dette lange gapet mellom produksjonen og utgivelsen av filmen, kan datoen for Apple-produktutgivelsen og filmutgivelsen ikke samsvare hele tiden.

Naturlig integrasjon

Som nevnt tidligere er det ikke lett for noe merke å overbevise populære filmskuespillere om å vise produktene i hendene. Filmer tilbyr begrensede muligheter til å integrere produkter naturlig. Betalte produktplasseringer vil alltid høres unaturlige eller kunstige ut. Dette kommer ikke Apple til gode på noen måte.

Et TV-show eller en nettrekke har et ensemblebesetning, og det høres derfor helt naturlig ut at to eller tre ledende karakterer eier Apple-produkter i showet. I filmer er det bare en sentral figur. Så hvis Apple viser produktene sine i hendene på den sentrale karakteren, ser det ut som en betalt produktplassering som ikke er overbevisende i det hele tatt.

Imidlertid er det en ulempe med å legge produktet ditt i webserien eller TV-showet. Det er stor sjanse for at andre karakterer i programmet bruker produkter fra konkurransen. Men så sørger Apple for at produktene ikke vises i hendene på onde figurer på programmet.

Kan integrere sine produkter og tjenester i hele show / episoder

Apples første suksess med merkevareplassering startet med Modern Family, en familie-sitcom, som ble urfremført på ABC i 2009. Et år senere, i 2010, ble Apples iPad vevd fint i historien til Modern Family, der Phil Dunphy holdt en iPad i viktige scener under episoden. Fem år senere fikk Apple nok en suksess med å plassere produktet sitt i den samme situasjonskomedien. Denne gangen inneholdt serien en episode med handlingen som vises helt på Apple-enhetens skjermer.

Bilde høflighet: YouTube.com

Det beste med Apple produktplassering i Modern Family er at hele episoden fant sted på nettet, med spenning som deles via direktemeldinger, mobilapper og Apples videochattertjeneste - FaceTime.

Hele episoden (bortsett fra litt etterproduksjon) av Modern Family-sesongen 2015 ble skutt på iPad og den deretter utgitte iPhone 6.

I begge tilfeller ovenfor betalte Apple ikke en krone til kringkasterne eller produsentene av denne populære serien.

Apple kan gjøre denne magien i andre populære show og serier, som kan fylles med Apple-produkter og -tjenester.

Apple kan produsere sitt originale innhold for Apple TV

Apple har kolossale kontanter, og det kan gjøre mange ting med overskuddspengene. Apple kan bruke fondet sitt til å lage originalt innhold og utfordre overlegenheten til Netflix og Amazon Prime.

Når selskapet begynner å produsere innholdet, ville det være enkelt for det å integrere produkter og tjenester uten problemer. Seerne kan forståelig nok forvente at flertallet av tegn bruker selskapets egne enheter.

Bortsett fra å lage sine manuskripterte show, kan Apple streame tredjepartsinnhold. For dette formålet må selskapet knytte partnerskap med andre kringkastere, TV-kanaler og teleselskaper. På lang sikt kan Apple høste fordelene av dette partnerskapet ved å integrere sine produkter og tjenester i programmene.

Utover TV og film ...

I en interessant observasjon bemerket Quartz at Apple var vinneren av FIFA verdensmesterskap 2018. Apple lyktes med å plassere produktet sitt subliminalt ettersom mange spillere flauntet Apples AirPods og Beats-hodetelefoner mens de gikk ombord eller tente fra bussen eller mens de kom inn i garderobene sine i paviljongen eller avstigende fly.

Bilde høflighet: QZ.com

I løpet av denne fotballekstravaganzaen har Apple smart integrert produktene sine og satt det beste eksempelet på bakholdsmarkedsføring.

Oppsummering ...

Økningen av produktplasseringer i tradisjonell TV og nettleser i den nye epoken stammer fra det faktum at årtusener ikke ser på TV på tradisjonell måte. Holtzman har med rette observert, “De bruker teknologi, enten det er streaming eller en DVR. I begge tilfeller ser de ikke på eller tar hensyn til reklamefilmer. Hvis de blir tvunget til å se på dem, demper de lyden. ”

Om den betalte produktplasseringen Holtzman la til, "Så langt de er mottakelige for produktplassering, vil jeg faktisk si at de ikke er mottakelige for den åpenbare betalte produktplasseringen jeg tidligere har beskrevet. Det motsatte. Men de liker å se på hva skuespillerne gjør og sier, og etterligne subliminalt det. Hvilken telefon bruker deres favoritt skuespiller i showet, hva har de på seg, hva kjører de, hva gjør dem kule? Så hvis produkter er inkludert på en naturlig måte som gir mening for manuset og dets karakterer, fungerer produktplasseringen bra. ”

Du kan henvise til flere interessante innlegg:

  • 7 ting Apple kan gjøre med de store kontantene
  • Android-telefoner er like livløse som gravsteiner: Fra Diary of a Gamer
  • SWOT-analyse av iCloud-lagring og hvorfor det er bedre enn andre skytjenester
  • 6 funksjoner jeg vil se på mine fremtidige iPhones

Tror du Apple bør fortsette denne praksisen med produktplassering i TV-serier og webserier? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Google Plus. Ikke glem å laste ned appen vår for å lese mer tankevekkende redaksjoner.

 

Legg Igjen Din Kommentar