64-biters iPhone 5s: Bør du oppgradere bare for 64-biters?

De fleste av oss har sannsynligvis hørt begrepene 32-bit og 64-bit når det kommer til stasjonære datamaskiner eller operativsystemer, men med mindre du er en dataprogrammerer, har du sannsynligvis aldri hatt å bekymre deg for hva det faktisk betyr. Nesten alle nye datamaskiner bruker 64-biters operativsystemer, men til nå var alle smarttelefoner 32-biters.

Apples nyere iPhones (5s) bruker et 64-bits operativsystem, og det har gjort mange overskrifter, men gjør det virkelig så stor forskjell? Og hva betyr det til og med?

iPhone 5s 64-biters chip: Hvor fordelaktig er det?

Datamaskiner og minneadresser

Hvis du har måttet lære forskjellen mellom 32-bit og 64-bit for et nylig datakjøp, har du sannsynligvis lært at 32-bit operativsystemer er begrenset til 4 GB RAM, mens 64-bit operativsystemer kan bruke mer .

De fleste datamaskiner har nå minst 4 GB RAM, og de bruker 64-biters operativsystemer i tilfelle du noen gang vil oppgradere. Hvis du er som de fleste forbrukere, har du imidlertid sannsynligvis aldri tenkt på hvor mye RAM-telefonen din har.

Du har kanskje sammenlignet skjermstørrelse, batterilevetid og kanskje til og med prosessorer, men RAM var ikke noe som mange smarttelefonprodusenter annonserte kraftig før nylig.

Så hvor mye RAM har iPhone? Både iPhone 5S og iPhone 5C har 1 GB RAM, doble 512 MB av iPhone 4S. Imidlertid er det fremdeles mye mindre enn 4 GB-grensen for et 32-biters operativsystem. I motsetning til en pendler, kan du ikke oppgradere RAM på en telefon.

Så i noen henseender er et 64-biters operativsystem en overkill for en smarttelefon. Så hvorfor gjorde Apple oppgraderingen? Det høres absolutt fint ut i spesifikasjonene. Det er klart at du vil ha iPhone med doble bitene, selv om du ikke forstår hva det betyr. Mer er bedre, eller slik tror vi.

64-bit: Ser på fremtiden

Overgangen til 64-bit handler om fremtiden. Etter hvert vil telefonene være kraftige nok til at de trenger mer RAM. Og hvis vi venter til det øyeblikket med å bytte, vil utviklere måtte opprette appene sine for det nyere operativsystemet. Ved å bytte nå, har utviklere mer tid til å oppgradere appene sine.

Tiden hvor smarttelefoner vil ha nok minne til å rettferdiggjøre et 64-biters operativsystem er heller ikke så langt ut. Samsung Galaxy Note fører mobile enheter i RAM, med 3 gigabyte RAM.

Siden Apple har kunngjort sitt 64-biters OS, har andre telefonprodusenter hastet med å kunngjøre tidslinjene for å lage 64-biters OS og maskinvare. Apples kunngjøring banet vei for kraftigere, raskere telefoner i fremtiden.

iPhone 5s: Er det verdt å oppgradere?

Du har sannsynligvis blitt lokket av Apples påstand om at den nye A7-prosessoren er dobbelt så rask. Det er viktig å erkjenne at den nye prosessoren faktisk er raskere enn den gamle - bare ikke på grunn av 64-bits operativsystem.

Fordi et 64-bit operativsystem bruker dobbelt så mange biter for å referere til minneadresser, kan det faktisk være tregere for noen operasjoner. Så Apples nye brikke er raskere på grunn av andre designendringer, ikke det nye operativsystemet.

Det er mange grunner til å oppgradere til en ny iPhone, som fingeravtrykssensoren i iPhone 5S. Å ha et 64-biters operativsystem er et stort skritt fremover som lar teknologien komme videre i fremtiden.

64-bits minnet alene gjør imidlertid ikke en merkbar forskjell i ytelsen til iPhone 5S og iPhone 5C.

Ønsker å ta igjen flere slike artikler? Sørg for å laste ned appen vår og følg med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for aldri å gå glipp av de siste historiene våre.

 

Legg Igjen Din Kommentar