Slik setter du ditt eget bilde som Finder Dock-ikonet på macOS

Det tofargede smilefjeset har vært Finder-ikonet på Mac i evigheter. Selv etter å ha endret navnet fra OS X til macOS, har denne ikoniske logoen holdt seg. Folk elsker å tilpasse enhetene sine, og hvilken bedre måte enn å endre bildet som er på hver Mac! Du kan angi bedriftens eller organisasjonens logo eller barnets bilde her. Jeg har endret det på Mac-maskinen min, og la meg si det, det ser bra ut! Så hvis du også vil være litt annerledes og skille deg ut, så er det enkle trinn for å endre standard Mac Finder-ikonet til hvilket som helst bilde du liker. Sjekk det ut.

Hvordan endre Finder Dock-ikonet på Mac

Her er et sammendrag av hva vi vil gjøre. Først vil vi velge et bilde, deretter deaktivere System Integrity Protection; deretter bytter du ut ikonet med bildet vårt og endelig oppdater dokken. La oss starte.

Trinn 1. Velg bildet du vil bruke. Det skal være en PNG-fil. Hvis det er i noe annet format, kan du enkelt konvertere JPEG til PNG eller JPG til PNG.

Steg 2. Nå som du har PNG-bildet, kan du gi det nytt navn som finder.png (du trenger ikke å skrive .png). Flytt dette bildet til Mac-skrivebordet (se bildet nedenfor).

Merk : Hvis du har en Mac med retina-skjerm, kan du gi nytt navn til dette bildet som .

Trinn 3. Med moderne macOS-versjoner (OS X El Capitan og nyere) bruker Apple System Integrity Protection (SIP). Dette er for å beskytte våre filer og data. Siden vi skal endre systemikonet, må vi først deaktivere SIP. Vi kan deaktivere SIP ved å gå i gjenopprettingsmodus. For å gjøre dette må du først slå av Mac-en din ⟶ Apple-logoSlå avSlå av . Vent minst 30 sekunder.

Trinn 4. Les nå dette trinnet til slutten før du følger det. Vi går inn i gjenopprettingsmodus. For dette, slå på Mac-en, og så snart du hører klokkeslettet eller ser skjermen lyse, trykker du på og holder nede Kommando + R- tastene. Legg igjen nøklene når du ser Apple-logoen. Macen vil nå ta litt tid å gå inn i gjenopprettingsmodus.

Trinn 5. Nå vil du se at Mac-en din ber deg velge språk. Jeg velger " Bruk engelsk som hovedspråk." Etter dette, klikk på pilen til høyre .

Trinn 6. Fra den øverste menylinjen, klikk på Verktøy og deretter Terminal .

Trinn 7 Skriv inn følgende kommando i terminalen og trykk enter-tasten: csrutil deaktiver

Trinn 8. Klikk nå på Apple-logoen og klikk deretter på omstart . Ikke trykk på noen tast. La den starte på nytt.

Du har nå deaktivert System Integrity Protection (SIP).

Trinn 9. Klikk på Finder-ikonet, og nå fra den øverste menylinjen, klikk på og klikk deretter på Gå til mappe . (Eller du kan trykke sammen Kommando + Skift + G.) I søkeboksen skriver du inn (eller kopierer inn) følgende bane og klikker på (eller trykker enter):

/System/Library/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/

Trinn 10. Finn nå filen som heter finder.png eller postbeskyttet (for netthinn Mac). Kopier filen til en annen mappe på skrivebordet ditt eller hvor som helst (dette er sikkerhetskopi).

Trinn 11. Dra PNG-bildet du opprettet i trinn 2 fra skrivebordet til denne mappen (hvor de nåværende søker.png og postbeskyttede bildene er). Den vil be om godkjenning. Klikk på Autentiser . Deretter klikker du på Erstatt . Skriv inn passordet til Macen din hvis du blir bedt om det, og klikk på OK .

Du har erstattet ikonfilen.

Trinn 12. Trykk nok en gang Kommando + Skift + G. Skriv deretter:

/ private / var / mapper / og klikk eller trykk enter.

Trinn 13. Skriv inn " com.apple.dock.iconcache " i søkefeltet. Klikk på mappefanen for å søke i denne mappen. Slett filen " com.apple.dock.iconcache ".

Merk : Selv etter sletting kan du oppleve at denne filen forblir der. Ikke bekymre deg. Den er slettet. Eller bare for tilfredshet, kan du slette det igjen ved å velge det og trykke på tastene ( Kommando + Slett ).

Nå må vi drepe (oppdatere) dokken for at endringer skal vises.

Trinn 14. Start terminal fra applikasjon ⟶ Verktøy og type: killall Dock og trykk enter.

Ferdig! Docken din blir oppdatert, og Finder-ikonet ditt endres til det nye.

Etter at du har hatt glede av å se på det nye bildet ditt som Finder-ikonet, er det et viktigere trinn å ta - å aktivere System Integrity Protection (SIP) på nytt . For dette gjenta trinn 3 til trinn 8 . Men i stedet for å skrive csrutil deaktivere i terminalen type csrutil, aktiver og start Mac-maskinen på nytt. Med dette vil SIP bli aktivert på nytt for beskyttelse og sikkerhet av våre filer og data.

Så dette er hvordan du kan endre Finder-ikonet for dock på din Mac. Var ikke dette spennende!

Du kan gjerne lese ...

  • Slik legger du til mellomrom mellom ikoner på dokk på Mac-en din ved å bruke Terminal
  • De fleste nyttige macOS-terminalkommandoer som hver Mac-bruker skal prøve
  • Slik fremskynder du sikkerhetskopiering av Time Machine på Mac ved hjelp av Terminal Command
  • Er MacOS Catalina-installasjonen stoppet? Slik løser du det

Last ned iGB-appen vår, så følg oss på Twitter, Facebook og Instagram for enkelt å få tilgang til våre nyeste Apple-guider.