Lader ikke Macbook-en din? Prøv disse løsningene for å løse problemet

Bærbarhet er den viktigste grunnen til at folk kjøper bærbare datamaskiner som en MacBook. Men et ofte utladet batteri på MacBook-en din etterlater det som en murstein. Det er den mest frustrerende situasjonen for alle brukere når MacBook ikke lader.

Å kjøpe en ny Apple original MagSafe strømadapter er ikke en vits, ettersom den kommer til en høy prislapp. MagSafe strømadaptere bruker magneter for å etablere en forbindelse mellom en MacBook og AC-laderen. Denne mekanismen er upåklagelig og knapt feil, men når den gjør det, har du problemer. I denne feilsøkingsguiden vil vi diskutere noen få løsninger for å fikse MacBook-batteriet som ikke lader problemet.

Tips for å fikse en MacBook som ikke vil lade

Vi vil starte med noen viktige løsninger som du kan overse i ditt rutineliv.

Strømtilkobling

MagSafe strømadapter bruker magnetiske punkter for å koble seg selv til MacBook-en din for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har koblet MagSafe tilfeldig, kan tilkoblingen fjernes, eller ganske enkelt er den ikke riktig festet i sporet.

Sjekk MacBook-adaptertilkoblingen

Apple sender deg en adapter i to deler: en som du kobler til veggen (en avtakbar plugg) og en annen er en firkantet adapter. Koble fra de to, og koble deretter til igjen for å sikre riktig tilkobling.

Vegguttak

Bruker du stikkontakter? Hvis ja, sørg for at kontakten er slått på. Sett støpselet inn i en annen stikkontakt i hjemmet eller kontoret.

Er adapteren i god stand?

Ved kontinuerlig bruk mister noen adaptere kvaliteten, og de er ikke mer i perfekt stand. Er ledningen tatter? I dette tilfellet må du bytte adapteren. Først ber din venn eller kollega om å låne ut en adapter; neste, kan du også besøke Apple Store for å få nye.

MagSafe Connection

MagSafe-tilkoblingen på MacBook-en din kan samle støv eller rusk, og det kan derfor være en dårlig tilkobling. Du må holde dette rent for effektiv Mac-lading. Når rusk begynner å samle seg i eller rundt havner, hindrer det tilkoblingen og forårsaker ladeproblemer. Hold ladeportene på MacBook og hodet på MagSafe-adapteren ren. Det anbefales at du bruker en myk børste for å tørke søppel fra MacBook-ladeportene og MagSafe-adapteren.

Servicebatteri

Når MacBook-batteriet ikke lader, varsler systemet deg om å bytte batteri. For å se dette varselet, klikk på batteriikonet fra menylinjen. Noen få alternativer vises, og hvis du finner meldingen "Servicebatteri", må du bytte ut MacBook-batteriet. Vær oppmerksom på at MacBook-maskinen din fremdeles kjører på et svakt batteri, men at den deretter tømmes øyeblikkelig når batteriet ikke klarer å holde strøm lenge.

Når du har sjekket alle de ovennevnte grunnleggende, kan du gå videre for å teste andre løsninger for å løse problemet med MacBook som ikke lader.

Kontroller overoppheting

Overoppheting er det vanligste problemet vi kan overse når MacBook-batteriet ikke lader. Du kan føle varmen på MacBook-maskinen mens du skriver. I denne situasjonen kan du koble fra laderen og la Macen din kjøle seg ned en stund. Forsikre deg om at Mac-en ikke blir utsatt for direkte sollys; sitte i skyggen hvis du jobber utendørs.

Systemvalg

Tømmer MacBook-batteriet ditt fortsatt? Du må sjekke innstillinger for energisparing på Mac-en.

Klikk på () Apple-logoen fra toppmenyen. → Nå, klikk på Systemvalg.

Deretter klikker du på alternativet Energisparing fra vinduet.

Her må du velge Batteri-fanen; standardvalget er strømadapter.

Sjekk de to glidebryterne: Computer Sleep and Display Sleep. Begge skyvekontrollene skal være på venstre side; hvis de er satt til Aldri, dra glidebryterne til venstre.

Apples løsninger

Hvis MacBook-batteriet ikke lader, anbefaler Apple noen tips:

  • Ta ut batteriet og sett det inn igjen: Tidligere hadde noen Apple-bærbare datamaskiner flyttbare batterier. Hvis du eier en slik bærbar PC, kan du ta ut batteriet og sette det inn igjen for å kontrollere at batteriet er riktig installert.
  • Reset System Management Controller (SMC): Du kan løse noen batterirelaterte problemer ved å tilbakestille SMC.
  • Batteribytte: I siste instans må du kjøpe et nytt batteri og få det installert. Du kan besøke en Apple Store i nærheten eller kontakte AppleCare. Hvis Apple-garantien dekker Mac-en din, er den bra; Ellers må du bytte ut batteriet.

Tilbakestill SMC (System Management Controller) på Mac stasjonære datamaskiner

Dette er mulig når du eier en MacBook med et ikke-avtakbart batteri.

Hvis du har en iMac, Mac mini, Mac Pro og Xserve, kan du følge trinnene for å tilbakestille SMC.

Trinn 1. Først må du slå av MacBook: () Apple-logo → Slå av.

Steg 2. Når Mac-en slås av, kobler du fra strømledningen.

Trinn 3. Vent til 15 sekunder, og koble deretter strømledningen tilbake.

Igjen, vent i fem sekunder, og trykk deretter på strømknappen for å slå på Mac.

For brukere av Intel-baserte Xserve-datamaskiner, som ikke svarer, kan de slå av lokalt eller bruke eksterne kommandoer. Du kan også trykke og holde på av / på-knappen i fem sekunder.

For detaljert informasjon, kan du sjekke Apple Support-siden om tilbakestilling av systemadministrasjonskontroller.

I tilfelle at metoden ovenfor ikke klarer å gjøre noen endring, må du gå til Apple Store for å utføre service på MacBook.

Det er alle venner!

Logger av…

Følg den beste fremgangsmåten for å beskytte batteriet på MacBook-maskinen. Når Mac-batteriet er ladet 100%, kobler du fra laderen og kjører Mac-en på batteriet. Når batteriet er brukt, kan du sette det på igjen.

Ikke gå glipp av:

  • Hvordan fikse Finder ikke fungerer på Mac
  • Fungerer ikke din Mac USB-port? Prøv disse fikser for å få det til å fungere
  • 17 Mac-innstillinger du bør endre akkurat nå! [Hands-on video]
  • Beste betalte spill for Mac: Gi et skudd til fantastisk spill

Hvilke av løsningene tror du fungerer for en MacBook uten lading? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg også for å laste ned appen vår for å lese andre nyttige opplæringsprogrammer.

 

Legg Igjen Din Kommentar