Slik slår du av 3D Touch i iOS 13 på iPhone

Ved utgivelsen i 2015 hørtes 3D Touch ut som interessant teknologi. For mange ivrige brukere var det en flott funksjon; selv om snart surret slo seg ned, og bare noen få brukere nøt sin fulle fordel. Og nå er 3D touch virkelig døende da iOS 13 har flyttet mesteparten av 3D touch sin jobbprofil til Haptic touch; 3D-berøringen lever bare i eldre iterasjoner.

Mens iPhone XR og iPhone 11-serien har utryddet 3D-touch fullstendig, har iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X / XS og iPhone XS Max med iOS 13-oppgradering begge funksjonene. Siden de fleste 3D-berøringsfunksjoner enten er flyttet til Haptic eller avskåret; det er fornuftig å deaktivere 3D-berøringen på iOS 13-enheter.

3D-berøring er en funksjon som bruker maskinvare for skjermfølsomhet for å oppdage hvor mye trykk som blir brukt. Ulike responser ble påberopt tilsvarende til forskjellige nivåer av trykk. Når det gjelder Haptic Touch, er det en programvarefunksjon som ligner på lang trykk, den måler lengden på et fingerpress.

En annen stor forskjell mellom de to er en svak vibrasjon. Siden 3D Touch er en maskinvareorientert, ble det oppstått en svak vibrasjon ved bruk. Mens Haptic Touch har et jevnt grensesnitt i sammenligning.

Slik deaktiverer du 3D Touch i iOS 13

Tidligere 3D-berøring ble brukt for å få tilgang til apper uten å lansere dem; kan du forhåndsvise varsler, og viktigst av "kikk og pop" med bestemte apper. Selv om Haptic Touch mangler funksjoner som snarveier på startskjermen og kikk og pop, har den overtatt de fleste funksjoner. Så for å drepe forvirringen mellom de to, anbefales det å slå av 3D Touch i iOS 13.

Trinn 1. Åpne Settings- appen på din iPhone.

Steg 2. Bla ned og trykk på Tilgjengelighet .

Trinn 3. Velg Berør fra menyen. Og trykk på 3D Touch & Haptic Touch .

Trinn 4. Slå av vipperen ved siden av 3D Touch.

Dette vil ikke påvirke Haptic Touch følsomhet eller funksjoner på noen måte. Hvis du er blant de få som virkelig likte 3D Touch, kan du aktivere den ved å slå på Toggle On. Du kan også justere følsomheten til 3D-berøringen i samme vindu.

Slik justerer du 3D berøringsfølsomhet i iOS 13

Trinn 1. Åpne InnstillingerTilgjengelighetTrykk3D Touch & Haptic Touch .

Steg 2. Velg alternativet 3D berøringsfølsomhet du foretrekker, fra Lys, Medium og Fast .

Den nye oppdateringen gir deg også friheten til å justere følsomheten til Haptic Touch, fra det samme vinduet.

Det er alt for nå!!

Den eneste måten du kan holde 3D touch i live er hvis du nedgraderer til iOS 12. Men når du gjør det, vil du savne alle de flotte funksjonene iOS 13 har å tilby. Dessuten ble 3D touch knapt brukt av de fleste brukere, bare noen proffer utforsket hele spekteret av teknologien. Kanskje, å drepe den og introdusere noen fantastiske funksjoner, på sin side er et bevis på Apples glans. Her er noen funksjoner i iOS 13 som du helt sikkert vil glede deg over: -

  • Slik aktiverer du mørk modus i iOS 13
  • Hvordan aktivere lavdatamodus i iOS 13
  • Slik tilpasser du Memoji-ene i iOS 13 og iPadOS
  • Slik bruker du Finn mine venner i iOS 13
  • Hvordan beskjære og trimme video i iOS 13

Hva foretrekker du mer 3D Touch eller Haptic Touch? Er det en funksjon som du vil savne? Del dine synspunkter og anmeldelser med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også få kontakt med oss ​​på våre sosiale mediesider - Facebook, Twitter og Instagram.