Slik fjerner du dokumenter og data på iPhone og iPad

Akkurat som “Annet på iPhone”, er “Dokumenter og data” en litt forvirrende del av din iPhone-lagring som viser seg å være en plage når du går tom for plass. Mange mennesker har et vedvarende spørsmål: hvordan tømme “Dokumenter og Data” på min iPhone og gjenvinne ledig plass?

La oss først forstå hva som er dokumenter og data på iPhone før vi går til drap. For å si det rett ut er det nettleserhistorikk, informasjonskapsler, logger, cacher av bilder og videoer, databasefiler og mer stablet opp av appene dine. Og hvis du ikke utrydder dem regelmessig, kan de bli problematiske for enheten din. Dessuten kan den totale filstørrelsen på Documents & Data til og med erstatte den faktiske størrelsen på den tilknyttede appen! Mer etter pausen:

Hvorfor trenger apper å lagre hurtigbuffer? De lagrer hurtigbuffer for å forbedre brukeropplevelsen din. Når du for eksempel søker i noe i Safari, holder nettleseren en oversikt over den slik at du får tilgang til den umiddelbart neste gang. På samme måte fører YouTube oversikt over sehistorikken din for å anbefale den typen videoer du liker å se på. Nok snakk; la oss gå i gang med utryddelse av oppdrag!

Slik sletter du dokumenter og data på iPhone eller iPad

iOS lar deg sjekke hvor mye lagring hver apps data har brukt på enheten din. Når du har sett en rask titt på plassen kapret av apper, har du flere alternativer for å bli kvitt de tilknyttede dataene.

Du kan laste ned ubrukte apper uten å måtte slette dataene deres. Og når du installerer dem på nytt, blir dataene automatisk gjenopprettet. Derfor kan du bruke denne hendige funksjonen til å frigjøre god plass på enheten din uten å måtte rydde opp i viktige data. Hva om du ønsker å fullføre opprydding? I dette tilfellet kan du slette appen sammen med alle dokumenter og data.

Trinn 1. Åpne Innstillinger- appen på iOS-enheten din → Trykk på Generelt.

Steg 2. Trykk på iPhone / iPad Storage → Nå, trykk på appen det gjelder.

Trinn 3. Deretter har du to alternativer: Avlast app og slett app.

Hvis du ønsker å slette appen, men vil beholde dataene, velger du Avlastningsalternativ. Som nevnt over, vil du kunne gjenopprette den tilhørende filen når du installerer appen på nytt.

Men hvis du bestemmer deg for å fjerne alle dataene, trykker du på Slett- knappen og bekrefter.

Fjern dokumenter og data for spesifikke apper fra iCloud på iPhone og iPad

Hva med å fjerne lagrede data fra spesifikke apper fra iCloud? Du kan forhindre at din dyrebare iCloud-lagring blir rotet for plass ved å bli kvitt overflødige filer. Husk; den vil utslette alle dataene fra skyen og tilkoblede enheter. Og det kan ikke angres.

Trinn 1. Åpne Innstillinger- app → Trykk på profilen din.

Steg 2. Trykk på iCloud → Nå, trykk på Administrer lagring.

Trinn 3. Deretter trykker du på appen hvilke data du vil fjerne fra skyen, og trykker deretter på Slett data → Trykk på Slett for å bekrefte.

Det er slik du kan utrydde cache for individuelle apper fra alle enhetene dine som er synkronisert med den samme iCloud-kontoen.

Tips: La bare utvalgte apper lagre dataene sine i iCloud. Det vil hjelpe deg å administrere lagringen din på en bedre måte.

Fjern musikk, filmer og TV-show, miniatyrbuffer

Alle iTunes-kjøpene dine (gjort på iPhone / iPad eller synkronisert fra datamaskinen) er en del av media. Det er vanligvis kategorisert under Audio / Video-delen av lagringsplassen, men noe av det går til "Dokumenter og data." Dette kan inkludere miniatyrbuffer eller relaterte filer.

Noe av det beste du kan gjøre for å tømme hurtigbuffer, er å fjerne all musikk fra iPhone-en din og deretter synkronisere den gjennom datamaskinen. På denne måten vil du tømme all cache på iPhone, og fordi disse ikke er opprettet under en ny synkronisering, får du litt ledig plass.

E-post: tømme gammel e-post og vedlegg

Hvis du bruker Mail-appen, er det mange cacher som bygger seg rundt dette. All synkronisert e-post som du får tilgang til via appen, lagres på iPhone-en din for rask tilgang. Og over tid er det data som hoper seg opp. Legg til alle vedleggene du åpner på iPhone.

En enkel måte å tømme all e-cache og data på er:

Trinn 1. Åpne Innstillinger- appen → Trykk på Kontoer og passord.

Steg 2. Trykk på e-postkonto.

Trinn 3. Trykk på Slett konto og bekreft.

Legg til kontoen på nytt ved å trykke på Legg til ny.

Rydd opp i Safari-historikken og nettstedets data

Det er bedre å rydde ut Safari-historikken og nettstedsdata fra tid til annen for å sikre at nettleseren fortsetter å fungere smidig og ikke hoper seg opp for mye cache. Gå over til denne komplette guiden for å rydde opp i Safari.

Rens opp bilder

Det kan være flere unødvendige bilder i kamerarollen. Å bli kvitt dem kan hjelpe deg med å gjenvinne litt verdifull plass.

Trinn 1. Åpne Bilder- appen → trykk på Velg øverst til høyre.

Steg 2. Velg bildene du vil fjerne, og trykk på Papirkurv- ikonet nederst til høyre. Trykk på Delete for å bekrefte.

Så det handlet om å skyte ut unødvendige bilder, hva med å rydde bort overflødige meldinger? Fortsett å lese…

Ikke la meldingene bruke et par lagringsplasser

Bruker du iMessage mye, er sjansen stor for at appen kan ha brukt mye lagringsplass. Du vil gjerne vite at iOS gjør det utrolig enkelt å se hvor mye lagringsbilder, videoer, GIF-er som har tatt henholdsvis. Derfor kan du velge å beholde og slette data basert på behovet ditt.

Å gjøre slik,

Trinn 1. Åpne Innstillinger- app → Trykk på Generelt.

Steg 2. Trykk på lagring av iPhone / iPad → Trykk på Meldinger.

Trinn 3. Gå til respektive seksjon under Dokumenter og data og trykk deretter på Rediger.

Trinn 4. Trykk på radioknappen → Trykk på papirkurvikonet for å slette ting du ikke vil beholde lenger.

Talepost: Slett all talepost

Det viser seg at all telefonsvareren din bidrar til delen "Dokumenter og data" i Telefon-appen. Sørg derfor for å slette uønskede talemeldinger regelmessig for å sikre at de ikke roter enheten din for plass.

Telefonapp → Talepost → velg taleposten → Nå, må du trykke på den eller sveipe til høyre mot venstre for å avsløre Slett- knapp → trykk på Slett-knapp.

Hvis du vil slette flere telefonsvarer, åpner du Telefon-appen → Talemeldinger → trykk på Rediger → velg talemeldingene → trykk på Slett.

Rydd opp apper fra tid til annen

En av de enkleste måtene å forhindre at iPhone går tom for plass, er å tømme cachen og andre overflødige data fra apper på en jevn basis. De fleste apper som Safari, Dropbox, WhatsApp og Twitter lar deg enkelt eliminere slike data. Å stoppe dem fra å spise i mye lagringsplass vil derfor ikke være et stort spørsmål.

  • Slik tømmer du hurtigbufferen i Dropbox på iPhone
  • Slik sletter du individuelle mediefiler fra individuell WhatsApp-chathistorikk på iPhone
  • Slik tømmer du hurtigbufferen i Twitter
  • Slik tømmer du Safari-historikk og nettstedsdata

Hva om du ikke vil fjerne data manuelt?

Slette cache-filer manuelt kan være kjedelig og tidkrevende, spesielt når du må håndtere en rekke apper. I slike tilfeller er det bedre å ta hjelp av iPhone-rengjøringsapper. Vi har avrundet de beste appene som kan gjøre det enkelt å eliminere uønskede data. Dermed vil det ikke være vanskelig for deg å velge ut en dyktig konkurrent!

Innpakking:

Så det er slik du kan forhindre at iOS-enheten din faller for søppelfiler. Har du spørsmål? Kast det opp i kommentarene nedenfor.

Det kan være lurt å henvise disse innleggene også:

  • Beste filbehandlerapper for iPhone og iPad
  • Slik forbedrer du iOS 13-batterilevetid
  • Beste batterispareapplikasjoner for iPhone og iPad
  • De beste appene for mobildatasporere for iPhone

Fant du denne guiden nyttig? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for aldri å gå glipp av slike historier.