Slik sletter du Apple-ID-en din helt fra iPhone eller iPad

Hvis du har fått en iPhone eller iPad fra en annen bruker, eller hvis du gir bort enheten din til noen andre, er det fornuftig å slette Apple-ID-en din som er tilknyttet iPhone / iPad. Slette alt innhold og tilbakestille iPhone er den enkleste måten å gjøre jobben på. Imidlertid er det andre metoder som lar deg fjerne alle spor etter Apple-ID-en din. La oss sjekke det ut!

Slik fjerner du Apple-ID-en din helt fra iPhone eller iPad

Den enkle metoden: den enkleste måten er å fjerne alt fra iDevice. For å gjøre dette, trenger du bare å gå til Innstillinger → Generelt → Tilbakestill → Slett alt innhold og innstillinger.

Den andre metoden for å slette Apple ID fra iPhone eller iPad

#1. Deaktiver Finn min iPhone

Det første du må gjøre er å deaktivere Find My iPhone-alternativet fra enheten din. Dette er den som utløser aktiveringslåsen, så du må få dette ut av veien. Hvis du har aktivert Finn min iPhone, kan du fjerne den på følgende måte: Innstillinger → Ditt navn → iCloud → Finn min iPhone → slå av bryteren for Finn min iPhone.

# 2. Fjern enheten fra iCloud

Nå, følg denne opplæringen for å fjerne enheten fra iCloud Finn min iPhone-konto også. Hvis du selger / gir bort iPhone / iPad, vil den bli satt opp som ny på en annen Apple ID. Det er fornuftig å fjerne enheten fra kontoen din.

# 3. Logg av overalt

Gå til Innstillinger → iTunes & App Store og trykk på Apple ID-feltet. Trykk deretter på Logg av.

Neste opp, gå til Innstillinger → Ditt navn → Logg av. Dette er de to vanlige stedene der du har logget deg på med din Apple ID.

# 4. Nullstille

Til slutt, ikke glem å tilbakestille. Slett alt innhold og innstillinger fra Innstillinger → Generelt → Tilbakestill, og tilbakestill deretter alle innstillinger for godt mål.

Det kan også være lurt å fjerne enheten fra iTunes-sikkerhetskopi i tilfelle du ikke lenger trenger den (sikkerhetskopifilen har en stor del av harddiskplassen). Du kan gjøre dette ved å gå over til “Rediger → Innstillinger → Enheter” i iTunes (Finder, hvis Mac-en din kjører macOS Catalina eller nyere).

Logger av…

Denne guiden var for brukere som selger eller gir bort iDevice. Men hvis du kjøper en brukt iPhone eller iPad fra noen, må du forsikre deg om at de har fulgt disse trinnene. For hvis de ikke gjør det, kan de låse enheten etter å ha mottatt betaling fra deg. Og du sitter igjen med en død iDevice og taper penger også. Så sørg for at du dobbeltsjekker alt før du kjøper en brukt iPhone eller iPad.

Du kan også gjerne utforske:

  • “Din Apple-ID var låst av sikkerhetsgrunner” er en ny Trick to Hack Apple ID
  • iPhone holder spørsmål om Apple ID-passord: Hvordan løser jeg dette?
  • Hvordan endre Apple ID på iPhone, iPad, Mac eller Windows uten å miste data
  • Slik aktiverer du tofaktorautentisering for Apple ID på Mac og iPhone

Hvilke forholdsregler tar du før du kjøper eller selger en brukt iPhone eller iPad? Del det i kommentarene og hjelp andre Apple-brukere. I mellomtiden, hold kontakten på Facebook, Twitter og Instagram.