Slik konfigurerer du iTunes Match på iPhone / iPad korrekt

iTunes Match ble introdusert allerede i 2011 og til i dag er det en gåtefull funksjon. For de som bruker den riktig, er det en fantastisk måte å få sanger av beste kvalitet på alle tilkoblede enheter. For de som ikke har satt den opp riktig (eller for de som fremdeles er forvirret om hvordan tjenesten fungerer), kan iTunes Match være et mareritt.

I all rettferdighet gjorde Apple ikke iTunes Match tydelig brukbar. Det er mange problemer med hvordan det fungerer (filosofien bak det, ikke måten det fungerer på). Så selv om dette er et eldgamelt emne, her er litt grunnleggende informasjon om hvordan du konfigurerer iTunes Match på iPhone / iPad.

Hvordan iTunes Match fungerer (og hvorfor bruke den?)

Du har sanger i iTunes-biblioteket. Dette er sanger du har kjøpt fra iTunes, lastet ned fra et sted (la oss være ærlige), eller dratt fra CDer etc.

Når du slår på iTunes Match for biblioteket ditt, søker iTunes i butikken etter samsvarende sanger (basert på tittel, album osv.). Og når den finner en kamp, ​​vil den automatisk hente den sangen og lagre den på kontoen din. Det vil laste ned det sporet også. Der en sang ikke samsvarer, vil iTunes laste opp versjonen av sangen (filen) til iCloud-kontoen din.


Les også: Slik konfigurerer du iTunes Match i iOS 8 på iPhone og iPad


En fordel med dette er at du vil få en DRM-fri versjon av høy kvalitet av sangen du har i biblioteket ditt. I utgangspunktet er det kvalitet og tilgjengelighet (du kan få tilgang til denne sangen fra hvilken som helst av de tilkoblede enhetene dine nå gjennom iTunes Match.)

Sette opp iTunes Match på PC / Mac

Noe av det første du må gjøre for å konfigurere iTunes Match, er å aktivere det via PC / Mac.

Trinn 1. Åpne iTunes

Steg 2. Klikk på Butikk.

Trinn 3. Hvis du ikke er logget inn på kontoen din, klikker du på Logg på . (og logg inn på kontoen din). Klikk deretter på Store igjen.

Trinn 4. Klikk på Slå på iTunes Match (hvis du bare nå konfigurerer den, må du gå gjennom påmeldingen til iTunes Match. Merk at dette er en betalt tjeneste som vil koste rundt $ 25 per år).

Trinn 5. Når iTunes Match er slått på, klikker du nå på Store Oppdater iTunes Match .

Trinn 6. Alle sangene dine blir nå skannet og matchet. Hvor en sangs kamp blir funnet, vil du se et skyikon ved siden av. Der en sang ikke samsvarer, blir den lastet opp til skyen. Og det vil være noen sanger med feil på dem. (vi kommer til feilene i et senere innlegg).

Slik installerer du iTunes Match på iPhone / iPad

Nå er iTunes Match på. Det meste av biblioteket ditt samsvarer. På tide å konfigurere iTunes Match på din iPhone / iPad.

Slik konfigurerer du iTunes Match på iPhone / iPad:

Trinn 1. Åpne innstillinger.

Steg 2. Bla ned og trykk på Musikk.

Trinn 3. Nå, slå på iTunes Match.

Du kan også gjøre dette:

Trinn 1. Åpne innstillinger.

Steg 2. Bla ned og trykk på iTunes & App Store.

Trinn 3. Slå på iTunes Match.

Når du slår på den bryteren, kan det hende du blir bedt om å logge på. Skriv inn passordet, og du bør være god til å gå.

For å teste om iTunes Match fungerer, åpner du Musikk-appen. Nå skulle du se spor som ikke var på iPhone-en din (men på iTunes-biblioteket). En sang / spor med et skyikon ved siden av er et spor som strømmer fra iTunes Match / iCloud. Du kan velge å streame den (bare spille den), eller du kan laste den ned ved å klikke på skyikonet. (Når du laster ned sporet, ligger det på iPhone / iPad. Dette er nyttig for offline-tilgang).