Apple Watch vs. Moto 360 vs. Galaxy Gear: Hva er den beste smartklokken å ha på deg?

Med introduksjonen av Apple Watch går Apple formelt inn i smartwatch-markedet. Apple-fans / entusiaster kan sannsynligvis forkaste konkurransen med en bølge av hånden, men i Moto 360 (og i svak grad, i Galaxy Gear 1), er det en viss konkurranse for Apple Watch.

Sannheten er at Apple Watch konkurrerer direkte med Moto 360 mer enn noen annen gadget. Glem Galaxy Gear (som nå kjører på Tizen og føles mer av en oppblåsthet gitt den ufokuserte tilnærmingen til apper og verktøy). I denne Apple Watch vs. Moto 360 (mot Galaxy Gear der den utmerker seg), har vi prøvd å samle informasjon og sammenligne den med hva vi vet om Apple Watch.

Sammenligning mellom Apple Watch, Moto 360 og Galaxy Gear: Smartwatch-krigen begynner

"Watch Face"

Vi snakker mye om hvordan en smarttelefon ser ut. Med en smartwatch - som er enda mer en personlig dings - blir urfjeset en av de første tingene å se på.

Apple Watch har et neo-utseende mens du holder seg til et avrundet rektangel. Det fysiske "urfjeset" er laget av safirglass (eller ionestyrket), buet i kantene. Størrelsene er 1, 5 ″ og 1, 7 ″. Det er utvilsomt moderne.

Moto 360 tar den tradisjonelle tilnærmingen til å se ansikter: den er sirkulær. Diameteren henger fortsatt rundt 1, 5 ”-merket, men siden det er en sirkel, har vi mye mer skjermplass enn Apple Watch. Du vil forvente at Moto 360s grensesnitt skal være mindre trangt og godt plassert. I de fleste tilfeller er dette sant. Oppløsningen er 320x320px.

Galaxy Gears nyeste modell (v2.0) har en rektangulær skjerm som spenner over ~ 1, 6 ″. Også her er oppløsningen 320x320px.

Sjekk også: Detaljerte funksjoner på Apple Watch

tilpasning

Apple Watch vinner her nedover.

  • Det er to størrelser: 1, 5 ″ og 1, 7 ″.
  • Deretter er det i hver størrelse tre modeller: Apple Watch, Apple Watch Sport, Apple Watch Edition
  • Hver modell kan tilpasses med forskjellige bånd / stropper. Det er ganske mange av dem.
  • Og til slutt kan du ha et veldig tilpasset klokkeoverflate (de kaller dette "urfjeset"). Alternativene har hundretusener.

Med Moto 360 har du to alternativer. Grått eller svart.

Gearet ser ikke ut til å tilby “spennende” alternativer her.

Apper, brukergrensesnitt

Apple Watch har det jeg vil kalle et unikt grensesnitt. Den låner veldig lett fra iOS i motsetning til, sier Moto 360. Apple Watch har dedikerte apper som enten er utvidelser av appene på iPhone (som kamera, bilder, meldinger osv.). Det er også et WatchKit som lar tredjeparts apputviklere lage utvidelser av appene sine slik at de passer til Apple Watch.

Watch har også en haptisk respons: vibrasjoner varsler deg om en rekke grensesnittinteraksjoner som varsler, "sendte" bekreftelser, varsler osv.

Moto 360 kjører på Android Wear, så det vi ser på er et kraftig Android-lignende brukergrensesnitt. Ikke at det er ille. Det ser bra ut. Og når det gjelder apper, ser vi i utgangspunktet på en widget-lignende oppførsel. Du kan ikke bruke apper på Moto 360 akkurat som på en smarttelefon. Du kan for det meste sjekke varsler og bruke talekommandoer for å svare på dem.

Galaxy Gear kan kjøre apper også. Faktisk er det sannsynligvis den ensomme krigeren som kjører nesten alle appene på selve klokken.

Kommuniserer med smarttelefonen

Apple Watch kan i stor grad fungere på egen hånd, men du vil definitivt trenge en sammenkoblende iPhone. (iPhone 5 og nyere). Apple Watch kan vise deg meldinger, e-post, innkommende samtalevarsler og andre varsler. Og du kan også svare på alle disse enkelt gjennom stemmekommandoer. I noen brukstilfeller gir Apple Watch til og med passende svar med ett trykk for innkommende meldinger.

Apple Watch har Siri også slik at du kan få nesten all informasjon gjennom Watch-en din, uten å måtte ta ut iPhone-en din. Men der den vinner er de nye kommunikasjonsmåtene. Under den digitale kronen har du denne kommunikasjonsknappen. Klikk på den og kontakter vises på skjermen. Du kan trykke på disse kontaktene for å ringe dem, sende dem beskjeder, sende dem hjertebanken eller til og med klemme med dem.

Moto 360 kobles til alle Android-enheter som kjører 4, 3+ takket være den underliggende Android Wear-programvaren. Den kobles til Google Nå og kan utføre mange handlinger, men jeg tviler på at den kan komme til Apple Watchs integrasjonsnivå. Imidlertid har den fullstendig integrasjon til varslinger: enhver app som sender et varsel til Android-telefonen din vil også sende varsler til Moto 360.

Kart, beliggenhet og GPS

Apple Watch er avhengig av iPhone for å fungere gjennom GPS-data. Kartgrensesnittet ligner det du vil finne på iPhone.

Moto 360 er avhengig av at smarttelefonen din velger GPS-data, men interessant nok viser Moto bare en sving-for-sving-navigasjon. I motsetning til Apple Watch er Maps-grensesnittet på Moto 360 litt vanskelig å navigere gjennom.

Galaxy Gear kjører tilpassede kart på Tizen, men ytelsen eller fokuset er tilsynelatende ikke noe særlig å snakke om.

Helse og trening

Det er her Apple Watch slår konkurransen. Glem sensorer: hver klokke har sensorer. Jeg snakker om apper, appfunksjoner og integrasjon. Apple bygde et sterkt fundament i iOS 8s Health-app og HealthKit. De bruker dette for å øke Apple Watchs fokus på helse og kondisjon. Klokken har en veldig strømlinjeformet tilnærming til kondisjon: den sporer bevegelser, øvelser og kalorier som er brent. Og integrasjonen med Health-appen er total.

Apple Watch har også optiske pulssensorer under klokken.

Moto 360 har også optiske pulssensorer. Det slår Galaxy Gear fordi det er en levende sensor som sporer pulsen din i sanntid. Men når det kommer til apper, fungerer Moto 360 bare som et skritteller, og sporer antall trinn. I samspill med apper på smarttelefonen din kan den spore litt mer, men det er så langt det kommer. Fullverdig helseintegrasjon som Apple Watch er ikke en av funksjonene.

Galaxy Gear har en optisk sensor på baksiden. Det er ikke sanntid (som Moto 360), men det er en god sensor. Dedikerte apper på Gear hjelper deg med å spore kondisjonen din. Det er mulig å bruke disse dataene via smarttelefonen din (tredjepartsapper), men Apple-lignende integrasjon er ikke en del av Gear.

Intern lagring

Apple har ikke avslørt så mye om Apple Watchs spesifikasjoner. For eksempel vet vi bare at klokken har en S1-brikke, men vi vet ikke om RAM eller intern lagring. Som noen påpekte, fokuserer Apples muligens på den tradisjonelle klokkeopplevelsen (sammen med fitness tracking) i stedet for å nærme seg smartwatch-saken som Samsung.

Moto 360 deler det samme mysteriet. Ingen spesifikasjoner for lagringskapasitet eller RAM.

Galaxy Gear har 512 MB RAM og 4 GB internt.

Vann motstand

Apple Watch er sprutbestandig. Den takler litt vann, men du kan ikke svømme med det eller hodet ned i en kraftig nedbør.

Moto 360 er derimot helt vannavstøtende. Det er som om det er bygget for å være en svømmeres slitasje. Muligens vil senere versjoner av Moto 360 ha gode fitness-sporingsfunksjoner som vil gjøre den vannavstøtende funksjonen mye mer nyttig enn den er nå.

Galaxy Gear er ikke helt vannavstøtende, men tåler sprut.

Prissammenligning mellom Apple Watch, Moto 360 og Galaxy Gear

Apple Watch starter på $ 349. Det er flere varianter i tre modeller og to størrelser, så det kommer til å bli et premiumprodukt.

Moto 360 starter på omtrent $ 250 for standardversjonen. Tilpasninger i form av stropper kan ta den verdien til omtrent $ 300 eller så. Likevel billigere enn Apple Watch og vil være det i lang tid.

Galaxy Gear selger for 299 dollar.

Kjennelse?

Uten tvil er den beste smartwatch i stor grad basert på individuelle preferanser.

Apple Watch er et premiumprodukt som kommer med massevis av funksjoner som slår konkurransen. Hvis du allerede er ute etter et komplett smartklokke, og allerede eier en iPhone 5 (eller planlegger å få de nye iPhonene), er Apple Watch det beste alternativet.

Moto 360 er for Android-folk som eier en Android-smarttelefon. Det er ikke så funksjonelt som Apple Watch, men for de fleste smartwatch-lignende funksjoner er Moto 360 definitivt en budsjettvennlig løsning.

Jeg vil ikke anbefale Galaxy Gear når det er Moto 360.

Les også: Apple Watch utgivelsesdato

 

Legg Igjen Din Kommentar