Hvordan skyte og redigere RAW-bilder på iPhone og iPad

Når jeg ser etter kompromissløs kvalitet, foretrekker jeg å ta RAW-bilder på iPhone-en min. Og det er flere grunner til at dette bildeformatet er ubestridt førstevalget for de som elsker topp bilder med alle detaljer.

Litt mer bakgrunn før du setter i gang ...

For ikke så lenge siden var RAW utelukkende tilgjengelig på DSLR-er. Men med iOS 10 bestemte Apple seg for å rulle den ut på iPhone og iPad. Sammenlignet med andre bildeformater som JPEG og HEIF (Highly Efficient Image Format), er det i stand til å feste mye mer data, noe som sikrer at du har ønsket kontroll over flere viktige ting som farge og lys under etterproduksjon. Dermed har de redigerte bildene dine pro-touch.

Til tross for iOS-støtte, tillater ikke aksjekamera-appen ennå å ta RAW-skudd. Mange populære tredjeparts kamera-apper lar deg imidlertid knekke sjakkel og skyte den med den nødvendige kontrollen. Så la oss komme i gang!

Hvordan ta RAW-bilder på iPhone eller iPad

  • Først må du først forsikre deg om at du har en kompatibel enhet. iPhones SE, 6s / 6s Plus, 7/7 Plus, 8/8 Plus, X, Xs, Xs Max og XR er kompatible med det.
  • Når det gjelder iPad, må du ha de nyeste enhetene som iPad Pro 9, 7-tommer, iPad Pro 10, 5-tommer, iPad Pro 12, 9-tommer (2. gen) og nyere.

For å komme i gang, må du først laste ned favorittkamera-appen din som tillater å skyte RAW. De som jeg har funnet nevneverdige er - RAW +, Halide Camera ($ 5.99), ProCam 6 ($ 7.99). I denne testen skal jeg prøve ut RAW +.

Denne kameraappen er tilgjengelig gratis og krever iOS 11 eller nyere. Husk; må du gå for pro-versjonen ($ 4, 99) hvis du ønsker å ta ubegrensede bilder.

Trinn 1. Start RAW + på enheten din.

Steg 2. Juster nå viktige ting som ISO og lukkerhastighet etter behov. Trykk deretter lukkerknappen for å fange skuddet. Det er så enkelt.

Hvis du vil ha mer tilpasningsalternativ, trykk på innstillingsikonet og velg deretter fra flere alternativer som Nivå, Histogram, Skyggeadvarsel og mer. Sjekk ut; det er også et alternativ å fange RAW + JPG.

Så, lek deg med alt for å feste ideelle bilder etter behov.

Slik redigerer du RAW-bilder på iOS-enhet

Takket være flere topp-of-the-line fotoredigerere, er finjustering av RAW-bilder aldri en stor sak. Slik som Adobe Lightroom CC og Snapseed tilbyr deg et bredt spekter av verktøy for å designe dine skudd etter din beste smak.

Jeg skal ta et skudd til Snapseed siden det ikke bare er kraftpakket, men også gir mer fleksibilitet.

Trinn 1. Last ned og start Snapseed (gratis / iOS 9 eller nyere) på iOS-enheten din.

Steg 2. Nå trykker du på (+) hvor som helst på skjermen for å importere et bilde. Velg deretter et RAW-bilde fra kamerarollen.

Trinn 3. Etter det kan du få mest mulig ut av et bredt utvalg av filtre som glatt, pop, fremhevet, falmet glød og mer for å designe til ditt bilde.

Ta en titt på Verktøy- delen der du kan få mange nyttige verktøy som å helbrede, rotere, glamour glød og mer.

Prøv ut favorittverktøyene dine for å finjustere bildet. Når du er ferdig, trykker du på Eksporter- alternativet. Deretter kan du dele den, lagre den med endringer du kan angre, lagre en kopi eller bare eksportere den med permanente endringer. Velg hvilket som helst alternativ per behov.

Der går du!

Pakk inn ...

Så det er slik du kan smelle proffbilder av høy kvalitet og designe dem elegant. Enten du er en profesjonell fotograf eller drømmer om å bli en populær, dra fordel av denne imponerende funksjonen på din kompatible iOS-enhet.

Du vil også gjerne se på følgende innlegg:

  • Slik deaktiverer du iPhone eller iPad Camera Shutter Sound
  • Beste kameradroner: Capture the Beauty from the Sky
  • Beste kameraapper for iPhone og iPad
  • Tips for å ta perfekte selfies på iPhone Xs, Xs Max og iPhone XR

Hva er den forbedringen du vil se i iPhone-kameraappen? Gi oss beskjed om navnet og del tankene dine på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg for å laste ned iOS-appen vår for å holde oversikt over de siste innleggene våre med letthet.

 

Legg Igjen Din Kommentar