Hvordan kontrollere batteribruk på iPhone som kjører iOS 13 eller iOS 12

Batteribruk er et av de vanlige problemene for alle smarttelefonprodusenter. Enten du har en premium Android-modell eller en iPhone, må du bli irritert av batteriproblemer. Apple hevder i sine programvareoppdateringer å forbedre batteriytelsen til iPhonene sine. Det er imidlertid opp til brukerne å holde batteriet til enheten sin i god form. Og for dette formålet må de sjekke batteribruk på iPhonene sine.

Selv om mange Apple iPhones er spionert som om de har et sterkere batteri som varer hele dagen, trenger de å lade seg imellom. Når enheter er oppdatert til den nyeste programvaren, opplever brukerne dårlig batterilevetid. For å unngå alle disse situasjonene, kan du se hvordan telefonbatteriet fungerer. hvilke apper som bruker batteritid på iPhone; og hvordan iPhone-batteriets helse er. Denne komplette guiden vil gi alle disse svarene. Les videre…

Få fullstendig rapporter om batteribruk på din iPhone

Sammen med foreldrekontroll setter jeg pris på Apples forsøk på å gi fulle detaljer om batteribruk på iPhone. Denne funksjonen viser alle appene som bruker mer batteri på enheten din.

Når du sjekker batteribruken, kan du se en liste over apper og batteriforbruk i prosent. Men her ligger en fangst. Mange brukere tar prosent av batteribruken som mengden totalt batteri. Dette er en vanlig misforståelse; prosentandelen viser mengden batteri som er brukt, og ikke mengden av det totale batteriet. Et eksempel er bedre enn et bud. My WhatsApp viser 23% batteribruk, noe som betyr at WhatsApp har brukt 23% batteri fra det totale batteriet som ble brukt. WhatsApp har ikke brukt 23% av hele batteriet på min iPhone.

Hurtigkoblinger:

  • Slik sjekker du batteribruk på iPhone
  • Slik kontrollerer du batterihelsen til din iPhone
  • Aktiver optimalisert batterilading for iPhone i iOS 13
  • Hvordan administrere bakgrunnsaktivitet på iPhone

Slik sjekker du batteribruk på iPhone

Batteribrukfunksjonen i iPhone viser forgrunnen og bakgrunnsforbruket av enhetsbatteriet ditt av apper. Dermed informerer denne funksjonen deg hvilke apper som kjører mer i bakgrunnen på iPhone-en din. I fremtiden kan du være mer årvåken til å tvinge til å avslutte appen som spiser mer batteri selv i bakgrunnen.

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.

Steg 2. Bla ned og trykk på Batteri.

Alle batteri-alternativene lastes i løpet av et par sekunder, så vent litt.

Trinn 3. Under Battery Health er to faner viktige for brukere: Siste 24 timer og siste ti dager.

Hvis du trykker på en av kategoriene, vises iPhone-batteriets bruk det siste døgnet og de siste ti dagene. Begge kategoriene er videre delt inn i BATTERI NIVÅ og AKTIVITET .

Diagrammene varierer i henhold til valg av faner: Siste 24 timer og Siste 10 dager. Når du trykker på Siste 24 timer, viser det første diagrammet BATTERI NIVÅ, og når du velger Siste 10 dager, viser det samme diagrammet BATTERI BRUK. Merk at AKTIVITET forblir den samme for begge fanene.

Under de to kategoriene er det Last Charge Level, som er et annet viktig alternativ for å forstå batteribruk. Som navnet antyder, viser dette alternativet batteriets ladenivå da du sist koblet iPhone-en til ladepluggen. Og under dette nivået kan du se minutter eller timer før at iPhone-en din hadde ansvaret.

Hvis dette alternativet for eksempel viser 90%, betyr det at iPhone ble ladet 90% før et bestemt tidspunkt. Og denne gangen vises under Siste ladenivå.

Under diagrammer kan du se Alternativer for skjerm på og skjerm av. Når du velger Siste 10 dager, kan du se gjennomsnittlig skjerm på og av tid.

Til slutt kommer BATTERI BRUK AV APP-delen, som faktisk viser deg hvor mye batteri en bestemt app har brukt av det totale batteriet som ble brukt. Du kan trykke på VIS AKTIVITET for å sjekke batteribruken i timer og minutter. Når du ser timer og minutter, var en app åpen i forgrunn og bakgrunn, fanen over endres til VIS BATTERIBRUK.

Slik kontrollerer du batterihelsen til din iPhone

Battery Health ble først introdusert i Apples iOS 11.3, og det er tilgjengelig på iPhone-modeller siden 6. Dette alternativet sees under Low Power Mode. Når du trykker på Battery Health, kan du se Maksimal kapasitet og topp ytelsesevne på iPhone-batteriet.

Vanligvis viser maksimal kapasitet mer enn 80% på en sunn enhet, og den viser bedre helse for iPhone-batteriet. Hvis maksimal kapasitet viser mindre enn 80%, kan det hende du må bytte ut iPhone-batteriet.

Du kan sjekke Batterihelse under alternativet Lav strømmodus: InnstillingerBatteriBatterihelse.

Aktiver optimalisert batterilading for iPhone i iOS 13

Optimalisert batterilading er en ny funksjon Apple introduserte i iOS 13. Som navnet antyder: Når du aktiverer denne funksjonen. Det øker levetiden til enhetsbatteriet ved å forsikre deg om at iPhone ikke er fulladet hele tiden. Siden Apple bruker litium-ion-batterier, kan enhetene levere bedre ytelse hvis de ikke lades mer enn 80%.

Apple forklarer denne funksjonen: "Et nytt alternativ hjelper til å redusere hastigheten på batteri aldring ved å redusere tiden din iPhone bruker fulladet. iPhone lærer av den daglige ladingsrutinen, slik at den kan vente med å fullføre ladingen siste 80 prosent til du trenger å bruke den. ”

Med andre ord, funksjonen vil lade iPhone-batteriet ditt opptil 100% bare når du trenger det mest. Etter din ladingsrutine bestemmer algoritmen om du trenger en fulladet enhet.

For eksempel pleier du å lade iPhonen din over natten. Den optimaliserte batteriladingen holder iPhone-batteriet ditt på 80% hele tiden. Siden algoritmen vet hvilken tid du våkner og tar telefonen, vil den lade telefonen til 100% rett før du tar den.

Hvordan administrere bakgrunnsaktivitet på iPhone

Når du sjekker batteribruken på iPhone-en din, får du en god ide om hvilke apper som bruker mer batteri. Basert på denne informasjonen kan du redusere bakgrunnsaktiviteten til en eller flere apper på din iPhone.

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iPhone.

Steg 2. Nå, trykk på Generelt.

Trinn 3. Deretter klikker du på Oppdater bakgrunnsapp.

Trinn 4. Fra listen over apper som er aktive i bakgrunnen, kan du slå av noen.

Alternativt kan du slå av alle appene som kjører i bakgrunnen ved å tappe på bakgrunnsoppdatering og slå av koblingen.

I tilfelle du vil redusere bakgrunnsaktiviteten til alle apper, er en bedre måte å bruke lav strømmodus på iPhone. Når du aktiverer Low Power Mode, vil alle appene slutte å kjøre i bakgrunnen. Det er imidlertid en ulempe med å redusere bakgrunnsaktiviteten. Når du slår av oppdatering av bakgrunnsappen, viser ikke appene dine ferske data før du åpner den. Appen viser varsler, men laster ned meldinger eller innhold når du åpner den.

I siste utvei ...

Når alle alternativene ovenfor ikke klarer å forbedre batteriets levetid, kan du ta denne siste utveien: slett appen som bruker mer batteri. Du kan avinstallere problemappen fra din iPhone og bruke nettstedet i stedet. For eksempel kan du alltid logge deg på Facebook fra Safari-nettleseren.

Det var alt folkens!

Ta kostnaden nå ...

Batteri er et av de vedvarende problemene i Apple-økosystemet, og tech-giganten har konsekvent gjort forsøk på å håndtere dette problemet. I mellomtiden kan du følge noen tips og triks for å forbedre batterilevetiden til din iPhone.

Relaterte innlegg:

  • Slik forbedrer du iPhone X Batterilevetid: Løs problemet med batteriavløp på iPhone X
  • Batteri Widget Mangler på iPhone eller iPad? Tips for å bringe det tilbake
  • Slik viser du batteriprosent på iPhone X, Xs, Xs Max og XR
  • Beste iPhone- og iPad-batterispareapplikasjoner

Hvor ofte sjekker du batteriets ytelse på iPhone-en din? Bruker du ofte batteriforbrukende apper? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Instagram. Last ned iOS-appen vår for å vite mer om andre batteriproblemer og løsninger.

 

Legg Igjen Din Kommentar