Touch ID Fungerer ikke på iPhone 8 eller iPhone 8 Plus? Her er Fix

Jeg husker fremdeles hvor irritert jeg var mens jeg jobbet med nybegynner Touch ID på iPhone 5-ene. Men med tiden har fingeravtrykkskanningsteknologien forbedret seg så mye at den er ansett for å være en gullstandard i bransjen. Ingenting er imidlertid helt feilfritt i verden, og derfor bør du ikke bli overrasket i det hele tatt når Touch ID slutter å fungere på iPhone 8/8 Plus.

Etter å ha støtt på Touch ID-problemet på mine tidligere iPhones, vet jeg hvordan jeg skal takle sporadiske hikke. I de fleste tilfeller løses problemet bare ved å sette fingeravtrykket opp fra bunnen av. Men i noen tilfeller har du kanskje brent ut alt for å feilsøke problemet.

Touch ID fungerer ikke på iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: tips for å løse problemet

Flytt fingeren litt rundt

Når du registrerer fingeren, må du sørge for å bevege fingeren litt rundt slik at hele overflaten blir skannet i løpet av det første trinnet. På samme måte må du forsikre deg om at hver kant av fingeren blir skannet i løpet av den andre fasen.

Hold fingeren ren

Du må forsikre deg om at fingeren er ren, da svette eller væske på fingeren kan hindre skanneprosessen. Rengjør både fingeren og Hjem-knappen og tørk dem.

Forsikre deg om at skjermbeskyttelsen eller saken ikke har dekket Touch ID-knappen

Forsikre deg om at skjermbeskytteren eller saken ikke har dekket den kapasitive ringen eller Hjem-knappen. Hvis de har dekket Hjem-knappen, vil du få feil med Touch ID-godkjenning.

  • Noen ganger ser det ikke ut til at sekvensiell forbedringsprosess fungerer som den skal, og det kan oppstå feil. I et slikt tilfelle må du slette fingeravtrykket og registrere fingeren på nytt.
  • Forsikre deg om at fingeren din berører den kapasitive metallringen og Hjem-knappen. Ikke løft fingeren for raskt.
  • Unngå å bevege fingeren for mye mellom skannene.
  • Du må holde fingeren et sted mens du autentiserer den. Ikke beveg fingeren rundt for mye, da det ikke lar deg skanne den ordentlig.

Slett og legg til berørings-ID-fingeravtrykk på iPhone på nytt

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iPhone.

Steg 2. Nå, bla ned og trykk på Touch ID & Passcode .

Trinn 3. Deretter må du skrive inn passordet ditt → Trykk på fingeravtrykket under fingeravtrykk-delen → Neste opp, trykk på Slett fingeravtrykk .

Følg de samme trinnene for å fjerne alle registrerte fingeravtrykk.

Trinn 4. Når du har slettet alle fingeravtrykkene, må du tilbakestille enheten hardt.

For å gjøre dette, trykk og slipp volum ned-knappen, trykk og slipp volum opp-knappen. Trykk og hold deretter på sideknappen til du ser Apple-logoen på skjermen.

Trinn 5. Når enheten din har startet på nytt, går du tilbake til Touch ID & Passcode-delen og trykker på Legg til et fingeravtrykk ...

Trinn 6. Neste gang, sett opp et nytt fingeravtrykk. Følg instruksjonene på skjermen for å registrere fingeren.

Tilbakestill alle innstillinger

Noen ganger når ingenting ser ut til å fungere, er det verdt å prøve ut alle triksene. Og en av de mest pålitelige løsningene som har hjulpet meg med å fikse mange diverse problemer, er å tilbakestille innstillingene til fabrikkstandard.

Ja, det er vondt i ryggen, og det er ikke mange som vil gå gjennom det. Men hvis den tøffe avgjørelsen får jobben din gjort, er det ingen skade å gå på noen ekstra meter.

Trinn 1. Åpne Innstillinger- appen → Generelt → Tilbakestill.

Steg 2. Trykk på Tilbakestill alle innstillinger og bekreft.

Oppdater iPhone

Har du ikke klart å løse problemet? Den gamle versjonen av iOS kan være å skape problemet. Oppdater iPhone til den nyeste iOS-versjonen. Forsikre deg om at enheten din er minst 50% ladet og koblet til Wi-Fi. Åpne deretter Innstillinger-appen og trykk på Generelt → trykk på Programvareoppdatering → Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, trykk på Last ned og installer.

Gjenopprett iPhone

Sliter du fortsatt med å få bukt med problemet? La oss ta et radikalt skritt for å bli kvitt det. Gjenopprett enheten og sett den opp som ny.

Jeg vet at det er langvarig og krever også mye tålmodighet, men det er verdt å prøve ut dette trikset, da det er kjent for å sprekke til og med tøffe nøtter. Ikke glem å sikkerhetskopiere enheten før du går til gjenoppretting.

Trinn 1. Koble iOS-enheten din til datamaskinen.

Merk: Forsikre deg om at Find My iPhone needs er slått av. Ellers vil du ikke kunne gjenopprette enheten. Gå til Innstillinger-app → Trykk på Apple ID-banner → iCloud → Finn min iPhone.

Steg 2. Start iTunes og velg enheten din.

Trinn 3. Nå, klikk på Sikkerhetskopier nå.

Trinn 4. Etter at enheten har blitt sikkerhetskopiert perfekt, klikker du på Gjenopprett iPhone- knappen.

Når prosessen er fullført, og du har konfigurert enheten. Prøv å bruke Touch ID. Den skulle begynne å fungere.

Det er alt!

Pakk sammen:

Hvilke av løsningene nevnt over fikk arbeidet ditt? Gi oss beskjed om det i kommentarene nedenfor.

Ta også en titt på disse innleggene:

  • Berøringsskjerm svarer ikke på iPhone X, iPhone 8/8 Plus
  • Face ID fungerer ikke på iPhone X
  • Tips for å unngå problemer med innbrent skjerm på iPhone X
  • Bluetooth fungerer ikke i iOS 11

Fant du denne feilsøkingsguiden nyttig? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for å lese flere slike historier.

 

Legg Igjen Din Kommentar