Slik slår du av autokorrekt stavemåte på Mac

Vi gjør alle feil mens vi skriver, spesielt når vi skriver veldig raskt. Selv om automatisk korreksjon på Mac er et nyttig verktøy, er den ikke helt pålitelig. Å være et stavekontrollverktøy, endrer det noen ganger ordene dine eller gjett feil ord som korrigeringer. Dette kan ende opp i mer redaksjonelt arbeid enn om auto-correct ikke kjørte.

Når du utarbeider et brev på engelsk, kommer auto-correct veldig nyttig. Men autokorrigeringen vil ofte ikke ha kontekst og erstatte feilstavede ord med ord som ikke passer sammenhengen. Det er et problem fordi du lett kan gå glipp av korreksjonen med mindre du korrekturleser grundig. Det er grunnen til at noen mennesker slår av autokorrigerende funksjon i macOS.

Hvordan deaktivere autokorrigering på macOS

Trinn 1 . Klikk på Apple-meny → Velg Systemvalg.

Trinn 2 . Klikk på tastatur.

Trinn 3 . Nå, klikk på Tekst- fanen.

Trinn 4. Du vil se en avkrysningsrute foran alternativet Korrig staving automatisk . Fjern merket for dette alternativet, og du har slått av autokorreksjon.

Enhver app som bruker systemets automatisk korrigeringsfunksjon vil ikke lenger autokorrigere feilstavede ord. I apper som Pages, Notes, TextEdit osv. Der feil stavemåten er understreket, vil du kunne lese korrektur. I andre apper må du bruke redaktørens briller.

Funksjonen kan slås på igjen når du har lyst til å få auto-korrekt assistanse.

Logger av

Vi har ikke hørt mye om hvor gode de automatiske korrekte kontekstuelle evnene har fått i macOS Mojave, men jeg tror Apple ville ha stanset inn noen kule funksjoner for dette.

I iOS ender vi fremdeles med morsomme autokorrekter (en hel kult er allerede etablert). Autokorrektive katastrofer er ikke så populære på Mac (hovedsakelig fordi du ikke skriver mange uformelle meldinger i Pages eller TextEdit). Likevel, skulle du finne autokorrigerende irriterende påtrengende, vet du nå hvordan du deaktiverer den.

Relaterte artikler:

  • Slik løser du autokorrekt problem på iPhone og iPad
  • Beste tastaturapper for iPhone og iPad
  • 10 Ofte brukte Mac-tastatursnarveier du bør vite for å øke produktiviteten
  • Slik flytter du musepekeren ved å bruke tastaturet på Mac

For å sikre at du ikke går glipp av de nyeste macOS-guidene dine, kan du laste ned iOS-appen din og holde kontakten med via Telegram, Twitter og Facebook.

 

Legg Igjen Din Kommentar