Er din iPhone fast i hodetelefonmodus? Her er mulige rettelser

Etter å ha hørt på noen av favorittlåtene dine via hodetelefoner, tror du nå at det er på tide å legge dem bort og bruke iPhone som vanlig. Men plutselig skjønner du at iPhone-en din sitter fast i hodetelefonmodus, selv om du vet at enheten ikke lenger er koblet til hodetelefoner.

Før du begynner å bekymre deg for dette problemet, la meg fortelle deg at mange av oss har opplevd det på et eller annet tidspunkt. Og ut fra det jeg har opplevd, kan jeg si at det stort sett er en glitch som kan skytes ut med noen få enkle triks.

Å utelukke muligheten for maskinvareskade vil imidlertid ikke være lurt. Uansett hva som kan være årsaken bak problemet; la oss prøve noen hurtigreparasjoner for å se om problemet er løst!

5 løsninger for å fikse iPhone som sitter fast i hodetelefonmodus

Løsning nr. 1. Rengjør hodetelefonkontakten / lynnedgangen

Grunnen til at jeg har nevnt dette rett på toppen er at det har fungert for meg. Noen ganger lusker sot eller lomme inn porten og begynner å skape trøbbel. Så, før du gir et skudd til andre triks, kan du gi en sjanse til denne enkle, men effektive.

Først, gi en rask rist på enheten noen få ganger. På denne måten kan støv eller flekker falle ut av porten. Deretter bruker du en interdental børste (eller til og med en bomullsknopp ville gjort en god jobb) for å rengjøre den forsiktig. Når du har fjernet flekken, kan du prøve å spille en sang for å se om iPhone nå endelig kan levere lyd.

Merk: Forsikre deg om at demperbryteren er deaktivert. Og prøv å øke lyden ved hjelp av volumknappen eller glidebryteren som finnes i Kontrollsenteret.

Løsning nr. 2. Forsikre deg om at ruteanrop for samtale er satt til automatisk

Et annet triks som jeg vil foreslå at du prøver å løse dette rare problemet, er å sette "Call Audio Routing" til automatisk. Det bestemmer i utgangspunktet hvor lyden skal høres under FaceTime eller telefonsamtaler.

For å få det til, gå over til Innstillinger → Generelt → Tilgjengelighet → nå bla ned og trykk på Samtale lydruting. Kontroller deretter at alternativet Automatisk er valgt.

Bare hvis alternativet Automatisk allerede er valgt, velger du Høyttaleralternativ . Start deretter enheten på nytt som vanlig. Etter det kan du spille hvilken som helst musikk eller ringe til hvem som helst. Du skal nå høre lyden komme ut av enheten din.

Hvis problemet er løst, gå tilbake til den samme innstillingen og velg Automatisk alternativ til slutt.

Løsning nr. 3. Sørg for at iPhone er valgt som alternativ for lydutgang

iOS gir deg muligheten til å perfekt kontrollere hvor lyd spilles. Kanskje er ikke din iPhone valgt som utskriftsalternativ. Så sjekk det ut.

Bare ta opp Kontrollsenteret (ved å sveipe opp eller sveipe ned fra øverst til høyre) og deretter berøre og holde lydkortet. Deretter berører du AirPlay-ikonet og sørger for at iPhone er valgt.

Løsning 4. Koble Bluetooth-enheten fra iPhone

Jeg vet at denne løsningen høres litt sprø ut, men til tider må du prøve ut slike ting, spesielt når du arbeider med en merkelig sak som denne.

Åpne Innstillinger-appen → Bluetooth → trykk på 'i' -knappen ved siden av hver enhet → trykk Glem denne enheten og bekreft.

Nå kan du prøve å spille et spor for å se om problemet er borte.

Løsning 5. Oppdater iOS på enheten din

Tro meg eller ikke, mange av problemene som dukker opp nå og da på iOS blir løst gjennom en programvareoppdatering i nyere tid. Jeg håper trenden fortsetter i det minste med dette problemet også.

Åpne Innstillinger-appen → Generelt → Programvareoppdatering. Sjekk om Apple har gjort en oppdatering tilgjengelig for enheten din. Hvis det er der, gå for det.

Hvis ingenting har fungert, kan du kontakte Apple Support

Hvis problemet med iOS-enheten som sitter fast i hodetelefonmodus ennå ikke løses, bør du ta enheten til Apple Retail Store eller Apple Autorised Service Provider.

Bare i tilfelle det ikke er noen tjenesteplass i nærheten, kan du kontakte Apple Support for å få hjelp.

Pakk inn ...

Forhåpentligvis har du lyktes med å bli bedre av dette problemet. I de fleste tilfeller kan det løses ved å ta vare på noen av de grunnleggende triksene som beskrevet ovenfor.

Imidlertid, hvis problemet skyldes maskinvareskade, er Apple support alltid et pålitelig sted å be om øyeblikkelig hjelp.

Du vil gjerne se på disse historiene også:

  • Slik legger du til en utvidelse til telefonnumre i iPhone-kontakter
  • iMessage venter på aktivering: Slik løser du problemet på iPhone eller iPad
  • Slik sjekker du luftkvalitetsindeks i Apple Maps på iPhone og iPad
  • Slik løser du problemer med mobiltilkobling i iOS 12.1.2

Hvilket av de ovennevnte triksene løste problemet på iOS-enheten din? Vi ville være veldig glad for å vite det. For å følge nøye med på de siste guidene våre, må du sørge for at du har fulgt oss på Twitter, Facebook og Telegram.

 

Legg Igjen Din Kommentar