Komplett guide for hvordan du fjerner annen lagring på Mac

Lurer du på hva som er annen lagring på Mac, og hvorfor spiser den opp så mye plass? Sammen med svaret på dette forvirrende spørsmålet har vi også tips og triks for hvordan du kan tømme Andre lagringsplass på Mac. Bare les for å hente masse dyrebar lagring på Mac-en.

Akkurat som “Annet” på iPhone og iPad, er det hjem til en rekke filer, hurtigbufrede data og mer. Denne delen inneholder en blanding av søppel og viktige filer. Derfor må du grave litt dypt for å sortere, lagre eller eliminere tilsvarende.

Hva er annen lagring på Mac og hvordan rydde det opp

Rask tilgang:

 • Hva er annet på Mac Storage
 • Slik sjekker du lagringsplass på Mac
 • Hvordan rengjøre annen lagring på Mac
 • Frigjør Mac-lagring manuelt
 • Slik tømmer du hurtigbufferfiler på Mac
 • Slik fjerner du nedlastede filer på Mac
 • Slett sikkerhetskopier av gamle enheter på Mac
 • Bruk tredjepartsprogramvare for å rydde opp i Mac

Hva er annet på Mac-lagring?

Lagringsfanen under "Om denne Macen" gir en rask gjennomgang av Mac's lagringsplass. Et fargerikt lagringskart viser hvor mye lagring som er tatt av hver filtype. For eksempel tar bilder 3, 38 GB på min Mac.

Det er også en "Annet" -del i oppføringen, som sannsynligvis tar tilstrekkelig med plass. Mens du kanskje ønsker å rydde opp i plassen, må du stoppe før du tar et kritisk skritt. Først av alt, forstå hva virkelig “annet” betyr.

I de enkleste begrepene er kategorien “Annet” en kombinasjon av filer som ikke blir gjenkjent som en av de andre filtypene. Her er noen eksempler:-

 • Vanlige dokumenter og filtyper, inkludert PDF, doc, PSD, etc.
 • Alle typer arkiver og diskbilder, inkludert glidelåser, dmg, iso, tjære osv.
 • Dine personlige data.
 • Filer i systemmappene til OS X, inkludert midlertidige filer, bytte, stemmer, etc.
 • Applikasjonsstøtte, iCloud-filer, skjermsparere, etc.
 • Bufferelementer, inkludert nettleserbuffer og lokalt lagrede meldingsmediefiler.
 • Skrifter, apptilbehør, programtillegg og apputvidelser.
 • Ulike fil- og filtyper som ikke er gjenkjent av Spotlight, for eksempel en virtuell maskinens harddisk, Windows Boot Camp-partisjoner, etc.

Jeg vedder på at du ikke vil tømme opp alle tingene etter å ha lest listen over. Imidlertid er det noen ubrukelige ting en ønsker å fjerne, for eksempel systemcacher, midlertidige filer og annet søppel. Før du begynner med vårrengjøring, kan du her sjekke hvor mye annet de andre dataene har.

Slik sjekker du lagringsplass på Mac

Trinn 1. Trykk på Apple () -ikonet øverst til venstre på skjermen og velg Om denne Macen .

Steg 2. Klikk på Lagringsfane for å se en lagringsgraf.

Trinn 3. Flytt pekeren over grafen for å sjekke lagringsplassen som brukes av hver filtype.

Trinn 4. Velg Administrer for å se flere alternativer.

Dette vil lede deg til vinduet Storage Management . Her vil du se en riktig liste over filtyper på venstre side med deres respektive plassbruk. Klikk på hvilken som helst for å se alle filene segregerte under kategorien. Når det gjelder alternativene på høyre side, er de Apples innebygde smarte lagringsadministrasjonsfunksjoner.

Slik tømmer du annen lagring på Mac

Du kan administrere annen lagring på macOS catalina på flere måter. Den ene bruker Apples Optimaliserte lagringsinnstillinger. Gå over til denne komplette guiden for å frigjøre litt plass på Mac-en din som kjører macOS Sierra eller nyere. Den andre metoden inkluderer manuell rengjøring eller bruk av tredjepartsapper. Hver av dem blir diskutert kort nedenfor.

Frigjør lagringsplass på Mac manuelt

Selv om denne metoden inkluderer noen arbeidskrevende trinn, sikrer den også at ingen viktig fil mangler. Et råd fra min side, ikke prøv denne metoden hvis du er en nybegynner i feltet. Du kan ende opp med å slette en viktig fil, som kan hindre ytelsen til Mac og Apps.

Slik tømmer du hurtigbufferfiler på Mac

Trinn 1. Klikk på Finder- ikonet fra Dock.

Steg 2. Velg Gå- meny øverst til høyre og klikk på Gå til mappe .

Trinn 3. Deretter må du skrive ~/Library/caches i tekstboksen.

Deretter ser du listen over cacher fra aktive apper vises på skrivebordet ditt.

Trinn 4. Du må velge appmappen du vil fjerne hurtigbufferen fra og deretter høyreklikke (eller kontrollklikke) i appmappen → Til slutt klikker du på Flytt til kasse.

Slik fjerner du nedlastede filer på Mac

Nedlastingsmappe må renses opp fra tid til annen. Alle viktige filer du laster ned på datamaskinen din, forblir i denne mappen. Derfor er det bedre å kontrollere det regelmessig, slik at det ikke roter datamaskinen din.

Trinn 1. Klikk på Finder- ikonet fra Dock og velg Gå- meny → Klikk på Nedlastinger.

Steg 2. Velg filen (e) du vil bli kvitt. Høyreklikk (eller kontrollklikk) på filen og velg Flytt til kasse .

Bare i tilfelle du ønsker å lagre noen filer, flytter du dem til Dropbox eller overfører dem til den eksterne stasjonen. Ellers, ikke glem å tømme søppel. For å gjøre det, høyreklikk på bin-ikonet, klikk på Tøm søppel og bekreft.

Slett sikkerhetskopier av gamle enheter på Mac

Hvis du regelmessig tar sikkerhetskopi av iOS-enheten din på Mac-en, kan det hende du har mange gamle unødvendige sikkerhetskopier. Når du vet at hver sikkerhetskopi kan bruke plass opptil 5 GB, er det bedre å tømme dem.

Trinn 1. Trykk på Apple () -ikonet og åpne About This MacStorage

Steg 2. Klikk på fanen Administrer .

Trinn 3 . Her velger du iOS-filer og velger sikkerhetskopien og klikker på Slett .

Trinn 4. Bekreft handlingen ved å klikke på Slett .

I tilfelle du ikke har oppgradert til macOS Catalina og fortsatt har tilgang til iTunes, kan prosessen også gjøres av iTunes. Bare åpne iTunesInnstillingerEnheter, velg sikkerhetskopien og slett den.

Bruk tredjepartsprogramvare for å rydde opp i Macen din bekvemt

Det er flere tredjepartsprogrammer som DaisyDisk ($ 4, 99), Onyx, CleanMac 3 ($ 39, 99) som kan være svært nyttige når du lar deg tømme hurtigbufferfiler på datamaskinen din.

Har du noen tilbakemeldinger?

Så prøvde du å rydde litt plass på Mac-en? Hva er størrelsen på "Annet" lagringsplass etter at du fulgte trinnene ovenfor for å frigjøre diskplass? Har du noe å si? Kommentarer er åpne!

Her er noen flere kule triks for å optimalisere Mac-bruken:

 • 10 beste tips for å få fart på Mac-en din som kjører macOS 10.15 Catalina
 • Snipping Tools Snarveier for Mac for å ta skjermbilder og skjermopptak
 • Beste online spill som du kan spille på Mac
 • Slik stopper Spotify fra å åpne automatisk ved Mac-oppstart

Liker du dette innlegget? Last ned appen vår og forbli koblet med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for å lese flere slike nyttige guider.