Slik sletter du “Annet” på iPhone og iPad i iOS 13

Har du noen gang lurt på hva som er "Annet" på iPhone-lagring? For å si sannheten, er du ikke alene om å ha funnet det litt mystisk. Det er hjemmet til en rekke ting som nettleserhistorikk, informasjonskapsler, logger, cacher av bilder og videoer, databasefiler og mer samlet av appene dine. Og hvis du ikke sletter “Other” fra iPhone-en din, kan de overflødige filene hoper seg opp og spise i mange lagringsplasser på enheten din.

Med bare litt forsiktighet kan du forhindre at søppelfilene går over bord. Oppriktig talt hadde det aldri vært så enkelt før å rydde “andre” data fra iPhone. Dessuten har du flere måter å bli kvitt de andre dataene fra iPhone- eller iPad-lagring.

Slik sletter du “Andre” data fra iPhone-lagring

Trinn 1. Start Innstillinger- appen på iOS-enheten din → Nå, trykk på Generelt.

Steg 2. Trykk deretter på iPhone / iPad Storage → Nå, sjekk ut hvor mye lagring som er brukt og hvor mye plass som er igjen.

Ta en titt på det som har brukt mest plass på enheten din. De mest åpenbare skurkene ville være Andre, apper, bilder, media og til og med e-post.

Bla nedover for å se hvor mye lagring hver app har spist inn. Mest sannsynlig vil du bli overrasket over å se den totale mengden plass noen av appene, som du har brukt lenge, har brukt. Den såkalte “andre data” for respektive apper kan være mye større enn deres faktiske størrelse.

Når du har funnet de skyldige som praktisk talt har kapret lagringsplassen på enheten din, kan du gå til opprydding av oppdraget. I motsetning til tidligere, gir iOS deg mer fleksibilitet.

Trinn 3. Trykk på appen hvilke data du ønsker å utrydde.

Trinn 4. Neste opp har du to alternativer: Avlast app eller Slett app, velg alternativet basert på behovet ditt. Når vi snakker om å fjerne dataene fra bestemte apper, vil sletting tjene formålet.

Offload-app: Ved å laste ned apper på iOS-enheten din, vil du kunne frigjøre lagring brukt av appen, men beholde dataene. Og når du installerer appen på nytt, vil du kunne gjenopprette de tilhørende dataene.

Slette app: Velg den hvis du vil slette ikke bare appen, men også hele dataene.

Kvitt deg med andre data fra iOS-enheten din fra tid til annen

De sier: "En søm i tide sparer ni." Du kan enkelt forhindre at enheten blir rotet ved å administrere apper smart. Et av de mest nyttige triksene er å tømme hurtigbufferen og overflødige filer fra tid til annen. Ettersom de fleste apper lar deg fjerne hurtigbufferen med letthet, vil du ikke ha det vanskelig å hindre dem i å rote enheten din. La oss sjekke ut alle mulige måter.

Slett Safari-hurtigbuffer og nettstedsdata

Safari holder oversikt over tingene du søker, slik at neste gang du ønsker å besøke et nettsted eller hoppe til det samme, kan du få tilgang til dem umiddelbart. Selv om det er veldig nyttig, kan cachen og nettstedets data, hvis de ikke slettes regelmessig, hoper seg opp til å være problematiske. Så det er verdt å tømme Safari Cache og nettsteddata.

Gå gjennom og slett store vedlegg i Meldinger-appen på hyppig basis

Hvis du elsker å dele morsomme videoer, morsomme GIF-er og lekre bilder mye, er det en stor sjanse for at du har en rekke store vedlegg. Å bli kvitt dem kan gjøre en verden med godhet for lagring av enheten din.

Trinn 1. Åpne Innstillinger → Trykk på Generelt.

Steg 2. Trykk på lagring av iPhone / iPad → Trykk på Meldinger.

Trinn 3. Under Dokumenter og data har du muligheten til å se hvor mye lagring dine bilder, videoer, GIF, klistremerker og til og med samtaler har spist inn. Gå til respektive seksjon og slett de uønskede tingene.

Hvis du for eksempel vil fjerne unødvendige videoer, trykker du på Videoer → trykker på Rediger- knappen.

Trinn 4. Velg videoen / videoene du vil slette, og trykk deretter på papirkurven.

Tøm postbufferen din

Hvis det ikke blir behandlet strengt, kan til og med Mail-cache fortsette å fange opp en god del lagring. For å bli kvitt den, slett bare e-postkontoen din fra enheten og legg den til på nytt. Å gjøre slik,

Trinn 1. Åpne Innstillinger → Trykk på Kontoer og passord.

Steg 2. Trykk på e-postkontoen.

Trinn 3. Trykk på Slett konto og bekreft.

Nå, trykk på tilbake-knappen og trykk deretter på Legg til konto. Deretter legger du til kontoen som vanlig.

Fjern historie fra tredjepartsapper

Ikke la søppelfilene fra tredjepartsapper bli for store. Det kan føre til at du administrerer lagringen av iOS-enheten din perfekt.

  • Slik tømmer du Twitter-cache
  • Slik tømmer du Dropbox-hurtigbufferen
  • Slik sletter du WhatsApp-chathistorikk
  • Slik tømmer du YouTube Watch History

Gjenopprett enheten

Har du ikke klart å fjerne “Other” helt fra iOS-enheten din ennå? Det er på tide å gjenopprette enheten som ny eller fra forrige sikkerhetskopi. Det kan spille en viktig rolle i å utrydde unyttige filer. Hopp hit for å gjenopprette iPhone fra iCloud eller iTunes Backup.

Finn det for slitsomt å fjerne “annet” manuelt fra iPhone-en din? Gå for iPhone Storage Cleaners

Hvis du vil ha mer kontroll eller ønsker å tømme "andre" fra iOS-enheten din mer effektivt, velg en av de beste iPhone-lagringsrenser-appene eller -programvaren. De kan ikke bare spare verdifull tid, men også hjelpe deg med å holde enheten i topp utstyr ved å holde overflødige data i sjakk.

Innpakking:

Forutsatt at du har funnet de riktige måtene å stoppe cache- og søppelfiler fra å gjøre livet vanskelig for din iPhone-lagring. Har du spørsmål? Skyt den i kommentarene nedenfor.

Det kan være lurt å henvise disse innleggene også:

  • Slik forbedrer du iOS 13-batterilevetid
  • Hvordan fikse Keyboard Lag på iPhone eller iPad
  • Wi-Fi fungerer ikke i iOS 13
  • iPhone vises ikke i Finder på Mac? Slik løser du problemet

Liker du dette innlegget? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram for å lese flere slike nyttige guider.