Slik skyller du DNS-cache i macOS, El Capitan eller Yosemite

Hvis du er en nettverksadministrator, webutvikler eller en systemadministrator for Mac, kan det hende du må skylle DNS-cache på macOS av ganske mange grunner. Spesielt hvis du vil at en navneserver skal løse riktig eller at en endring i DNS-adresse skal oppdages av ditt individuelle system.

I tillegg til de ovennevnte årsakene, hvis du har endret filen /etc/ hosts og trenger endringene for å tre i kraft minus omstart av Mac, kan det hende du synes det er nødvendig å dumpe og tilbakestille DNS-cacher.

Slik tømmer du DNS-hurtigbuffer på Mac

  • Å tilbakestille DNS-hurtigbufferen er ikke den samme i hver versjon av Mac OS X. Hvis du er Mac-bruker i en lengre periode, vet du kanskje at denne prosessen i OS X Yosemite ligner på noen andre eldre versjoner. Dette skyldes sannsynligvis at oppdagelsen erstattet mDNSResponder, og deretter byttet tilbake til mDNSResponder igjen.
  • Til tross for endringen, er fortsatt spyle av DNS-cache en terminalkommando i Yosemite, men det er litt forskjellig avhengig av den eksakte versjonen av operativsystemet du bruker.
  • Du får slettet enten Unicast DNS eller Multicast DNS, eller begge deler. Hvis du prøver å tilbakestille alle DNS-hurtigbuffere på Mac, kan det hende du må vurdere å tømme begge deler som et riktig tiltak.

Spyl DNS Cache i macOS Sierra eller macOS High Sierra

Tøm DNS-cache i macOS Sierra og macOS High Sierra, du må bruke en ny kommando. Gå over til denne raske guiden for å finne ut hvordan det gjøres.

Fjern DNS-hurtigbuffer i Mac OS X Yosemite eller El Capitan

Fra OS X 10.10.4 og utover, med inkludering av 10.11, har Apple forkastet discoveryd og erstattet det med mDNSResponder. Følgende er kommandostrengen for å spyle DNS-hurtigbuffer i OS X Yosemite og Mac OS X El Capitan, og sannsynligvis fremtidige utgivelser:

sudo dscacheutil -flushcache;sudo killall -HUP mDNSResponder; say cache flushed

Ved å bruke kommandoen ovenfor sletter du alle DNS-hurtigbuffer for OS X 10.10.4 og videre.

Å være Mac-bruker i lang tid, husker du kanskje at denne kommandostrengen egentlig er det som fungerte i utgivelsen som gikk foran Yosemite. Utgivelsene av OS X Yosemite før 10.10.4 vil imidlertid bruke en annen kommandostreng som nevnt nedenfor.

For å tilbakestille hurtigbufferen må du bruke terminalen. Finn Terminal-appen i / Applications / Utilities / eller åpne den med Spotlight. Målrett både UDNS (Unicast DNS) og MDNS (Multicast DNS) med to forskjellige kommandoer for å fullstendig spyle alle DNS-cacher i den nyeste versjonen av OS X.

Fjern MDNS-hurtigbuffer

  • OS X Yosemite og senere: sudo killall -HUP mDNSResponder
  • OS X v10.10 til v10.10.3: sudo discoveryutil mdnsflushcache

Trykk på returtasten og skriv inn administratorpassordet når du blir spurt.

Fjern UDNS-hurtigbuffer

sudo discoveryutil udnsflushcaches

En annen gang, trykk på returtasten og skriv inn administratorpassordet når du blir spurt om det. I den andre kommandoen er hurtigbufrene flertall, en liten, men avgjørende syntaksvariasjon.

Hvordan spyle og tilbakestille alle DNS-hurtigbuffer i OS X Yosemite

Hvis det er ønskelig, er det også mulig å strenge de to kommandoene sammen. Følgende kommando kunngjør høyt når du tømmer hurtigbufrene:

sudo discoveryutil mdnsflushcache;sudo discoveryutil udnsflushcaches;say flushed

Uten tvil er hurtigbuffer for MDNS og UDNS forskjellige, men du kan ane at begge kommandoene er nødvendige for at funksjonell DNS-cache virkelig skal tømmes i OS X Yosemite. For dine egne krav, hvis du bare trenger å rydde det ene eller det andre, er det fullt mulig.

Det er bemerkelsesverdig at OS X Yosemite har gått videre fra mDNSResponder. Dermed trenger du ikke drepe mDNSResponder-prosessen for å oppdatere DNS-hurtigbuffer som i tidligere versjoner av Mac OS X.

I tilfelle du bruker en tidligere versjon av OS X som Mavericks, Mountain Lion eller Lion, vil kommandoene for å spyle DNS være forskjellige. Nedenfor har vi nevnt Terminal-kommandoer for de tidligere versjonene av Mac OS X, ta en titt.

Slik skyller du DNS-cache i OS X Mavericks, Mountain Lion og Lion

Kommandoen nedenfor vil gjøre det lettere å tilbakestille DNS-cachen i OS X v10.9.5 og tidligere:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Hvis du bruker Mac OS X Snow Leopard, så er terminalkommandoene for det samme nedenfor, sjekk det ut.

Slik skyller du DNS-cache i Mac OS X Snow Leopard

Bare kopier lim inn kommandoen gitt nedenfor for å tilbakestille DNS-cachen i OS X v10.6 til v10.6.8:

sudo dscacheutil -flushcache

Slik sjekker du DNS-hurtigbufferdetaljer i OS X El Capitan eller Yosemite

Når du endrer DNS, kan du bruke kommandoene på følgende måte hvis du vil vite om hva som er bufret på det tidspunktet:

Få UDNS-bufferstatistikk

sudo discoveryutil udnscachestats

I tillegg kan du gjenopprette detaljer om multicast DNS-cache med følgende kommando:

sudo discoveryutil mdnscachestats

Begge de ovennevnte kommandoene inneholder informasjon som antall cache-adresser på DNS, og gir en beskrivelse av detaljer på følgende måte:

UDNS Cache Stats: Cached 1250 of 1900

Hvis du kjører kommandoene før og etter å ha utført flushcache-variasjonene, vil du oppdage at de må tilbakestilles til 0 oppføringsbuffer, akkurat som gitt nedenfor:

MDNS Cache Stats: lo0: Cached 6 of 7500

Hvordan vet du om endring har skjedd

Når du har tømt hurtigbufferen, hvis du vil vite om IP- eller navneserveren virkelig har endret seg, kan du bruke "dig" -kommandoen med URLen som gitt nedenfor:

dig igeeksblog.com

dig og nslookup er ganske like, men med unntak av at dig gir bedre resultat ved å inkludere tilleggsinformasjon. Den gir detaljer som den angitte DNS-serveren som brukes til å få tilgang til domenet, en tidsstempel og den inkluderte spørringstiden; alle disse detaljene er nyttige når du feilsøker navneserverproblemer. Hvis spørringstiden i resultatet er treg, må du bruke et verktøy som heter namebench for å få en raskere DNS-server, ofte OpenDNS eller Google DNS.

Det er ganske mye det!

Innpakking

Forhåpentligvis vil det ikke lenger være en stor sak å kvitte seg med DNS-cache. Har du spørsmål? Kast det opp i kommentarene nedenfor.

Det kan være lurt å ta en titt på disse innleggene:

  • Slik bruker du Secure Boot på iMac Pro
  • DearMob iPhone Manager for Mac og Windows
  • Hvordan skjule kjøpte apper på Mac

Fant du denne guiden nyttig? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram for å lese flere slike artikler.