iCloud-sikkerhetskopi kunne ikke fullføres, eller du kan ikke gjenopprette på iPhone eller iPad? Tips for å skyte ut deadlock

For noen dager tilbake ble det en stor hodepine for meg å gjenopprette iPhone X fra en iCloud-sikkerhetskopi. Prosessen så ut til å ha stoppet opp og virket bare ikke å gå videre. Blindvei tvang meg til å se under arket, og heldigvis oppdaget jeg noen nyttige tips som fikset gløden som ble gjenopprettet fra iCloud-sikkerhetskopien på iPhone X.

Har du også kjørt inn i den samme saken og ikke kan komme over streken? Sjekk ut disse viktige hakkene for å overvinne hindringen uten å brekke svette!

Kan du ikke gjenopprette iPhone eller iPad fra iCloud Backup? Sjekk tipsene for å bli kvitt Logjam

Gjenopprett prosess som tar mye tid

Hvis gjenopprettingsprosessen tar mye tid, må du holde iOS-enheten din koblet til et pålitelig Wi-Fi-nettverk og en funksjonell strømkilde til prosessen er fullført. Tiden det tar avhenger av to viktige ting: hastigheten på Wi-Fi og størrelsen på sikkerhetskopien.

Prosessen er ufullstendig, eller noen gjenstander blir ikke gjenopprettet

Hvis du ser en melding om at gjenopprettingen din er ufullstendig, eller at noe element ikke vil gjenopprette, kan det hende at du har koblet enheten fra Wi-Fi under gjenopprettingsprosessen, og som et resultat, kunne noen av appene eller innholdet ditt ikke gjenopprettes. Du må koble enheten din til Wi-Fi på nytt og gå gjennom prosessen på nytt.

Gjenoppretter 150 av 675 varer ...

Hvis meldingen lyder noe som "Gjenopprette 150 av 675 elementer." Det betyr at bildene dine for øyeblikket blir gjenopprettet. Ha tålmodighet og la prosessen fullføres fredelig.

Appene er nedtonet eller laster ikke i det hele tatt

Hvis du synes appene dine er nedtonet, eller de tar mye tid på å laste, betyr det at de ikke har lastet ordentlig opp. Koble enheten din til Wi-Fi, og trykk deretter på appen for å stoppe prosessen. Vent noen sekunder, og trykk deretter på den igjen for å fortsette.

Hvis appene fremdeles er nedtonet, sletter du dem og installerer dem på nytt. Bare trykk og hold appen, og når den begynner å vri seg, trykk på “X.” Deretter trykker du på Slett for å bekrefte. Deretter går du over til App Store og laster ned appene du nettopp har avinstallert.

iCloud ber deg om å logge på med flere Apple-ID-er

Hvis sikkerhetskopien din inneholder kjøp som er gjort fra mer enn en Apple-ID, vil du få meldinger du kan logge på med flere Apple ID-er. Hvis du ikke kan huske et passord eller ikke kjøpte en app ved å bruke din egen Apple ID-konto, kan du se denne meldingen:

"Noen apper eller innhold kan ikke gjenopprettes, fordi de ikke lenger er tilgjengelige i iTunes eller App Store, ble kjøpt med en annen konto eller ble synkronisert fra datamaskinen din."

Bare i tilfelle du har lagret dette innholdet i iTunes på Mac eller PC, kobler du enheten til datamaskinen, åpner iTunes og deretter synkroniserer enheten for å gjenopprette innholdet.

Din siste sikkerhetskopi kunne ikke fullføres

Hvis du får en melding om at den siste sikkerhetskopien din ikke ble fullført, kan det ha skjedd på grunn av en dårlig internettforbindelse.

Forsikre deg om at du er koblet til Wi-Fi. Start deretter Innstillinger-appen på iOS-enheten → [navnet ditt] → iCloud → iCloud sikkerhetskopi, og velg deretter Sikkerhetskopier nå og start prosessen på nytt.

Merk: Hvis enheten din kjører iOS 10.2 eller tidligere, kan du gå til Innstillinger → iCloud → Sikkerhetskopiere og trykke på Sikkerhetskopier nå.)

Innpakking

Forhåpentligvis kan tipsene ovenfor hjelpe deg med å rydde i trafikken. Har du noen tilbakemeldinger? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor.

Ta også en titt på disse innleggene:

  • Wi-Fi fungerer ikke i iOS 11
  • Bluetooth fungerer ikke i iOS 11
  • Slik forbedrer du batterilevetiden på iOS 11
  • Slik bruker du Ikke forstyrr mens du kjører i iOS 11

Likte du å lese denne artikkelen? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for å lese flere slike historier.

 

Legg Igjen Din Kommentar