Hvordan fikse kameraapp-opp-problemet på iPhone

Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg aldri har opplevd rare problemer på iOS. Hvis problemet med trådløs lading virker forferdelig, er ikke kameraets opp-ned-problem på iPhone mindre irriterende. Nylig, da jeg lanserte kameraet på iPhone 11 Pro for å knipse noen få skudd, ble kameraappen satt fast opp ned. Det som hadde vært en godbit for fotografering ble til slutt skuffet! Heldigvis fant jeg snart en måte å bli kvitt problemet. Og det er akkurat det jeg skal snakke om i denne feilsøkingsguiden!

iPhone-kamera-appen ble du stukket opp ned? Sjekk ut løsningene

Første ting først, det er ingen definitiv løsning for å fikse dette kameraproblemet på iOS. For å gjøre ting litt lettere for deg, har jeg delt hakkene i to deler: Enkel og avansert (med det mener jeg å gå for radikale tiltak). Som alltid er tilfelle, prøv de første triksene først. Hvis de kan ordne problemet, er du klar til å gå. La oss komme i gang med denne lille ansvarsfraskrivelsen.

Rask tips:

  • Et lite, men effektivt hack, er å holde kameralinsen øverst på iPhonen når du snapper bilder eller tar bilder. Når du for eksempel vil ta bilder i stående retning, holder du iPhone høyre side opp. Og når du tar bilder i liggende retning, må du holde kameralinsen øverst i venstre hjørne.
  • Hva med å fikse iPhone-bildene opp-ned-problemet? Bare i tilfelle fungerer kamera-appen helt fint, men du har tatt feil bilder ved en feiltagelse, det er et raskt hack for å bli kvitt problemet. Bare åpne bildet det gjelder ⟶ trykk på Rediger øverst til høyre ⟶ trykk på beskjæringsverktøyikonet nederst ⟶ trykk på rotasjonsikonet øverst til venstre. Deretter fortsetter du å trykke på ikonet til bildet er i riktig retning. Etter det trykker du på Fullført for å fullføre.

Grunnleggende løsninger:

Tving avslutt kameraappen og start den igjen

Hver gang jeg finner en app som ikke oppfører seg på min iPhone, er det pålitelige trikset som jeg ofte prøver å bli kvitt problemet øyeblikkelig, " force quit ". Det er ganske enkelt å gjøre.

  • På de klassiske iPhones med Hjem-knappen, dobbelttrykker du bare Hjem-knappen for å gå inn i app-switcher-modus. (På iPhone uten Hjem-knapp sveiper du opp fra bunnen av skjermen og holder. Her ser du alle de for øyeblikket åpne appene.)
  • Etter det sveiper du opp på app-kortet for å drepe appen. Start enheten på nytt, og start deretter Camera-appen . Den skal oppføre seg normalt.

Tving på nytt iPhone

Må jeg forklare hvorfor hard tilbakestilling nesten alltid kommer til å regne når det gjelder å løse vanlige problemer? Nei. Så prøv det først opp.

På iPhone SE / 6s eller tidligere: Trykk og hold inne Hjem og på / av-knappene i omtrent 10 sekunder.

På iPhone 7/7 Plus: Trykk og hold nede volumknappen og strømknappen samtidig.

På iPhone 8/8 Plus og iPhone X eller nyere: Trykk og slipp volum opp-knappen. Trykk og slipp og volum ned-knappen. Etter det, trykk og hold inne sideknappen, så starter den på nytt.

Litt radikale løsninger:

Når grunnleggende triks ikke gir de ønskede resultatene, bør du ikke avstå fra å prøve tøffe tiltak.

Oppdater programvare på din iPhone

Hvis kamera-appen fremdeles sitter opp-ned på iOS-enheten din, kan problemet veldig godt skyldes en skjult feil. Og for å ordne opp i dette rotet, ville en programvareoppdatering være den rette veien å gå. Naviger til Innstillinger-appenGenereltProgramvareoppdatering . Nå, trykk på Last ned og installer . Deretter går du gjennom den vanlige prosessen.

Tilbakestill alle løsninger

Det er på tide å sette iPhone til fabrikkstandard, og utslette alle eksisterende innstillinger. Så sørg for å sette opp alt fra bunnen av. Gå inn på InnstillingerGenereltTilbakestillTilbakestill alle innstillinger . Til slutt, bekreft at du vil fjerne alle eksisterende innstillinger.

Gjenopprett din iPhone som ny

Å nei! Hvem ønsker å gjenopprette iPhone som ny lykkelig? Ingen (så vidt jeg vet). Men i situasjoner der ingenting ser ut til å fungere, er det verdt å gi en sjanse. Imidlertid unnlater aldri å sikkerhetskopiere enheten før du går til denne løsningen. For å finne ut mer om det, sjekk ut vår komplette guide for hvordan du gjenoppretter iPhone.

Pakk inn ...

Jeg antar at kameraets opp-ned-problem er endelig bak ryggen. Vi føler oss glade for å ha hjulpet deg. Men før du går på en lang skytefane, kan du dele hacket som fungerte for deg.

Du kommer kanskje også til å like:

  • Slik løser du problemet med svart kamera på iPhone 11 Pro Max, 11 Pro og iPhone 11
  • Slik deaktiverer du iPhone eller iPad Camera Shutter Sound
  • Beste nattvisionskamera-apper for iPhone og iPad
  • Slik bruker du kamerafiltre på iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

Vil du være synkronisert med alt-Apple? last ned iOS-appen vår og følg oss på Twitter, Facebook og Instagram for enkelt å få tilgang til de nyeste guider, nyheter, anmeldelser og mer.