Super nyttige tastaturtips for iPhone og iPad: På tide å øke hastigheten på skriving

Etter å ha gått inn på alle subtile detaljer, har jeg samlet den mest omfattende listen over de kuleste tastaturtipsene og triksene for iPhone og iPad. Få mest mulig ut av disse smarte hakkene for å øke skrivehastigheten!

Hver smarttelefonbruker er veldig avhengig av et programvaretastatur; spesielt nå når de fleste av dagene våre blir brukt på å skrive e-post, meldinger, kommentarer, tweets, bildetekster, osv. Selv om du har et flott eksternt tastatur for enheten din, vil du beherske disse hurtigtastene til iPhone og iPad for å forbedre opplevelsen din.

Ikke bare du, veldig få liker å håndtere programvaretastaturet. Men heldigvis har Apple integrert forskjellige funksjoner i standardtastaturet for å gjøre det brukervennlig. Spesielt, hvis du har oppgradert til iOS 13 og iPadOS, er du også interessert i QuickPath sveip tastatur og tilpassede skrifter.

Det som gjør disse triksene så nyttige er at de kvitter seg med unødvendige kraner. I tillegg kan de drastisk endre opp skrivehastigheten etter litt læringskurve.

24 iOS-tastatursnarveier for iPhone og iPad for å forbedre skriveopplevelsen

#1. QuickPath sveiper tastaturet

Tidligere måtte du laste ned tredjeparts tastaturapper for å bruke en sveip tastaturfunksjon på iOS-enhetene dine. Imidlertid har iOS 13 endret scenariet ved å innlemme et QuickPath-tastatur. Så i stedet for å trykke på hver bokstav, kan du ganske enkelt sveipe fingrene over bokstavene, og tastaturet vil gjenkjenne ordet.

Som alltid kan dette trenge litt trening, men når du først har mestret deg, foretrekker du bare denne stilen for å skrive på dine håndholdte enheter. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du aktiverer QuickPath-sveip tastaturet på iPhone og iPad, kan du sjekke ut denne artikkelen.

# 2. Installer tilpassede skrifter

Nå som tastaturet er oppdatert til et helt nytt sveiptastatur, er det på tide å legge til noen tilpassede skrifter. Vanligvis gjetter en leser humøret ditt ved tonen i meldingen eller emojiene du kan ha lagt til. Nå kan de vite om du er lykkelig, sint, seriøs eller spøker med ikke bare ordene, men av skrifttypen du brukte.

Enten du leter etter noe som er vintage eller moderne, forseggjort eller formelt, kan du legge til og bruke disse skriftene på tastaturene. For en detaljert opplæring, sjekk innlegget vårt om hvordan du installerer og bruker tilpassede skrifter i iOS 13 på iPhone eller iPad.

# 3. Legg til nummer eller symboler

Med mindre du vet hvordan du raskt kan legge inn tall eller symboler, vil skrivingen fortsette å være en humpete tur. Heldigvis er det ganske enkelt å komme inn i dem takket være en sveipebevegelse.

Hvis du vil legge til et bestemt nummer eller symbol, trykker du på (123) nummerknappen, sveiper til tasten du vil angi og slipper deretter fingeren. Det beste med denne gesten er at tastaturet automatisk skifter tilbake til QWERTY-oppsettet. Så, skrivingen din forblir jevn seiling!

# 4. Skriv raskt inn store bokstaver

Generelt sett, hva gjør vi for å oppgi en bokstav når vi bruker tastaturet på iPhone eller iPad? Trykk på Skift-tasten og trykk deretter på den spesifikke bokstaven. Det bringer ikke bare typingen vår, men tar også fart. Ikke hold på med denne produktivitetsmorderen!

Hvis du vil angi en større bokstav, trykker du på Skift-tasten og sveiper til bokstaven du vil legge til, og slipper deretter fingeren. Så enkelt er det.

# 5. Legg til spesielle tegn med aksent

Å skrive 'e' er ganske enkelt, men hva med å skrive 'é' eller noe så aksentert spesialtegn som ikke bare er et trykk unna? Vel, denne snarveien for iPhone på iOS 13 gjør at funksjonen bare er et trykk unna, bare et langt trykk unna. Det er riktig, alt du trenger å gjøre er å trykke og holde på brevet, for eksempel 'e.'

En pop-up vil tilby deg alternativer, skyve over karakteren du ønsker og skriv inn. Dette er også aktuelt for valutasignaler; trykk over til det numeriske tastaturet (123), trykk og hold på $. Pop-up-en vil vise tegn på Euro, pund, yen, rupier og andre vanlige valutaer.

# 6. Deaktiver forhåndsvisning av popup-tegn

Nå må du være ganske kjent med QuickType-tastaturets lille popup som viser bokstaven du skal skrive. Denne funksjonen ble kalt som forhåndsvisning av tegn, og gir stor letthet ved å zoome inn på bokstavene som er valgt. Imidlertid vil noen kanskje ikke glede seg over funksjonen og tenke at den er distraherende.

Så du kan deaktivere forhåndsvisning av popup-tegnet fra InnstillingerGenereltTastatur- menyen; Klikk her for en detaljert trinnvis veiledning. Denne handlingen vil ikke påvirke den spesielle karaktertrekkfunksjonen på noen måte.

# 7. Bytt språk

Du skriver inn en melding på engelsk. Men plutselig dukker det opp en morsom vits, og du tenker at den kan komme til uttrykk på en bedre måte på morsmålet ditt eller på et annet språk du ønsker. Det pålitelige Apple-tastaturet ditt forstår behovet og støtter derfor tastaturlayout for de fleste språk.

For å legge til støtte for ønsket språk, må du først aktivere tastaturlayouten. Når du er ferdig, berører du og holder nede

kloden, og sveip deretter til ønsket språk. Alternativt kan du også trykke på den samme tasten for å hoppe til det valgte alternativet.

# 8. Sett inn fanekarakter

Som du kanskje har observert at programvaretastaturet på enheten din ikke har en tabulatortast, noe som gjør det enkelt å sette inn en fanekarakter på iPhone eller iPad. Skjønt ikke så vanskelig, da du kan bruke diktatet (mikrofonikonet) eller bruke tekstutskiftning på din iPhone eller Mac. Sjekk ut dette innlegget for den nøyaktige prosedyren.

# 9. Få tilgang til tastaturinnstillinger i en jiffy

Se for deg en situasjon der du skriver et notat på iPhone-en din. Midtveis tror du at den prediktive funksjonen er på en måte som hindrer deg i å skrive jevnt. Hva vil du generelt gjøre? Åpne Innstillinger-appen og gå deretter til tastaturinnstillingsruten for å slå av Predictive. Det vil ikke være bra verken for din tid eller produktivitet!

Den bedre måten å få det til er å berøre og holde inne

kloden tasten og trykk deretter tastaturinnstillingene. Det tar deg direkte inn på tastaturet.

# 10. iPadOS 13 Tastatursnarveier

Apple har nylig introdusert et operativsystem spesielt for iPad. IPadOS vurderer skjermstørrelsen og kraften til enheten og serverer funksjoner og applikasjoner deretter. Forbedring av grensesnittet ytterligere har iPad innarbeidet noen bemerkelsesverdige nye hurtigtaster. Sjekk ut vårt dedikerte innlegg om saken for detaljerte lister over disse snarveiene og hvordan du bruker dem.

# 11. Bruk Nifty Key Flick-funksjon på iPad

I iOS 11 introduserte Apple en superhendig funksjon som heter “Key Flicks.” Det som gjør det til et så godt verktøy er muligheten til å legge inn tall eller symboler raskt uten å måtte bytte frem og tilbake.

For å legge inn et nummer eller et spesifikt symbol, er alt du trenger å gjøre å trekke ned en tast. For å finne ut mer om denne funksjonen, hopp over hit.

# 12. Gjør tastaturet til styreflaten for å flytte markøren enkelt

Denne har vært favorittfunksjonen min i iOS-tastaturapp. Tidene hvor jeg med letthet ønsker å redigere tekst, blir det timens behov.

Tidligere var denne funksjonen bare tilgjengelig på iPad og 3D Touch-støttet iPhone. Apple har imidlertid gjort det tilgjengelig på tvers av enhetene som kan kjøre iOS 12 eller nyere.

For å gjøre tastaturet om til en styreflate, berør bare og hold fingeren på mellomromstasten. Dra deretter fingeren for å flytte markøren.

På den 3D Touch-støttede enheten din, berør og hold hvor som helst på tastaturet for å påkalle styreflate.

#1. 3. Velg tekst ved hjelp av tastatur som styreflate

Bortsett fra å la deg flytte markøren raskt, kan “Trackpad” også hjelpe deg med å velge tekst med letthet. Selv om denne praktiske funksjonen fungerer perfekt på den 3D Touch-støttede iPhone, kan den få arbeidet ditt gjort på alle iOS 12-støttede enheter.

Først av, går du inn på styreflate-modus ved å trykke på mellomromstasten eller berøre og holde tastaturet. Bruk deretter markøren til å hoppe til det bestemte stedet. Neste, lett på berøringen og trykk på den gråtonede skjermen for å flytte markøren for å velge teksten.

Hvis du vil vite mer om denne skjulte funksjonen, går du over til denne artikkelen.

# 14. Rist for å angre

Alternativet til å gjøre om / angre en handling gir mer fleksibilitet og sparer også mye tid. Gjett hva? Du kan bruke denne funksjonaliteten på din iPhone og iPad også. Men for å få det til, må du gi enheten din en rask risting. Ja, det høres litt sprøtt ut men får jobben gjort effektivt.

Merk: Forsikre deg om at den er slått på. InnstillingerTilgjengelighetTrykkslå på vippeknappen ved siden av riste for å angre.

Si at du har skrevet noe og ønsket å angre det. Rist enheten din og trykk deretter på Angre i popup-en. Hvis du vil gjøre det på nytt, må du riste enheten igjen. Deretter traff Redo Tying.

# 15. Spar tid med utskifting av tekst

Det er noen setninger eller setninger som vi ofte bruker i livet vårt. I stedet for å skrive de ofte gjentatte setningene gang på gang, kan du lage snarveier for dem.

Så når du vil skrive inn favorittfrasen din, er alt du trenger å gjøre bare å oppgi den egendefinerte snarveien, og tastaturet vises automatisk. Velg det, så er du klar til å gå!

Hvis du vil opprette en tekstsnarvei, åpner du InnstillingerGenereltTastaturTekstbytte .

Trykk på “+” -knappenskriv inn frasen som “Se deg snart.”skriv inn snarveien som “SY.” → trykk på Lagre . Gå over til dette innlegget for å finne ut mer om dette hacket.

# 16. Skriv inn domeneadressen raskere

Så imponerende som det høres ut, kan du skrive ut en domeneadresse med største letthet. Enten du vil legge inn et nettstednavn raskt mens du søker i en nettleser eller sette det inn i historien din, kan dette hacket faktisk øke hastigheten på oppgaven for deg.

For å sette hendene på dette trikset, åpner du en nettleser og klikker på URL-linjen for å få tilgang til tastaturet. Deretter skriver du inn navnet på nettstedet. Neste opp, trykk og hold på periodeknappen. Nå vises en meny med flere alternativer som .com, . edu, .org og mer. Sveip til ønsket TLD, så er du ferdig!

# 17. Bruk enhånds tastaturmodus på iPhone

Det er tidspunkter hvor du vil skrive ut meldinger eller sende en-linjers kommentar med bare en hånd eller rettere tommelen. Lagre dette trikset for de spesielle tidene der du foretrekker komfort fremfor noe annet.

Hvis du vil påkalle skrivemodusen med én hånd, trykker du på og holder nede

klodeikon . Deretter har du to alternativer:

Venstre og

riktig hendige skrivemåter. Trykk på det foretrukne alternativet, og fortsett deretter med å skrive som vanlig. For å sette tastaturet i normal stilling, trykk på pilskiltet.

# 18. Lås opp tastaturet på iPad

Når du får tilgang til tastaturet, vises det nederst på skjermen. Du kan imidlertid flytte den hvor som helst på skjermen. Det er veldig hyggelig og kan gi ikke bare fleksibiliteten, men også et morsomt element i eksperimentet ditt.

Trykk på og hold nede for å oppheve tastaturet

lite tastaturikon . Sveip deretter til Lås opp i menyen. Deretter bruker du selve ikonet for å dra tastaturet på ønsket sted.

Når du vil legge til tastaturet, trykker du på og holder nede

tastaturikon. Sveip deretter til Dock.

# 19. Splitt tastatur på iPad

Visste du at du kunne dele iPad-tastaturet? Hvis du ikke vil engasjere begge hendene dine eller ønsker å skrive med tommelen, kan dette tipset være din greie.

For å bringe denne funksjonen til handling, trykk og hold nede

tastaturknapp nederst til høyre. Deretter sveiper du til Split i den lille menyen som dukker opp.

Når du vil bringe tastaturet til normal stilling, trykker du på og holder på det samme ikonet igjen. Sveip deretter til Dock and Merge.

# 20. Skjul tastatur på iPad og iPhone

La oss si at du har skrevet en lang lapp og nå vil skjule tastaturet slik at du kan sjekke hele historien mer praktisk. Ganske enkelt!

Trykk på

tastaturknapp nederst til høyre for å skjule det umiddelbart.

Det er like greit på iPhone. Du trenger bare å sveipe ned fra midten av skjermen for å sette tastaturet utenfor syne.

Og når du vil vise tastaturet igjen, bare trykk på hvor som helst på skjermen.

# 21. Skriv raskt inn perioden

Hvis du ikke kjenner dette fiffige lille trikset, kan det hende du treffer talltastaturet og deretter tapper på perioden (aka full stop) for å gå inn i den. Å si det mildt; det er ganske upraktisk og definitivt ikke bra for produktiviteten din.

Neste gang du vil angi et fullstendig stopp på slutten av en setning, bare dobbelttrykk på mellomromstasten. Dessuten vil perioden følges av et mellomrom som sikrer at du kan skrive neste setning.

# 22. Bruk diktering for å konvertere tale til tekst

Antar at du er på farten og plutselig slår en unik idé deg. Selv om du vil notere det, føler du deg ikke praktisk å skrive. Det er her "Diktasjon" -funksjonen kommer veldig bra til å spille!

Bare få frem tastaturet og trykk på

bittesmå mikrofonikon. Så snakk tankene dine. Det blir konvertert til tekst. Etter en setning, snakk passende tegnsetting. Som: "Hvor er spørsmålet ditt bror" .

Trykk på for å gå tilbake til hovedskjermen

tastaturikon. Du kan endre dikteringsspråket eller angi et spesifikt språk som standardalternativ ved å gå til tastaturinnstillinger. InnstillingerGenereltTastaturDiktspråk .

Selv om den er ganske jevn og sømløs i bruk, blir denne funksjonen for øyeblikket gransket på grunn av de nylige forekomstene av brudd på personvernet. For å beholde sikkerheten først, kan det være lurt å se bort fra det enkle og fjerne mikrofonikonet fra iPhone- eller iPad-tastaturet. Ikke bekymre deg for at vi har dekket det også, klikk på lenken for mer info.

# 23. Sjekk definisjonen av et ord

Litt skjult under omslaget er alternativet å sjekke definisjonen av et ord. Og det kan gjøres med største letthet. Bare trykk på ordet og trykk Velg i popup-vinduet. Trykk deretter på Slå opp. På neste skjermbilde skal du se definisjonen av ordet.

# 24. Hva hvis tastaturet mangler?

Mens alle disse snarveiene på iPhone på iOS 13 er gode, men hva skal du gjøre når tastaturet helt forsvinner. Selv om dette ikke skjer så ofte, hvorfor skal du eller arbeidet ditt lide på grunn av dette problemet? Spesielt når jeg er her for å hjelpe deg. Jeg har samlet en liste over grunnleggende tips og triks for feilsøking om problemet, håper de kan hjelpe.

Det er ganske mye det!

Video: Tips og triks for iPhone eller iPad-tastatur

Følg med for mer ...

Nå som alle smarte triks er på radaren din, kan du øke skrivingen slik at det blir en hyggelig opplevelse. Eller i det minste, fingrene dine synes ikke lenger det er upraktisk å takle tastene. Selv om du kanskje finner denne listen over snarveier på iPad og iPhone ganske omfattende og lange, forsikrer jeg deg om at hver snarvei kommer til å hjelpe deg på lang sikt.

Du vil gjerne ta igjen disse like interessante historiene:

  • Beste iOS 13 Siri-snarveier for iPhone og iPad
  • Beste iOS 13 Siri-snarveier for produktivitet
  • Beste iOS 13 Siri-snarveier for Apple Music
  • Slik sjekker du Amazon Prishistorie for et produkt med snarveier

Har du noen fine tastaturtriks? Ikke glem å dele dem med oss. For å holde deg i sløyfen med alt-Apple, last ned appen vår, så vel som forblir koblet med oss ​​via Twitter, Facebook og Instagram.