Hvordan passordbeskytte mapper på Mac

Private filer med sensitiv informasjon fortjener et ekstra lag med sikkerhet. Selvfølgelig kan du hevde at din personlige informasjon har nok skjold på macOS-enheten din til å forbli sikker. Imidlertid er det alltid bedre å søke et ekstra forsvarsnivå, spesielt når du arbeider med svært sensitive data.

Heldigvis er det flere måter å passordbeskytte mapper på Mac. Du kan for eksempel bruke Diskverktøyet og til og med tredjepartsapper som Encrypto og Hider 2 for å beskytte informasjonen din.

For å holde alt enkelt, skal jeg demonstrere prosessen ved hjelp av macOS Disk Utility-appen, da den gjør jobben litt mer praktisk og derfor kan alle enkelt komme seg gjennom prosessen. Uten å gjøre mye for øye, la oss finne ut av den raske måten å kryptere en mappe på macOS!

Slik beskytter du mapper på Mac ved hjelp av Diskverktøy

Trinn 1. Start Disk Utility på din Mac. (Du kan bruke søkelyset til å enkelt åpne appen.)

Steg 2. Nå, klikk på Fil-menyen og velg Nytt bildeBilde fra mappe.

Trinn 3. Deretter må du velge mappen du vil beskytte og klikke på Velg.

Trinn 4. Neste opp, klikk på rullegardinmenyen ved siden av Kryptering. Nå har du to alternativer:

  • 128-bit AES-kryptering: Det er mindre sikkert, men litt raskere for krypteringsprosessen.
  • 256-bit AES-kryptering: Den er sikrere, men litt tregere.

Velg ønsket alternativ, etter behov. For forbedret sikkerhet, skal jeg velge 256-biters AES-kryptering.

Trinn 5. Deretter må du oppgi passordet og bekrefte det. Klikk deretter på Velg.

Klistrelapp: Ettersom du ikke kan åpne den beskyttede mappen uten passord, må du huske å skrive den ned i en notat-app eller på det foretrukne stedet. Det vil redde deg når koden kanskje glir ut av tankene dine. Så gjør det.

Trinn 6. Nå velger du Bildeformat. For å gjøre dette, klikk på rullegardinmenyen og velg blant flere alternativer som skrivebeskyttet, lese / skrive, komprimert og mer.

Jeg vil anbefale deg å velge alternativ for lese / skriv slik at du kan se filen og også gjøre endringer.

Trinn 7 Du kan også legge til koden og velge ønsket sted. Klikk deretter på Lagre.

Appen begynner å lage diskbildet til mappen. Så, vent bare noen få øyeblikk til prosessen er fullført. Klikk deretter på Fullført for å fullføre.

Det er det! Du har kryptert mappen din, og nå blir den lagret som DMG-fil.

Åpne de krypterte mappene på din MacOS-enhet

En ting som er verdt å merke seg er at den opprinnelige mappen din forblir upåvirket. Nå kan du velge å slette den eller fortsette å beholde den. Jeg vil anbefale deg å utslette det slik at hele formålet oppnås.

Trinn 1. For å åpne den krypterte filen (.dmg), dobbeltklikker du på den og skriver inn passordet . Klikk deretter OK.

Sideanmerkning: Det er et alternativ å huske passordet i nøkkelringen. Jeg vil ikke anbefale deg å merke av i denne boksen fordi den (slags) tar bort hovedformålet.

Steg 2. Til slutt vil det monterte diskbildet til mappen vises. Gå videre og naviger gjennom filen og rediger den til og med etter ønske.

Når du har undersøkt mappen din, må du huske å beskytte den passordet igjen. For å gjøre det, høyreklikk på det og velg ut "mappenavn".

Det er ganske mye det!

Nylig opprettet vi et stykke om kryptering av PDF-filer på macOS gjennom et litt skjult triks. Så hvis du har noen filer som trenger litt mer forsvar, kan du sjekke det ut.

Pakk inn ...

Nå som du vet trikset om å legge til det ekstra laget med beskyttelse i mappen, må du aldri glemme å bruke den for å sikre at alle viktige filer forblir skjermet.

Jeg er virkelig glad for at macOS tilbyr et praktisk innebygd verktøy for å gi ønsket sikkerhetsnivå til dataene. Gi meg beskjed om tankene dine om det nedenunder.

Du vil kanskje også komme inn på disse innleggene nedenfor:

  • Slik planlegger du Macen din slik at den starter automatisk eller slår seg av automatisk
  • Slik viser du bursdager i Apple Kalender-app på iPhone, iPad eller Mac
  • Slik stopper du Mail-appen fra automatisk nedlasting av vedlegg på Mac
  • Slik viser du bursdager i Apple Kalender-app på iPhone, iPad eller Mac

Har du lyst til å ta igjen flere slike praktiske guider? Prøv iOS-appen vår, og følg oss også på Facebook, Twitter og Telegram, slik at de siste innleggene våre alltid er på radaren din.

 

Legg Igjen Din Kommentar