Hvorfor iPhone er så kostbart? Vet de mulige grunnene til høy pris

Apples iPhones er uten tvil de mest populære smarttelefonene på planeten siden introduksjonen for noen år siden. Det har kommet en rekke kommentarer til positive og negative sider ved iPhone, hvor hver side feber inn for deres stand.

Selv om fordeler og ulemper med denne enheten kan diskuteres i det uendelige, er det faktum at iPhone er det mest solgte smarttelefonmerket i verden. Så hva gjør en iPhone så høyt priset? Årsakene er enkle, men skjult fra vanlig visning.

iPhones er ikke bygget på en krone

Da Apple lanserte iPhonen, siktet den ut til å lage en premium smarttelefon som ikke kompromitterte i kvalitet. Etter å ha plassert produktet på denne måten, har ikke Apple råd til å ikke bruke premiumkomponenter på en iPhone. Sett av Apples enorme gevinstmarginer koster komponentene inne i iPhone fortsatt mye mer enn de fleste Android-konkurrenter.

Analystfirmaet IHS iSuppli har beregnet prisen på komponenter som brukes i smarttelefoner på en detaljert måte. For å vurdere et enkelt eksempel, hvis en Moto G og en iPhone blir sammenlignet, så bortsett fra batteriet, koster nesten alle andre komponenter av førstnevnte mindre enn de som er til stede i sistnevnte. Disse inkluderer NAND-blitsen, skjermen, minnet, grensesnittet og sensorene. Faktisk koster noen av Moto Gs komponenter omtrent halvparten av den til iPhone. Innholdet i esken som ble levert med Moto G koster også mye mindre enn det som følger med iPhone. Grove estimater fra iSuppli setter komponentene og monteringskostnadene til en Moto G på rundt $ 110 mens den for en iPhone til rundt $ 200. Dette viser at Apple har høye produksjonskostnader for en iPhone, men det forklarer absolutt ikke den endelige detaljhandelskostnaden for den som overstiger $ 600.

Apple økosystem

Når du kjøper iPhone, kjøper du faktisk inn Apple-økosystemet som gir tilgang til mer enn en million apper og funksjoner som iMessage, FaceTime og iCloud-tjenester som er samlet gratis. Over alt er det den proprietære iOS-plattformen og periodiske oppdateringer og oppgraderinger inkludert. Utviklingskostnadene for alle disse økosystemelementene, spesielt for iOS, veves inn i utsalgsprisen på enheten. Et slikt enhetlig økosystem hjelper til med å unngå kompatibilitetskonflikter i hele iPhone og iOS-universet. Den faktiske prisberegningen for dette premium-økosystemet er vanskelig å komme frem til, men det er trygt å si at lønningene til Apples programvareutviklere, designere og annet teknisk personell definitivt legger seg inn i kostnadene for hver iPhone.

Apple-nomikeren Factor

En annen viktig faktor som tilfører prisen på iPhone er den unike økonomien i spill sammenlignet med Android-smarttelefonene. Som diskutert over, betaler Apple mer enn konkurransen om å få bygget iPhonene. På grunn av disse høye basiskostnadene er tilbudet av iPhones relativt mindre enn de premium Android-konkurrentene. Siden iPhonene nyter en utrolig popularitet, er etterspørselen enormt høy med tanke på forsyningsmengden. Som enhver økonomi-rookie ville forstå, tilsvarer lavt tilbud pluss stor etterspørsel premiumprising. Dette er nøyaktig tilfellet med iPhones, fordi behovet for disse enhetene sammenlignet med tilgjengeligheten deres er ganske bratt, noe som fører til en oppblåst pris påvirket av denne økonomien.

IBuzz Wave

Apple bruker massevis av deig på reklame og skaper en nesten vedvarende brum rundt produktene sine. Ingen steder er dette mer fremtredende enn iOS-baserte enheter. Den overlater nesten alltid konkurransen på årlig basis. Apple har hatt en fantastisk suksess med å skape et rabiat etterfølgelse for sine produkter, og dette etterfølgende er underlagt stadig iBuzz. Selskapet har vært ekstremt effektivt med å få sine eksisterende kunder om bord til å kjøpe noen av sine nye produktlanseringer. Dette resulterer i en massiv utsalg så snart et nytt produkt treffer butikkene. Den viktigste appellen som forårsaker denne typen løpebål, er at det er et ettmerkeprodukt, og at det bare er en utgave av en ny iterasjon hvert år. Utgiftene som trengs for å skape denne nesten konstante brummen for å "opprettholde flokken", så å si, blir lagt til iPhone's detaljhandelskostnader.

For å legge det til, er Apples virksomhet basert på en økt fortjenestemarginmodell som står i direkte kontrast til de fleste av sine Android-konkurrenter som jobber med en forretningsmodell med høyt volum. Apple kan opprettholde så høye priser for iPhone på grunn av økonomien i tilbud og etterspørsel og det misunnelsesverdige merket som følger. Disse grunnene gir en klar ide om hvordan og hvorfor iPhones er kostbare. Om enheten rettferdiggjør sin høye pris er imidlertid en annen debatt.

 

Legg Igjen Din Kommentar