Slik tar du DSLR-lignende bilder på din iPhone

Flickr rangerer iPhone som numero uno smarttelefon for å ta bilder. Apper som Instagram har bevist at flere liker å bruke iPhone-en til å klikke på interessante bilder.

Og når vi går gjennom statistikken, finner vi ut at mange mennesker ønsker å ta iPhonography (iPhone-fotografering) på alvor. Det er et økende antall som ønsker å ta DSLR-lignende bilder ved å bruke sin iPhone. Selv om iPhone ikke kan skryte av et kamera med ultrahøy oppløsning, tar den bilder som er verdt å dele.

Vi er like interessert i å ta bilder på iPhone som kan sammenlignes med et DSLR-kamera som mange mennesker. Og her er en liste over ting du kan gjøre for å ta bedre bilder på din iPhone.

Ta et DSLR-lignende bilde på din iPhone

#1. Lær om sammensetning, fokus, HDR og eksponering

Selv med et DSLR-kamera tar mange mennesker bare gjennomsnittlige bilder. Du må forstå det grunnleggende for å klikke på bilder som ser ut som de har blitt tatt på en DSLR. I den forbindelse må du lære om ting som komposisjon og eksponering.

Komposisjonen handler om hvordan du rammer inn bildet. Det er ikke vanskelig, men det gjelder å finne riktig balanse og ramme. IPhone tilbyr berøringsbaserte innstillinger for automatisk eksponering som kan brukes til å lyse opp eller mørkere scenen du tar! Det samme gjelder fokuselementet også.

De fleste mennesker peker og klikker bare på iPhonene sine, men når du trykker og holder på et område på bildet, fokuserer iPhone automatisk og oppretter en automatisk eksponeringslås. Du kan utnytte denne funksjonen for å lage interessante bilder.

# 2. Gå makro mesteparten av tiden

Siden vi har et fast objektiv her, er det best å gå makro mesteparten av tiden for å få DSLR-lignende bilder. IPhone-en er ganske bra på makrofotografering, og med riktig eksponering og fokus kan du klikke på kule bilder.

Baksiden til dette er naturskjønne bilder av fjell, hav, horisont og et bybilde. IPhone-en er ganske flink til å ta disse også og får opp noen veldig fine profesjonelle bilder hvis du får komposisjonen og eksponeringen riktig.

# 3. Bruk linsetilbehør

Det er hundrevis av tilbehør til fotografering av iPhone. Noen av favorittene våre er ting som makrolinser, fiskeøye-linser og teleobjektiver. Du bør også prøve å eksperimentere med forskjellige lyseffekter som kan trylles frem av LED-lysene.

# 4. Ikke (over) bruk filtre, men behandle bilder

Filtre (som de som finnes på Instagram) er ikke lenger kule. De har faktisk blitt brukt så mye og så ofte at det nå har blitt kjedelig. Hvis du vil fremstå som profesjonell og fremkalle en gratulasjonsnotis, må du være mye mer original og autentisk enn bare Instagram-filtrene.

Dette betyr ikke at du ikke bør behandle bildene dine. Gjør dem fritt, men hold deg unna å bruke alle de fancy filterene.

# 5. Bruk et kamstativ

Det beste rådet du noensinne kan få er å bruke et iPhone-stativ når du tar bilder. Den overraskende mengden stabilitet og klarhet du får er uten sidestykke og føles bare når du bruker et kamstativ. Det er mange iPhone-cam-stativer du kan kjøpe til veldig billige priser. Hvis du ser alvorlig på iPhone-fotografering, kan du kjøpe en.

Det var alt folkens!

Prøv disse tipsene, og del dine tilbakemeldinger med oss ​​i kommentaren nedenfor, på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg også for å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.