De beste rå redigeringsappene for iPhone og iPad i 2020

Fra puristisk synspunkt er DSLR fremdeles langt foran moderne smarttelefoner. Imidlertid er gapet ikke så stort som det en gang var.

En klassisk sak, for ikke så lenge siden brukte vi å stole på high-end kameraene for å ta RAW-bilder. Nå er de dagene borte takket være den enorme fremgangen i kameraavdelingen på iPhone (til og med Android-smarttelefoner har fanget virkelig godt.)

Sammenlignet med JPEG-bilder, har RAW-bilder mye bedre kvalitet. Det er grunnen til at profesjonelle fotografer elsker dem mye. Hvis du er en av dem, eller ønsker å være det, er denne listen over de beste iPhone RAW-fotoappene noe for deg. Ta en kikk!

Rediger Raw Photo på iPhone eller iPad ved hjelp av disse beste appene fra 2019

#1. ProCam 6

Som en lidenskapelig fotograf ville du være glad for å ha “ProCam 6” til disposisjon. Det beste med denne topp RAW-kameraappen er tilgjengeligheten av flere opptaksmodus. Fra den merkverdige nattmodusen til den elegante portrettmodusen har den fått deg full dekning.

AEB (Auto Exposure Bracketing) kombinert med RAW-støtte er veldig praktisk når du vil takle forhold med høy kontrast. Den har 60 profesjonelt designede filtre som lar deg smykke bildene dine. Dessuten har du så mange som 17 linser og 19 smarte justeringsverktøy for å forskjønne bildene med mer presisjon.

Pris: $ 7.99

nedlasting

# 2. Adobe Lightroom CC

Adobes “Lightroom CC” har alltid vært et kraftsenter og en topp RAW-fotoredigerer. Så å kalle den den beste rå fotoappen for iOS er rettferdig.

Bortsett fra å være en bedårende bilderedigerer, utmerker Lightroom CC seg også som en kamera-app. Den har flere avanserte fangstmodus slik at du kan ta RAW- og HDR-bilder elegant.

For å gjøre bildene dine mer attraktive kan du finjustere flere ting som farge, eksponering, tone og kontrast. Enda bedre kan du gå etter premiumversjonen ($ 4, 99) av appen for å låse opp et bredt spekter av profffunksjoner, inkludert Healing Brush, selektive justeringer, geometri og også den viktige skylagringen.

Pris: Gratis

nedlasting

# 3. Snapseed

Når det gjelder profesjonell fotoredigering, er “Snapseed” et av de beste valgene mine av mer enn en grunn. Appen har mange avanserte redigeringsverktøy som gjør redigering av bilder til en bedre opplevelse.

Du kan enkelt få tilgang til alle RAW-filene dine og bruke en rekke verktøy som pensel, healing, HDR og mer for å designe dem som en proff. Bli kvitt de skjeve linjene og juster fargene perfekt slik at bildene dine ser skarpere og mer attraktive ut.

Legg til den fantastiske Bokeh-effekten til bildene dine slik at motivet ser fremtredende ut. På toppen av alt kan Snapseed også gi deg en sjarmerende glød til bildene dine for å gjøre dem glamorøse.

Pris: Gratis

nedlasting

# 4. Halide kamera

For å fotografere RAW-bilder av høy kvalitet, er "Halide Camera" sannsynligvis den mest oppnådde kamera-appen for iOS. Grunnen til at jeg sier det på grunn av appen, har et ganske elegant brukergrensesnitt.

I tillegg kan den ta mange typer bilder som RAW, TIFF, HEIC og JPG. Takket være den komplette manuelle kontrollen som lukkerhastighet, ISO og hvitbalanse, har du ønsket kontroll over bildene dine.

Med den manuelle dybdekontrollen kan du ta fascinerende portrettbilder. Enda bedre, denne appen lar deg fange portretter av kjæledyr og gjenstander selv på iPhone XR (vel vitende om at iPhone XR kun er for mennesker.)

Pris: Gratis

nedlasting

# 5. Øyeblikk

Det som skiller seg ut i “Moment” er DSLR-lignende kamerakontroller (med pro-versjonen / $ 4.99). Det betyr at du vil få den forbedrede kontrollen over skuddene dine og kunne ta mye bedre bilder.

De fullstendige manuelle kontrollene gjør at du enkelt kan justere alle viktige ting, inkludert ISO, lukkerhastighet, fokus, hvitbalanse og mer. Det er også et alternativ å finjustere RGB-histogrammer, fargeprofiler og bitrates for et mer sofistikert utseende.

Enda bedre er Moment også tilgjengelig på Apple Watch for å la deg ta bilder eller spille inn videoer eksternt.

Pris: Gratis

nedlasting

# 6. Kamera-M

Selv om det er mye å like i “Camera-M”, vil jeg snakke om de tre viktigste funksjonene som gjør det til en fin app for å ta bilder av RAW på iPhone.

Først og fremst gir appen deg fleksibiliteten til å ta bilder i flere formater som RAW, HEIF, PNG, TIFF og JPEG. Så avhengig av behovet ditt, kan du gå med formatet for å ta fine bilder.

Det andre, det kan skilte med intelligent fokussporingsteknologi som kommer veldig nyttig når du vil ta bilder av topp lyd på bare første gang.

Og den tredje, en veldig pålitelig portrettmodus slik at du enkelt kan ta DSLR-lignende bilder. Det er ikke alt, med en rekke kamerakontroller som tilbys, vil du bestemme hvor godt bildene dine ville sett ut.

Pris: $ 3, 99

nedlasting

# 7. Obscura 2

Ben McCarthy hevder at "Obscura 2" er den beste i bransjen. Og ser på hva denne kamera-appen har å tilby, kan jeg kjøpe argumentet til en god grad.

For meg er høydepunktet av "Obscura 2" muligheten til å levere bedre resultat konsekvent. Ved å benytte deg av RAW-modus, kan du snuppe bilder med mer detalj.

For ikke å snakke om den svart-hvite filterpakken og den analoge filterpakken gir deg flere tilpasningsmuligheter for å få bildene dine til å synes behagelig for øynene.

Pris: $ 4.99

nedlasting

# 8. RAW +

Hvis du leter etter en pålitelig manuell kamera-app for å ta RAW-bilder av topp kvalitet, må du huske “RAW +” i tankene.

Jeg liker det rene brukergrensesnittet som gjør lukker- og ISO-kontrollene lett tilgjengelige. Som profesjonell fotograf vil du virkelig elske dens enkelhet. En annen ting det er verdt å merke seg er de 8 forhåndsinnstillinger for hvitbalanse som gir deg mer fleksibilitet.

Dessuten overstyrer manuell fokus og RGB-histogram at armoriet ditt har nok verktøy til å ta imponerende bilder under alle situasjoner.

Pris: Gratis

nedlasting

# 9. RAW Power

“RAW Power” er kanskje ikke et stort navn, men hvis du tar alle funksjonene som den tilbyr, vil du synes det er verdt å ta et skudd.

Det jeg har funnet pålitelig i denne appen, er den pålitelige RAW-behandlingen. Hvis du bryr deg mer om kvaliteten på bildene dine, bør det oppfylle din smak. Funksjoner som White Balance, Perspective, Curves and Sharpen sikrer at du har den nødvendige kommandoen til bildene dine.

En annen funksjon som har fått øynene opp for meg i denne appen, er at den tilbyr noen veldig fine organiseringsverktøy for å holde alle bildene i perfekt synk. Dessuten fungerer det også med iCloud Photo Library slik at du kan administrere bildene dine ulastelig.

Pris: 2, 99 dollar

nedlasting

# 10. Lumibee

Når jeg har med RAW-bilder å gjøre, liker jeg alltid luksusen til flere verktøy. Den tilbyr meg den nødvendige friheten til å gi bildene mine mer ønskelig utseende. Det er grunnen til at jeg har funnet "Lumibee" verdt å se nærmere på.

Det er pakket med 15 superhendige justeringsverktøy som beskjær, fargetone, skygger, eksponering, kontrast, struktur og mer. I tillegg har den også et Vignette-verktøy for å forbedre appellen til bildene dine. Videre kan de iøynefallende analoge filtre umiddelbart forandre utseendet til dine bilder.

Pris: Gratis

nedlasting

Det er ganske mye det!

Hva er ditt valg?

Nå som du har den beste eiendelen, gå for en lang skytefase. Hold meg i sløyfen om fotograferingsopplevelsen din og de unike tingene du kommer over.

Du vil også ta en titt på disse innleggene:

  • Beste videoredigeringsapper for iPhone og iPad
  • Beste musikkredigeringsapper for iPhone og iPad
  • Beste apper som lager collage for iPhone og iPad
  • Beste iPhone- og iPad-apper for filmskapere

Forresten, hvilken er din favoritt kamera-app for iOS og hvorfor? Gi oss beskjed om det nedenfor i kommentarene. Last også ned iOS-appen vår, så følg med på oss via Facebook, Twitter og Telegram for aldri å gå glipp av appoppdateringene våre.