Hvordan aktivere gjestebrukerkontoen på Mac

Vi har alle slags venner eller familiemedlemmer som vanligvis dropper inn uten forhåndsvarsel; enten for å fullføre en oppgave eller sende en viktig e-post. En personlig datamaskin kalles personlig av en grunn, og å la vår Mac drives av noen andre er noe i mot konseptet.

For å takle dette anbefales det på det sterkeste å opprette en gjestekonto på Mac for det irriterende mennesket.

Å aktivere en gjestebruker på Mac har fordelene. Akkurat som en faktisk gjest som ikke får tilgang til hele huset ditt, gir ikke en gjestekonto på Mac full tilgang til brukeren. Det beskytter personvernet ditt. Følg veiledningen nedenfor for å lære hvordan du lager en.

Hvordan aktivere gjestebrukerkontoen på Mac

Trinn 1. Klikk på "Apple Menu" og velg deretter "System Preferences."

Steg 2. Nå, klikk på "Brukere og grupper."

Trinn 3. Hvis du har et Mac-passordoppsett, klikker du på "lås" -ikonet nederst på skjermen.

Trinn 4. Skriv inn Mac-passordet. Dette vil låse opp innstillingene.

Trinn 5. Klikk på Gjestebruker fra sidefeltet som viser brukerlisten.

Trinn 6. På høyre side kan du se tre avmerkingsbokser.

  • Tillat gjestene å logge på denne datamaskinen.
  • Aktiver foreldrekontroller (Du kan aktivere det (merk av i avkrysningsruten) og deretter konfigurere foreldrekontrollene ved å klikke på den knappen merket “Åpne foreldrekontroll” )
  • Tillat gjestebrukere å koble seg til delte mapper. (Hvis du vil at gjestebrukeren skal kunne få tilgang til bare den delte mappen (/ Bruker / Delt), sjekk "La gjestene koble til delte mapper". Dette gir gjestebrukeren tilgang til delte mapper.)

Merk av for "Tillat gjest å logge på datamaskinen" for å aktivere den.

For å bekrefte at du har opprettet gjestekonto vellykket, kan du slå av alle vinduene på Mac-maskinen og starte datamaskinen på nytt. Når Mac-en starter på nytt, kan du se det Guest User-ikonet på skjermen. "Gjesten" kan bruke Safari og noen få andre apper, men vil ikke kunne se filene / mappene dine.

Det er alt, kompis!

Logger av

Husk at det å lage en ny bruker tar en annen metode. Når du oppretter en gjestebruker, kreves det ikke noe passord for å logge inn.

Du kan også gjerne utforske:

  • Slik setter du en video som skjermsparer på Mac
  • Slik utfører du et raskt nettstedssøk i Safari
  • Slik legger du til værvarsel på Mac-menylinjen
  • Hvordan skrive ut skjerm Mac

Vil du opprette en gjestekonto på Mac-en din? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg også for å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar