Steve Jobs vs Tim Cook: Hvem er bedre som administrerende direktør i Apple?

Hvert år arrangerer Apple events for å gi ut sine produkter og programvare. Hendelsene blir en dynamisk økt for Apple å formidle sine ideer, innovasjoner og strategier mot sine produkter og tjenester. Tidligere ble hendelsene forankret av medgründer, styreleder og administrerende direktør Steve Jobs, og etter hans død; Tim Cook tok tømmene i hendene.

Vitende eller uvitende har Apple-produktbrukere og bransjeeksperter begynt å sammenligne de to lederne. Dette har vekket en debatt om hvem som er en bedre administrerende direktør for selskapet. Det er flere argumenter for og mot begge administrerende direktører, som har gjort den utmerkede jobben; faktisk holder Tim Cook stillingen med stor takknemlighet fra de ansatte i Apple.

Steve Jobs mot Tim Cook

Begge lederne har sin egen ideologi for produktinnovasjon, markedsføringsstrategi og kundetilfredshet. Som Apple-fanboys har vi alltid hatt et mykt hjørne for Steve; Vi ønsker imidlertid ikke å gi Mr Cook noe urettferdig behandling. Vi gir en grundig analyse av debatten om hva markedsledere har å si om denne sammenligningen. En infografikk er også nyttig for å fjerne tvil.

Produktinnovasjon

Steve Jobs trodde på å lage “Insanely Great Products” hos Apple. Han ville sette sitt hjerte og sjel i å lage et hvilket som helst produkt. Hvis en ansatt er på juleferie, vil han ringe ham tilbake for å gjøre de nødvendige endringene over natten. Han ville ikke bry seg om de psykologiske skadene til ansatte. Dermed ville ansatte bli den eneste tilretteleggeren for å utvikle produkter fordi Steves mål var å skape et morderprodukt eller en tjeneste for forbrukere over hele verden.

Tim Cook er derimot mer bekymret for alt i selskapet. Han forstår behovene til ansatte som jobber for Apple og viste mer samfunnsansvar ved å forbedre arbeidskulturen. Denne ledelsesendringen har påvirket Apples innovasjonsstrategi, som var opprørsk under ledelse av Steve Jobs, som var sint på produktinnovasjon og utvikling. Cook klarte ikke å vise den galskapen; snarere hans milde tilnærming gjorde selskapet til et konvensjonelt. Industrieksperter la merke til at Apple under ledelse av Cook begynte å oppgradere den eksisterende produktserien i stedet for å gi ut revolusjonerende produkter som iPod, iPhone og iPad.

Som administrerende direktør

Ifølge en ansatt hos Apple, var Steve Jobs en "krigsjef." Da Jobs kom tilbake til Apple, passerte selskapet gjennom den dårlige fasen. Og kanskje, derfor, viste Jobs ekstraordinære tarmer og aggresjon for å bringe Apple opp fra sumpen. Hans aggressive holdning ble verdsatt da, men nå som selskapet har oppnådd omdømmet som verdens nummer en innen kommunikasjonsteknologi, er folk kritiske til den samme aggresjonen, som bør mykes opp nå.

Cook derimot ser rolig og sammensatt ut, og denne holdningen har flyttet selskapet til mildere. Wakabayashi var kritisk da han sa at Steve bare var interessert i å utvikle gode produkter, og i sin forfølgelse av dyktighet, satte han de ansattes interesse interessert, da de bare var tilretteleggere for å oppfylle Steve sitt mål. Mens Cook er mer bekymret for alt som skjer i selskapet.

Markedsføring Acumen

Før Cook var Apple i full økonomisk og operativ muddle. Selv om vi må akseptere Steve Jobs visjonære lederskap og geniale produktdesign, ble kvaliteten kompromittert, tilgjengeligheten til produktet var forferdelig og kostnadene gikk tom for kontroll. Apple var en aktør i en bransje som var jevn. Med inngangen til Cook endret alt seg.

Cook ble endringsagent i markedsførings- og kostnadsbesparende strategier. Med sin erfaring hos IBM, hvor han fremskyndet styring av forsyningskjeden, introduserte Cook noen drastiske endringer innen integrert markedsføring, produktdesign og produksjon i Apple. Ideen hans var å tilby "enkle løsninger på komplekse problemer" og for å gjøre det mulig, lanserte han storslåtte markedsføringskampanjer, kolossale ingeniørarbeid og kostnadsbesparende metoder.

Konklusjon

Hvis tanken din er dominert av ditt hjerte, vil du sikkert anbefale Steve Jobs som en visjonær leder; og hvis tankene dine gjør alt det, vil Tim Cook være en ideell leder av Apple for deg. Og vi lytter alltid til hjertene våre - derfor er Steve Jobs vår helt og ideal.

Del tankene dine med oss ​​i en kommentar, på Facebook, Twitter og Google Plus.

 

Legg Igjen Din Kommentar