Grayed Songs på iPhone eller iPod? Slik fikser du dem

Noen ganger blir sanger på Music-appen grå, og du kan ikke spille dem. Har du noen gang møtt det? Det er vanligvis et problem med synkronisering, og det er ingenting å bekymre seg for når sanger blir grå på iPhone.

Før vi prøver å fikse det, er det bedre at du forstår hvorfor dette skjer. I de fleste tilfeller er det et synkroniseringsproblem. Men det kan være andre grunner også. Kanskje mangler filen på datamaskinen din (men fremdeles er oppført på iTunes og du synkroniserte den), eller kanskje er filen skadet eller endret på noen måte som gjør den uleselig på iTunes / iPhone. Sangene kan også være DRM-beskyttet eller i et format som ikke støttes. Hva kan være årsaken til problemet, prøv ut de prøvde og testede løsningene for å bli kvitt problemet!

Slik fikser du Grayed Out-sanger på iPhone / iPod

Heldigvis er å løse dette problemet enkelt (langt enklere enn å måtte løse iMessages eller Wifi-problemer). Men det eneste er at du kanskje må prøve ut forskjellige ting før du fikser gråningen.

Løsning nr. 1. Re-sync

Noe av det første du bør prøve er å synkronisere iPhone med iTunes-kopien din nøye. Hvis du prøver Wi-fi-synkronisering, var det kanskje noe feil med nettverket når sangene ble synkronisert - og dette førte til at de gledet ut problemet.

Når du synkroniserer igjen, må du sørge for å bruke USB-kabelen i stedet for WiFi.

(Det kan hende du må sjekke ut hvordan du synkroniserer iPhone med Windows 10 PC, samt hvordan du synkroniserer iPhone med iCloud på Windows 10 PC.)

Løsning nr. 2. Legg til iTunes Library på nytt

Problemer eller problemer med sangfilene på datamaskinen din er ofte hovedårsaken til at sanger blir grå. Hvis du hadde flyttet en sangfil / mappe eller slettet den rett før synkronisering, og som igjen ikke har blitt utført i iTunes (synkronisering fortsetter fortsatt), vil det føre til gråtonede sanger.

For å fikse dette, er alt du trenger å gjøre å sjekke iTunes-biblioteket ditt på nytt og fikse ting der oppe. Oppdater iTunes-bibliotekene og spillelistene, og sørg for at alle sangene er tilgjengelige. Spesielt sangene som er gråtonet på iPhone-en din.

Når du har sjekket alle ting på iTunes-biblioteket ditt på nytt, synkroniserer du på nytt. Dette skal fikse feilene.

Løsning nr. 3. Sørg for å sjekke iTunes-innstillingene

Sjekk innstillingen i iTunes som kan ha slått på og ikke la noen av sangene spille.

Bare høyreklikk på sangen / sangene det er snakk om → gå videre til sjekken (eller fjern merkingen) som er i bunnen av menyen.

Deretter må du klikke på dette alternativet. Nå kan du spille sangen og til og med legge den til i spillelisten din.

Løsning 4. Sjekk ut lydformatet

Forsikre deg om at sangene ikke er i ikke-støttede formater eller DRM-beskyttet.

Kom til iTunes og velg sporet som er gråtonet. Deretter må du høyreklikke og velge Få informasjon.

Sjekk Kind under Fil-kategorien.

Hvis du ser “Beskyttet” ved siden av Kind, betyr det at sangen er DRM-beskyttet eller ikke støttes.

For å bli kvitt dette problemet har du et par løsninger - enten oppgradere til iTunes Match eller abonnere på Apple Music. Førstnevnte lar deg lagre DRM (Digital Rights Management) beskyttet musikk i iCloud inkludert de du har kjøpt fra iTunes eller importert fra CD-er. Med sistnevnte har du tilgang til den enorme katalogen over musikk. Siden all musikken til Apple Music er DRM-beskyttet, vil du glede deg til å spille av sporene dine uten noen begrensning.

Selv om begge tjenestene bruker iCloud musikkbibliotek, er det en stor forskjell. Mens iTunes er DRM-fritt, kan du spille av all den nedlastede musikken selv etter at abonnementet er avsluttet. Men du kan spille av DRM-beskyttede sanger bare så lenge du abonnerer på Apple Music.

Løsning 5. Autoriser datamaskinen din på nytt

Forsøk å autorisere datamaskinen din på nytt for å se om den fungerer i å løse problemet. Selv om det høres litt rart ut, kan det gjøre susen. iTunes har kanskje glemt at musikken din er autorisert.

Åpne iTunes → Klikk på Butikk → Klikk på autoriser denne datamaskinen → Logg av iTunes → Start datamaskinen / Macen på nytt.

Logg deg deretter på iTunes-kontoen din → Autoriser denne datamaskinen.

Løsning nr. 6. Prøv å laste ned sangene på nytt

Hvis du hadde kjøpt de problematiske sangene fra iTunes, må du slette dem alle og laste dem ned på nytt.

Åpne iTunes → Klikk på iTunes Store øverst til høyre, klikk på Konto → Kjøpt → gå til sangene som er gråtonet og slett dem. Last ned sangene på nytt.

Åpne Innstillinger-appen → Generelt → Lagring av iPhone / iPad → Musikk → Nedlastet musikk → trykk på Rediger øverst til høyre hjørne → trykk på den røde knappen til venstre for artisten, og trykk deretter på Slett-knapp → trykk på Utført øverst til høyre for å bekrefte. Last ned sangene på nytt.

Løsning 7. Oppdater iTunes til den nyeste versjonen

Den gamle versjonen av iTunes spiller kanskje den skurkerollen. Sørg derfor for å oppdatere den til den nyeste versjonen.

  • Åpne iTunes på Mac-maskinen din på Mac-en → klikk på iTunes-menyen → Se etter oppdateringer → Gå videre med instruksjonene for å installere den nyeste versjonen av iTunes på enheten.
  • Åpne iTunes på Windows-PCen din → klikk på Hjelp-menyen → Sjekk etter oppdateringer → følg instruksjonene for å installere den nyeste versjonen.

Løsning 8. Oppdater iOS-enheten din

Gå over til Innstillinger-appen → Generelt → Programvareoppdatering for å se om oppdateringen er tilgjengelig. Hvis ja, last ned og installer den nyeste versjonen av iOS på enheten din.

Løsning nr. 9. Bruk iTunes-alternativer for enkelt å administrere media

Tredjepartsapper som CopyTrans (tilgjengelig for Mac og Windows) kan hjelpe deg med å administrere musikk på iPhone. Du kan ganske enkelt dra og slippe musikkfiler til iPhone-en din, og den blir synkronisert grundig, og fikser de glade problemene.

WinX MediaTrans anses å være et av de fineste alternativene til iTunes. Den lar deg administrere iPhone-mediene enkelt og er tilgjengelig for både Windows og Mac. Du kan prøve ut gratisversjonen av programvaren før du slår på premium-versjonen av programvaren.

Pakk inn ...

Forhåpentligvis har disse løsningene fungert for deg i å løse problemet. Gi oss beskjed om det i kommentarene nedenfor. Hvis du kjenner noe triks som kan bli kvitt dette problemet raskt, kan du dele det med oss ​​i kommentarene nedenfor.

Du vil kanskje se gjennom:

  • Slik forbedrer du iOS 12-batterilevetid
  • De beste Apple Music Alternatives for iPhone og iPad

For å lese flere nyttige guider, last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram.