iPhone 5S 16GB ELLER iPhone 5C 32GB - Hvilken bør jeg kjøpe?

Her er den vanskelige situasjonen alle tenker på: 16 GB iPhone 5S og 32 GB iPhone 5C koster det samme (199 dollar på kontrakt, 649 dollar på SIM-fri / T-Mobile). Så hvilken bør du kjøpe?

Hvis ytelse og det å ha den nyeste iPhonen var din bekymring, vinner iPhone 5S tydeligvis praktisk talt. Men med tanke på at en iPhone 4S, utgitt for to år tilbake, fremdeles fungerer utmerket og har konkurransedyktige funksjoner i smarttelefonmarkedet, kommer vi til å være ved en kryss og prøve å ta stilling til det endelige utvalget.

IPhone 5C er i utgangspunktet bare iPhone 5 i et stålreformert plastskall. Teknisk sett skal det føles det samme, bortsett fra at du ser farger på baksiden.

IPhone 5S er ikke annerledes når det gjelder utseende bortsett fra den hjemmeknappen og den grå tonen (også gull), men det er en helt ny verden under skallet.

Så Joe tenker på å kjøpe en iPhone 5S, men for samme pris kan han få en-nesten-like god iPhone (5C) med det dobbelte av minnet. Det er der forvirringen sparker inn.

Uansett, her er noen av kjernefunksjonene der hver telefon har en ekte overhånd over den andre:

Kamera

Et av områdene der Apple har jobbet veldig konsekvent og gitt gode resultater er kameraet. På iPhone 5C er kameraet stort sett det samme som på iPhone 5 (8MP, standard Apple-kamera). Men på iPhone 5S har Apple hoppet noen miles. Her er det interessante:

  • 8 MP-kameraet gir mer oppløsning med 1, 5 um sensoren. Jeg tror HTC gjorde narr av dette, men det betyr mye faktisk - både for Apple og kundene.
  • iPhone 5S sitt kamera har af / 2.2 blenderåpning. Større dybdeskarphet betyr flere DSLR-lignende bilder.
  • True Tone Flash betyr at LED-blitsen kommer til å være en naturlig lyskilde under uansett miljø du setter den.
  • Interessant er kameraet enda kraftigere når det gjelder å klikke skarpe bilder. Det gjør dette ved å ta flere bilder og velge de beste - alt i løpet av et sekund.

Hvis kameraet er en av de viktigste bekymringene, vinner iPhone 5S 16GB praktisk ned.

TouchID Fingerprint Security

Det er klart, dette er for spark. Selv om det er så interessant som en funksjon, og jeg er sikker på at det vil endre mye i brukervennlighet, men det er en fancy funksjon for sikkerhets skyld. TouchID endrer ikke sikkerheten i stor grad. Det fungerer mer som en enklere måte å autentisere kjøpene dine, låse opp iPhone osv.

Som en funksjon, tror jeg at dette ikke bør være en viktig faktor i avgjørelsen din. Hvis du allerede er vant til en iPhone 4, 4S, bør iPhone 5C være flott.

Forestillingen

CPU-en i iPhone 5S vinner helt. Det blåser ikke ut konkurransen, men det er som iPad 4-oppdateringen som Apple kastet som en overraskelse i oktober i fjor. IPhone 5S er fullpakket med A7 SoC som, ifølge Apple, er 40% raskere.

IPhone 5C er ikke underordnet som sådan, men til sammenligning fører iPhone 5S hit. IPhone 5C skulle begynne å vise fortellertegn på å bremse opp i slutten av 2014 med flere iOS 7-oppgraderinger og sånt, men det vil fremdeles være håndterbart.

Imidlertid, hvis du ønsker å ligge foran kurven, er iPhone 5S den beste investeringen her.

Minne: iPhone 5C

Vel, hvis du leter etter mer plass, bør iPhone 5Cs 32 GB for 199 dollar være det åpenbare valget. Det er noen få brukere hvis primære bruk av iPhone er iMessage, musikk, sms / samtale og litt nettlesing. Kan legges til noen få små arkadespill. Dette betyr godt minne og iPhone 5C vinner her.

Variasjon og kulhet: iPhone 5C

En ting til med iPhone 5C er at den bryter den tradisjonelle monokrome av Apples fargepalett for iPhones. Med denne modellen er Apples banebrytende ny grunn: fargerike iPhoner. Og de er ikke dårligere når det gjelder spesifikasjoner.

Til slutt, selv om det ikke er noen konkret måte å sette en av iPhonene over den andre, er ideen å velge basert på ikke fancy funksjoner som du bare bruker sjelden, men på ting du vil bruke - mye.