iPhone 5s vs. Nexus 5: Hvordan stables det opp?

Googles flaggskipsprodukt, Nexus 5, traff markedet nylig. Smarttelefonen er designet helt av Google og produsert av LG, og det er den første smarttelefonen som har Android KitKat. Men alt som faller tilbake til bakgrunnen i møte med et viktig spørsmål: hvordan går det opp med iPhone 5s?

Heldigvis har verken Apple eller Google vært i halsen i hver sin markedsføringskampanje (i motsetning til, si Nokia, Samsung eller Microsoft), og begge smarttelefonene - Nexus 5 og iPhone 5s - er ikke blitt projisert som konkurrenter. Men de er det.

Nexus 5 er en liten oppgradering til Nexus 4. Den er litt større og har noen kjernefunksjoner som er tilpasset for å gi noen ytelsesoppgraderinger som burde gå bra med Android KitKat. Mot iPhone 5s kan Nexus 5 høres både dårligere og overlegen avhengig av synspunkt og funksjonen det gjelder.

Vi er først og fremst fokusert på opplevelsen, så det er funksjonene vi skal se på. Her er hva vi sammenligner:

  • Skjerm, skjermstørrelser
  • OS, apper
  • Kamera og sensorer
  • Maskinvarerelaterte funksjoner
  • Minne, RAM, kjerneprosessorer og ytelse

VISNINGS- OG SKJERMSTØRRELSER

Nexus 5 kommer med en sann HD IPS kapasitiv berøringsskjerm. En oppløsning på 1080x1920p gjør den langt kraftigere enn iPhone 5s 640x1136p. Og om netthinnetingen? Nexus 5 blåser det ut. IPhone 5s har en piksletetthet på 326ppi. Når vi stabler det med Nexus 5s 445ppi, vet vi hvor ting står i spillet som Apple startet med iPhone 4.

Men når vi snakker om erfaring, bør iPhone 5s fungere like bra som Nexus 5 (hvis ikke bedre). En av grunnene er at utover Retina-nivået (ca. 300 ppi), er øynene våre ikke så gode til å skille ut enkelte piksler, så å stable sammen flere piksler vil ikke være en stor forskjell i disse skjermstørrelsene.

Når du snakker om skjermstørrelse, får Nexus 5 deg en 4, 95 ”skjerm å jobbe med. Til tross for at vi er fans av iPhone-klanen, vet vi hvor bra det føles å ha en større skjerm. Uansett hvor godt Apples markedsføringsmateriale lager en 4 ”standardlyd, ser det ut til at gjennomsnittet har vokst til 4, 5 ″. Nexus 5's 4, 95 ″ er en virkelig godbit å jobbe med.

OS OG APPS

Jeg prøver å unngå debatten om iOS mot Android av åpenbare grunner, men programvare utgjør en stor del av smarttelefonopplevelsen, og dette er uunngåelig. IPhone 5s kjører iOS 7.x mens Nexus 5 kjører Android 4.4 (kalt KitKat). Jeg vil trygt unngå å snakke om fordeler og ulemper ved hvert mobilt operativsystem, men tingen er at begge disse enhetene har den mest oppdaterte versjonen av firmware som selskapene jobber med. Jeg tror det er trygt å påpeke at iOS 7 er minimalistisk ikke bare i utseende, men også funksjoner mens Android KitKat er, samtidig som den er minimalistisk, full av mange funksjoner.

Én ting å merke seg er at Nexus 5 kommer med ren Android KitKat i motsetning til mobiltelefoner fra HTC, Samsung og andre som leveres med en tilpasset, modifisert versjon av lager-ROM.

Det er generelt akseptert at appkvalitet i iOS 7 (og appytelse) er bedre og stabler enn på Android. Mye av dette kan tilskrives de strenge retningslinjene og kvalitetstesting hos Apple - som ofte kalles en inngjerdet hage av ganske mye samme grunn.

KAMERER OG SENSORER

Her er den virkelige tingen dukker opp.

Nexus 5 har et ganske bra kamera: 8 MP, optisk bildestabilisering, fotosfære, full HD-videoopptak med 30 bilder per sekund og noen få andre rutinefunksjoner. Mot iPhone 5s mislykkes den imidlertid.

Blant de mange forbedringene som Apple gjorde til iPhone, var kamera og sensorer intet mindre enn spektakulære. Kameraet er fortsatt 8 MP, men sensorene har blitt justert, noe som resulterer i bedre oppløsning av bilder. Faktisk tar iPhone 5s den allerede ledende smarttelefonfotografikredittet høyere. IPhone 5s har også 120 fps som hjelper deg med å produsere virkelig spektakulære saktefilmer. Det er noe du ikke får i Nexus 5.

IPhone 5s fokuserer mer på det frontvendte kameraet av nettopp grunnen til at Apple kjører FaceTime-teknologi. Nexus 5 har et 1.3MP frontkamera, men det er standardtingen.

Maskinvarerelaterte

Vel, TouchID. iPhone 5s har satt noen flere hjul i gang ved å prøve å gjøre fingeravtrykkssikkerhet for smarttelefoner mainstream. Du vil ikke finne det på Nexus 5. Men kommer fra Google-garasjen, har Nexus 5 NFC som Apple ennå ikke har mestret.

Kommersielt er iPhone 5s TouchID fingeravtrykssikkerhetssystem langt mer lukrativt og attraktivt enn Nexus 5s NFC. Det er en strategisk ting fordi mye mer enn NFC, det er TouchID som du skal bruke hver dag.

Og alle som har brukt iPhone 5s med TouchID har hatt en fantastisk opplevelse.

MINNE, RAM OG PROSESSORER

Nexus 5 kommer i en 16 GB og en 32 GB variant. Som iPhone 5s, ikke noe eksternt minnekortalternativ. Men i motsetning til iPhone 5'ene som er vert for bare 1 GB RAM (DDR3, skjønt), har Nexus 5 en 2 GB RAM. Også imponerende er quad-core 2, 3 GHz prosessoren som overgår den dual-core A7 som driver iPhone 5s.

Uansett alle de fancy tingene som ble sagt om A7 (og M7) og 64-biters ting, er Nexus 5s prosessorer gode og enda bedre i sammenligning. Bare hvordan den integreres med programvaren og skyver grensene, vil definere den totale brukeropplevelsen. iPhone 5s har så langt vært veldig vellykket i integrasjonen.

Nexus 5 16 GB koster $ 349 og 32 GB koster $ 399.

Sammenlign det med iPhone 5s 16GB $ 649 og 32 GB $ 749.

Her er et sammenligningstabell for iPhone 5s mot Nexus 5:

FUNKSJONER

Iphone 5s

Nexus 5

Vise

LED-bakgrunnsbelyst IPS, LCD-berøring

640x1136px

326 ppi piksletetthet

Gorilla Glass

Ekte HD IPS kapasitiv berøring

1080x1920px

445 ppi piksletetthet

Gorilla Glass 3

Kamera

8 MP, 1, 5 pm pixelstørrelse (forbedret oppløsning)

720p @ 120fps Slo-mo

1080p HD-video 30fps

1, 2 MP FaceTime-kamera

8 MP, optisk bildestabilisering

1080p HD @ 30fps

1, 3 MP frontkamera

dimensjoner

7, 6 mm tykkelse

8, 6 mm tykkelse

Hukommelse

16/32/64 GB Internt

16/32 GB internt

RAM

1 GB DDR3

2GB

prosessor

To-kjerne 1, 3 GHz ARMv8

A7, 64-bit ARM

Firekjernet 2, 3 GHz Krait 400

Qualcomm

GPU

PowerVR G6430

Adreno 330

Batteri

NA

10-timers taletid / 250-timers standby

OS

iOS 7

Android KitKat (v4.4)

Funksjoner

Siri

TouchID fingeravtrykssensor

Slo-mo-video

NFC

Googles tjenester integrert

Pris uten kontrakt

649 dollar - 849 dollar

349 dollar - 399 dollar