Slik åpner du en app fra Uidentifisert utvikler i Mac OS X

Som standard lar OS X deg kjøre / installere apper fra pålitelige kilder. Det er derfor du trenger Mac App Store for å installere apper, og det er derfor du ikke kan gjøre det når du prøver å installere en app som ikke er "identifisert" (godkjent av Apple).

Denne deaktiveringen kommer fra Gatekeeper, et system i OS X som prøver å beskytte deg mot skadelig programvare. Hvis du har aktivert Gatekeeper, har du ikke adgang til å åpne noen uautoriserte apper. Du vil alltid se en feilmelding som dukker opp "Ny app kan ikke åpnes fordi den er fra en uidentifisert utvikler". Denne sikkerhetskontrollen vil påvirke alle nedlastede apper og de du vil laste ned senere.

Hvis du derimot er sikker på at appen er skadefri og ikke vil skade Mac-en din, kan du omgå Gatekeeper og åpne appen ved å følge trinnene nedenfor.

Slik åpner du en app fra Uidentifisert utvikler i Mac OS X

Trinn 1 . Fra Finder, søk etter appen du vil åpne.

Eller

Trinn 1. Hvis appen er på Mac-skrivebordet ditt, flytter du markøren direkte på den.

Trinn 2 . Trykk Ctrl + klikk på appen for å åpne den. Du kan også høyreklikke på ikonet til appen for å åpne hurtigmenyen.

Trinn 3 . Klikk på “Åpne ” fra hurtigmenyen.

Trinn 4. I stedet for feilmeldingen, vil du se en popup-meny. Klikk på " Åpne " så starter appen.

Problemet er at du må gjøre dette hver gang du vil åpne appen. Endring av innstillinger for gatekeeper i Systemvalg → Sikkerhet og personvern kan hjelpe deg med å overstyre feilmeldingen. Å gjøre dette:

  • Åpne systemvalg
  • Klikk på Sikkerhet og personvern
  • Velg "Alltid" fra "Tillat applikasjoner lastet ned fra: etiketten.

Dette vil forhindre Gatekeeper fra å kaste opp disse advarslene hele tiden. Merk imidlertid at dette er en risikabel affære. Du må være helt sikker på at hvilken app du kjører ikke vil ødelegge sikkerheten / personvernet ditt.