Hvorfor jeg ikke går glipp av MacBook Pro etter å ha byttet til iPad Pro 12.9 ″

For omtrent en måned tilbake, mens jeg noterte tankene mine om 12, 9 ″ iPad Pro for en praktisk guide om multitasking for YouTube-kanalen vår, følte jeg at jeg burde bruke mer på å utforske iOS. Og etter litt tanke, innså jeg at iPad kunne spille en viktig rolle i å hjelpe meg å være synkronisert med hver subtile endring som Apple fortsetter å legge til operativsystemet.

Som blogg på heltid må jeg søke mye på nettet og legge ned tankevekkende ideer når de kommer. Noen ganger går søket langt utover den vanlige arbeidstiden og slutter dypt inn i natten. Denne omfattende forskningen så ut til å presse meg til å omfavne en mer bærbar og interaktiv enhet.

For å oppnå målet mitt bestemte jeg meg for å gi mer tid til iPad-selv under de trange timeplanene. Imidlertid klarte jeg ikke å holde løftet, ettersom min MacBook Pro med Touch Bar ville gabbet opp nesten hele tiden jeg hadde. Og nettbrettet klarte ikke å få mye oppmerksomhet til tross for at han satt på samme skrivebord - i full beredskap.

Siden det første alternativet ikke leverte den typen resultat jeg hadde forventet, slo tanken om å bruke iPad som min daglige sjåfør opp. Akkurat da jeg lekte med denne ideen, spurte det indre jeg: “Kan iPad Pro erstatte MacBook-en min?” Når jeg snakker sannheten; stavene så ut til å være tungt mot nettbrettet. Imidlertid bestemte jeg meg for å gi det et skudd - uansett hva.

Og etter å ha brukt den nye iPad Pro i en måned, er jeg ivrig etter å dele kontoen min med deg. Dette er hva jeg har opplevd - både det gode og det dårlige!

Hvorfor nye iPad Pro 12.9 ″ har erstattet MacBook Pro-en min

Mer interaktiv og tilnærmelig

Den ene avdelingen der iPad Pro virker bedre enn MacBook er interaktiviteten. Takket være den store berøringsskjermen fra kant til kant, føles iPad mer tilgjengelig og interaktiv.

Ved å holde distraksjonen i sjakk, gjør iPad lesingen mer fokusert. Mens jeg liker å utforske søk i artikler og skanne gjennom viktige punkter i mitt eget tempo - fra komforten i sofaen til den lange turen i hagen - har nettbrettet passet godt inn på mine behov.

Hver gang jeg ønsker å komme inn på handlingen, ser hele skjermen sammen med alt innholdet ut til å være et stykke unna. Og jeg kan leke med alt med mer frihet.

Selv om mange ønsker å ha støtte for mus og til og med styreflate for navigasjon, savner jeg dem ikke i det hele tatt. Når jeg kan bruke fingeren til å samhandle med alt, hvorfor trenger jeg å bruke noe annet?

Dessuten, hvis jeg noen gang vil være mer kreativ eller kommentere PDF-er, er Apple Pencil 2 alltid lett tilgjengelig for å la meg tegne ikke bare bilder, men også ideer. Nettbrettet føles virkelig mer intuitivt.

Full-On Multitasking

Ærlig talt; Jeg hadde aldri før fått mest mulig ut av multitasking. Men etter å ha byttet til den nye iPad Pro, elsker jeg alt.

Med Split View, Slide-Over og PiP Mode underveis, kan jeg skyte opp fire apper på en gang. Under nettlesing liker jeg å holde favorittnotatappen min bare et blikk unna, slik at jeg raskt kan notere noe veldig viktig. Det er når Split View kommer veldig bra i spill, da det sømløst kan hoppe fra den ene appen til den andre.

Mange ganger må jeg se på videoer og notere de viktige punktene samtidig. Takket være PiP Mode kan jeg gjøre begge tingene på en gang mer komfortabelt - uten å måtte hoppe fra den ene enden til den andre. Disse små tingene sparer mye av verdifull tid og øker også produktiviteten.

For ikke å snakke om de super unike sveipebevegelsene som tilfører en helt ny dimensjon i måten jeg går på jobben min på iPad.

Ved hjelp av sveipbevegelsene kan jeg øyeblikkelig bytte mellom de åpne appene, ta en titt på appene i nærheten uten å måtte dykke ned i dem, holde de grupperte appene sammen så lenge jeg vil og hva ikke.

Selv om jeg alltid har likt å bruke Drag-and-Drop på Mac, liker jeg å bruke det mer på iPad. Igjen er det de smørete glatte sveipebevegelsene som gjør at du drar og slipper tingene fra det ene stedet til det andre utrolig enkelt og greit. Og det er det som gjør iPad-en mer produktiv enn MacBook.

Organisert filhåndtering

I motsetning til hva de fleste anmeldere har sagt, synes jeg filhåndteringssystemet på iPad er helt rotfritt. Og jeg har et par gyldige grunner til å bevise poenget mitt:

Først og fremst er iOS designet for å gjøre filhåndtering mindre smertefull. Det er slags automatisert, og du trenger nesten ikke bekymre deg for hvor du skal legge tingene dine, ettersom hver app er i stand til å håndtere sine egne data. Så det er mindre sjanse for at kaos kaprer hele startskjermen eller roter bort hele enheten.

For det andre er Files-appen mer enn god nok til å la deg håndtere dokumentene dine og nesten alt effektivt. Videre kan du konfigurere iCloud, Dropbox og andre støttet skytjenester for å sømløst få tilgang til filene dine og holde dem perfekt organisert på tvers av enhetene.

Elegant dress flere behov

Selv om det kan virke litt hyperbolsk, synes jeg iPad er mer i stand til å imøtekomme flere behov enn iPhone og Mac. Kort sagt, det er ganske mye som en allrounder som kan gjøre det meste veldig bra.

Hvis jeg skulle plukke opp en enhet som kan la meg få mest mulig ut av spill, gi liv i medietiden min, kontrollere smarte hjemmeenheter, skrive artikler og redigere bilder og videoer for deling på sosiale medier, ville jeg gjerne gå med iPad Pro. Det forklarer bare allsidigheten til iPad.

Selvfølgelig tar det noen dager og til og med et par uker å bli vant til iPad. Men når du har mestret posen med triks, ville du (slags) blitt vanedannende for nettbrettet.

Men igjen, det er ikke noe som er perfekt i verden. Og iPad Pro er ikke noe unntak fra denne regelen. Selv om jeg har opplevd mange ulemper i løpet av min månedlige bruk, vil jeg nevne et par mangler.

Mangel på Desktop Class nettleser

Safari for iOS fungerer raskt og gjør nettlesing sikrere enn sine kolleger. Imidlertid er den fremdeles mer egnet for sofistikert nettlesing og mangler evnen til å levere en desktop class-opplevelse.

Når det gjelder tredjeparts nettlesere som Chrome og Firefox, har de heller ikke ekspertisen til å leve opp til den profesjonelle etterspørselen.

Du kan hevde at iOS har et alternativ for å be om skrivebordsversjonen av et nettsted, men det er fremdeles ikke nok, siden du ikke vil ha tilgang til alt. For å være ærlig; det ser ut til å være litt frustrerende - til tider.

Med A12X-brikke og oppgradert RAM kan iPad enkelt kjøre en fullverdig nettleser. Til tross for at den har så robust maskinvare, bruker nettbrettet fremdeles en mobil nettleser. Det er ikke noe annet enn et paradoks i seg selv.

Ingen flerbrukergrensesnitt

Jeg tror ikke mangelen på "Gjestemodus" er en stor sak, men det er verdt å vurdere. Mange ganger må jeg overlevere min iPad til min kollega eller til og med et familiemedlem - med et tungt hjerte. Og hver gang jeg overleverer enheten, skulle jeg ønske at det var et flerbrukergrensesnitt slik at jeg bare kunne tillate utvalgte ting og holde alle de mer personlige tingene mine i god avstand.

Jeg antar at jeg ikke er den eneste som ber om en gjestemodus på iPad. Det gode er at Apple lett kan få det til å skje. Så det er spørsmålet om når og ikke hvordan.

Før jeg pakker sammen, vil jeg nevne en ting til: Ville det ikke vært bedre hvis det var et alternativ å koble til USB-C-harddisken slik at filer kan importeres direkte til iPad? Ja, det ville være nyttig av mange grunner. Til tross for ingen teknisk begrensning, klarte ikke Apple å bringe denne funksjonaliteten om bord.

Når jeg snakker sannheten, har jeg ikke savnet den dårlig, men jeg mener at den burde gis en gangs.

Don't Mis Me Wrong ... MacBook Pro er et mesterverk. Men iPad Pro er unik på sin egen måte ...

Etter å ha gitt et skudd til iPad Pro 12.9 ″ så lenge hovedenheten min, har jeg kommet til at iPad er designet for et bestemt formål. Det er mer levende, tilgjengelig og elegant. Og hvis du vil ønske å ha en enhet som kan passe til de fleste behov, kan du ikke gå galt med det.

Husk; iPad kan ennå ikke bli den fullstendige erstatningen til en bærbar datamaskin - enn si MacBook Pro. Men igjen avhenger det alt av hva kravet ditt er.

Med den robuste maskinvaren allerede på plass, forventer jeg at iPad vil bryte de fleste av grensene og til og med skalere flere nye høyder. Og jeg vil ikke bli overrasket om nettbrettet til og med blir den største utfordreren for MacBook - i løpet av en nærm fremtid!

Det kan være lurt å ta igjen disse artiklene:

  • Medieutgivere rasende over Apples kommende abonnementstjeneste
  • Apple AirPods vinner nest bestselgende produkttittel; Google Search Interesse skyter opp!
  • Apple ber utviklere om å avsløre eller fjerne skjermopptakskode
  • Qualcomm er utelukket fra å søke kompensasjon for patentovertredelse fra Apple

Hva tar du for Apples nye iPad, og hva er forbedringene du vil se i den? Del tankene dine om den og last ned iGB-appen vår, så vær fortsatt innstilt på oss via Facebook, Twitter og Telegram for å lese flere slike redaksjoner.

 

Legg Igjen Din Kommentar