Hvordan endre tastaturlayout på Mac

De fleste av oss foretrekker QWERTY-tastaturoppsettet, da det er mer populært. Men det betyr ikke at denne inndatakilden kan passe til alle behov. Det er her tilpasning blir timens behov.

macOS har støtte for mange språk og aksepterte inputkilder. Og basert på dine preferanser, kan du endre tastaturoppsettet på Mac-en for å skrive raskere på et bestemt språk. Så uansett om du vil skrive komfortabelt på nederlandsk eller kinesisk, er det et passende oppsett for deg. La meg lede deg gjennom de raske trinnene!

Hurtigkoblinger:

  • Hvordan endre Mac-tastaturlayout
  • Bytt mellom tastaturoppsett på Mac
  • Fjern tastaturoppsett på Mac

Hvordan endre standard tastaturlayout på Mac

Trinn 1. Start systemvalg på din Mac.

Steg 2. Nå, klikk på tastatur.

Trinn 3. På det neste skjermbildet, klikk på " Input Kilder-fanen" og klikk deretter på "+" -knappen som ligger nederst til venstre.

Trinn 4. Neste opp, velg ønsket språk på venstre side. Det vil vise de matchende tastaturoppsettalternativene til høyre.

Hvis du for eksempel velger det nederlandske språket, vil du se to alternativer: belgiske og nederlandske inputalternativer til høyre. Velg ønsket layout og klikk på Legg til.

Nå, her kan du se oppsettet du nettopp har lagt til.

Klistrelapp: En ting som er verdt å merke seg er at du kan legge til så mange språk og de tilgjengelige layoutene du vil.

På neste skjermbilde kan du velge å gjøre tastaturoppsettet automatisk bytte til inngangskilden til et dokument. Sjekk alternativet nederst.

Forsikre deg om at boksen for Vis inntastingsmeny i menyen er krysset av. Det vil hjelpe deg å bytte mellom flere inngangsalternativer mye raskt. Nå, avslutt vinduet.

Slik bytter du mellom tastaturoppsett på Mac

Trinn 1. Sjekk innmatingsmenyen øverst til høyre i menylinjen. Og klikk på den.

Steg 2. Nå skal du se de valgte tastaturoppsettene. Velg den du vil bruke, så er du klar til å gå!

Skriv videre på tastaturet. Tastene vil ha en annen rolle å spille.

Hva om du ikke lenger ønsker å bruke et spesifikt inndataalternativ? Du kan enkelt fjerne den fra listen.

Slik fjerner du tastaturlayout på Mac

Trinn 1. Åpne SystemvalgTastatur → kategorien Inndatakilder.

Steg 2. Nå velger du kilden du vil fjerne, og klikker deretter på knappen "-" nederst til venstre.

Der går du!

Flere tilpasningsalternativer?

Det er mange måter du kan tilpasse tastaturet og dets funksjonalitet på din Mac. Noen av de kuleste måtene å bringe et morsomt element inn i stykket bruker tredjepartsapper som Ukelele og Karabiner. Mens førstnevnte lar deg lage tastaturoppsett, lar sistnevnte du endre funksjonene til modifiseringstastene.

Det er ikke alt; det er ganske mange imponerende dekaler og funky tastaturer som kan hjelpe deg med å krydre opplevelsen din.

Logger av…

Forutsatt at du har det du hadde ønsket deg. Nå, få mest mulig ut av disse små kjempefine triksene for å få mest mulig ut av tastaturet. Men hvis du ønsker å gå enda lenger, lager du noen egendefinerte tastatursnarveier for å øke hastigheten på skrivingen.

Du vil gjerne lese historiene nedenfor:

  • Slik deaktiverer du transparenseffekter i macOS Mojave på Mac
  • Ta et skjermbilde på Mac som kjører MacOs Mojave eller tidligere
  • Slik aktiverer du “Type to Siri” på Mac i macOS Mojave eller High Sierra
  • Tips for å forbedre macOS Mojave-batterilevetid på MacBook Pro og Air

Likte du å lese denne opplæringen? Hvorfor ikke holde kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram i tillegg til å laste ned appen vår for å lese flere slike instruksjonsguider.

 

Legg Igjen Din Kommentar