Har du glemt passordet til iPhone eller iPad? Følg disse tipsene for å få problemet løst

Har du glemt passordet til iPhone-en og visste ikke hvordan du tilbakestiller den? Viser iPhone-skjermen 'iPhone deaktivert'? Hvis ja, er det to nyheter - en god og en annen dårlig. Den gode nyheten er at du ikke trenger å bekymre deg. IPhonen din har ikke blitt en murstein. Ved å bruke løsningene nedenfor vil du kunne bruke dem igjen. Den dårlige nyheten er at hvis du ikke har iPhone-sikkerhetskopien på datamaskinen eller i iCloud, kan alle dataene som finnes på iPhone-enheten aldri gjenopprettes!

Glemt iPhone-passord? Hvordan gjenopprette iPhone uten å miste data

Det første du bør gjøre når du er låst ute av enheten din, er å sikkerhetskopiere den.

Sikkerhetskopier din låste iPhone

For å ta sikkerhetskopi av den låste enheten din, burde du ha synkronisert enheten med Mac eller iTunes minst en gang uten å starte iPhone på nytt etter det. Det er fordi din iPhone har PC / Mac som en pålitelig enhet. Hvis du aldri har synkronisert iPhone-en din og glemt passordkoden, er det bokstavelig talt ingen måte å gjenopprette den uten å miste dataene.

Foreløpig, forutsatt at du har synkronisert iPhone, følger du prosessen gitt nedenfor:

Trinn 1. Først må du koble enheten til datamaskinen ved hjelp av USB-kabelen og starte iTunes, eller hvis du kjører macOS Catalina launch Finder.

Steg 2. Nå, for iTunes, velger du enheten ved å klikke på iPhone-logoen. For Finder, klikk på navnet til iPhone.

Trinn 3. La deretter iTunes synkronisere enheten din og lage en sikkerhetskopi. For Finder, hvis du ser Sikkerhetskopier nå under Sikkerhetskopier, klikker du på det.

Når iPhone har blitt sikkerhetskopiert, bør du se dato og klokkeslett da enheten ble sikkerhetskopiert under 'Siste sikkerhetskopi.'

Hvis du ved hjelp av metoden ovenfor ikke kunne opprette en sikkerhetskopi, og du ikke har noen annen sikkerhetskopi eller iCloud-sikkerhetskopi, vil du i så fall ikke kunne lagre data som for øyeblikket er på iPhone. Det vil gå tapt fordi vi i de neste trinnene vil slette alt fra iPhone.

Før du følger et trinn nevnt nedenfor:

  • Forsikre deg om at du har Apple-ID-en og passordet som var logget på iPhone. Hvis du bruker tofaktorautentisering for Apple ID, har du telefonnummeret eller en annen Apple-enhet i nærheten slik at du kan motta koden.
  • Har en sterk internettforbindelse.

Slik gjenoppretter du iPhone og iPad ved hjelp av iTunes for å fjerne passkoden

Den ikoniske iTunes er borte nå. Vel, i hvert fall på Mac. Det er fremdeles tilgjengelig på Windows PC og Mac-maskiner som kjører forgjengerne til macOS Catalina. Nedenfor er trinnene for å gjenopprette din iPhone uten iTunes ved å bruke Finder.

Gjenopprett iPhone-passord ved hjelp av Finder på macOS Catalina

Trinn 1. Forsikre deg om at iPhone ikke er koblet til Mac. Slå av iPhone-en din. Les nå trinnet nedenfor fullstendig, og fortsett deretter.

Steg 2. I dette trinnet kobler vi iPhone-en til Mac-en med en knapp for å gå inn i gjenopprettingsmodus. Hvilken knapp du vil trykke på, avhenger av iPhone-modellen. Se nedenfor for din iPhone. Hold inne knappen til du ser skjermbildet for gjenopprettingsmodus. Skjermbildet for gjenopprettingsmodus kommer etter at du ser Apple-logoen.

Hvis du har,

  • iPhone X eller nyere, eller iPhone 8/8 Plus: Koble enheten til datamaskinen mens du holder sideknappen (låseknappen).
  • iPhone 7/7 Plus: Koble enheten din til datamaskinen mens du holder Volum- knappen nede.
  • iPhone 6s eller tidligere: Koble enheten din til datamaskinen mens du holder Hjem-knappen .

Slipp knappen når du ser gjenopprettingsskjermen. (se bilde under)

Trinn 3. Finder på den tilkoblede Mac-en vil automatisk starte og fortelle deg at det er et problem med iPhone. Og det krever å bli oppdatert eller gjenopprettet .

Trinn 4. Klikk på Gjenopprett .

Trinn 5. Klikk på Gjenopprett og oppdatert . (Gå deretter med på vilkårene hvis du blir spurt)

Finder eller iTunes vil laste ned programvare for enheten din.

Merk: Hvis det tar mer enn 15 minutter for nedlastingen å fullføre eller behandle ferdig, vil enheten forlate gjenopprettingsmodus, og du må gjenta trinnene ovenfor. Hvis Wi-Fi eller internettforbindelse er koblet fra på Mac-en, kan det hende at programvaren for iPhone ble ødelagt under nedlastingen. Også i dette tilfellet må du koble fra og koble til iPhone på nytt og prøve igjen.

Etter at prosessen er fullført, kan du stille inn telefonen som ny eller gjenopprette den fra sikkerhetskopi av datamaskin eller iCloud.

Gjenopprett iPhone-passord ved hjelp av iCloud

Denne metoden fungerer når din iPhone, hvis passord du har glemt, er med deg og også er koblet til Wi-Fi eller mobildata. Den kan også brukes hvis din iPhone er blitt stjålet, og du må slette dine private data på den.

Trinn 1. Åpne en nettleser, gå til iCloud.com og logg deg på med iCloud-legitimasjonene dine (Apple ID)

Steg 2. Klikk på Finn iPhone . (Fyll iCloud-passordet igjen hvis du blir spurt.)

Trinn 3. Nå fra Alle enheter, klikk på iPhone-navnet .

Trinn 4. Klikk på Slett iPhone og følg de enkle instruksjonene.

Trinn 5. Angi iCloud-passordet ditt hvis du blir spurt om det. På neste skjermbilde kan du også velge å vise et telefonnummer som vil vises på skjermen etter at iPhone er blitt slettet. Du kan også skrive inn en melding som skal vises på iPhone-skjermen.

Når slettingen er fullført, starter iPhone på nytt. Du kan nå stille den inn som ny eller gjenopprette den fra sikkerhetskopi av datamaskin eller iCloud.

Så dette er hvordan du kan begynne å bruke iPhone-en igjen hvis du har glemt passordet. Om du klarte å gjenopprette dataene eller ikke, avhenger av at du opprettet sikkerhetskopiene!

Hvis du bruker iTunes på en PC eller på Mac som ikke kjører macOS Catalina, er gjenoppretting via iTunes et alternativ.

Huske…

Apple som gjør iPhone-passordsystemet sterkt er bra for sikkerhet og til slutt bra for dataene våre. Fra nå og ut gjør det til en vane å ta sikkerhetskopi av iPhone regelmessig med Mac / PC eller slå på iCloud-sikkerhetskopi. Angi også et passord som du kan huske (som selvfølgelig ikke er så lett for andre å gjette).

Et proff tips er å starte iPhone på nytt hver uke. Etter en omstart ber iPhone om passordet ditt og låses ikke opp bare etter Face ID eller Touch ID. Hvis du legger inn passordet ditt hver uke, er sjansen stor for at du husker det. Ved å starte iPhone på nytt fikser du flere små glitches og gjør at den fungerer jevnt.

Få med disse innleggene også:

  • Beste Mac Backup-programvare
  • Hvordan finne iPhone-sikkerhetskopiplassering på Mac og Windows
  • Hvordan slette Apple Watch-sikkerhetskopier fra iPhone
  • TunesKit - En enkel, sikker og effektiv måte å gjenopprette iPhone-data på Windows

Liker du dette innlegget? Last ned appen vår og forbli koblet med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for å lese flere slike nyttige guider.