MiniTool Partition Wizard for Windows: Den ultimate løsningen for alle diskproblemer

Lagringsenheter er en av de mest avgjørende tingene i dagens verden når de lagrer alt om oss. Enten det er din eksterne HDD, SSD / HDD på din bærbare / stasjonære eller sky lagring; Å miste data virker nesten som å miste en del av kroppen (ikke bokstavelig talt!) Heldigvis finnes det verktøy som MiniTool Partition Wizard tilgjengelig som takler uheldige situasjoner som å gjenopprette data og også partisjoner.

MiniTool er ikke et nytt navn i markedet. Programvaren hadde hjulpet millioner av brukere til i dag. Hos iGeeksBlog jobber vi stort sett på Mac, men vi har få kolleger som jobber på en Windows-bærbar PC. En av dem fikk problemer med HDD og måtte formateres. Som vi alle vet, får vi i slike tilfeller ikke sjansen til å ta en sikkerhetskopi.

Heldigvis regnet vi med MiniTool og klarte å gjenopprette det meste av data og også en hel partisjon. Dette førte til at vi gjorde en grundig gjennomgang av programvaren og delte vår førstehåndserfaring med MiniTool. Hvis du er i en lignende situasjon, kan du lese dette og deretter ringe.

MiniTool Partition Wizard for Windows - Gjennomgang

Hvis du har lest mine tidligere anmeldelser, vet du kanskje at uansett hva slags app eller spill jeg anmelder; det aller første tingen mitt øye ser er brukergrensesnittet og UX. Jeg begynner med det samme for MiniTool også.

UI og UX

Det beste med MiniTool som jeg la merke til, var at den helt viktige funksjonen til programvaren var rett på hovedskjermen. Det var første gang for meg å bruke dette verktøyet, og jeg fikk det jeg lette etter så snart programvaren ble lansert.

Knapper, menyer og navngiving av dem er presise og forklarer hva de vil gjøre. Jeg har brukt visse apper og programvare som bruker brede tekniske termer for den enkle funksjonen, noe som gjør det vanskelig for en gjennomsnittlig bruker. Det var ikke tilfelle med MiniTool. Neste på listen min var å teste de fleste tilgjengelige funksjoner.

Kloningsdrev og partisjon

Et enkelt Google-søk vil fortelle deg at det er tonn verktøy tilgjengelig som fungerer for partisjonstyring. Men MiniTool har mye mer enn det. En av de unike funksjonene er at den lar deg klone hele HDD / SSD eller en bestemt partisjon.

Hvis du tenker på hvordan det hjelper, kan du tenke deg at når du bytter bærbar / stasjonær datamaskin, må du investere minst halvparten av dagen for å laste ned og installere all programvaren. Deretter tar du alle viktige filer manuelt til ekstern lagring eller til skyen, og deretter får du dem på den nye enheten. Selv om du gjør alt dette med et høyhastighets LAN, er det ikke så lett det kan høres ut.

I stedet for å ta all den hodepinen, hva om det var et verktøy som kloner hele stasjonen, og du kan gjenopprette den på en annen enhet? MiniTool gjør det riktig, og også nøyaktig. Enkelt sagt tilbyr MiniTool et migreringsverktøy som hjelper deg med å sette opp det nye systemet akkurat som du allerede har på det gamle.

Datarekonstruksjon og partisjongjenoppretting

Jeg må innrømme at det er mange verktøy utelukkende for gjenoppretting av data. Men det betyr ikke at et alt-i-ett-verktøy som MiniTool ikke kan oppfylle dine forventninger. Som sagt tidligere, vi måtte formatere en Windows-bærbar PC, og MiniTool klarte å dekke det meste av data som vi mistet.

MiniTool utfører en dyp harddiskskanning og gjenoppretter filer effektivt. Gjenopprettingsytelsen er ikke begrenset til bare de formaterte dataene. Den kan gjenopprette tapte filer på grunn av virusangrep, strømbrudd, systemkrasj og feil drift fra alle slags harddisker.

En av de beste delene er at den også kan gjenopprette en hel partisjon. For å forklare det, hvis du har endret partisjonen etter formatering, kan du gjenopprette den gamle strukturen på harddisken. Fra min erfaring har selskapet levert litt mer enn forventet mitt, så lenge det er snakk om gjenoppretting av data.

Partisjon konvertering

Hvis du har en harddisk som er større enn 2TB, vet du kanskje allerede at det ikke er mulig å lage mer enn fire primære partisjoner med MBR-typen. Ja, du kan alltid lage logiske stasjoner ettersom Windows støtter opptil 128 partisjoner. Med MiniTool kan du konvertere den eksisterende MBR-partisjonen til GPT og få mest mulig ut av harddisken.

Det beste er at denne prosessen konverterer partisjonstypen uten å miste data. Så hvis du planlegger å oppgradere harddisken din med 2TB + eller du vil ha antall partisjoner, kan MiniTool være til god hjelp.

Konverter Dynamic Disk til Basic

Dette er hovedsakelig for brukere som foretrekker å ha et dobbelt operativsystem på sin bærbare eller stasjonære PC. Du har kanskje møtt en feil med å si at Windows ikke kan installeres på en dynamisk stasjon. I stedet for å gå rundt på Google og tilbringe søvnløse netter, bør du prøve MiniTool for å enkelt og raskt konvertere dynamisk disk til basic og deretter fortsette med den doble OS-installasjonen.

WinPE-oppstartbare medier

Det kan være mange årsaker til et ødelagt Windows. Det kan være på grunn av at MBR-partisjonen er ødelagt eller overskrevet, og PC / bærbar datamaskin kan ikke finne Window-installasjonen. I et slikt tilfelle kan du se en feil på den svarte skjermen med å si at ingen operativsystem ble funnet.

Som oftest er den eneste løsningen på et slikt problem å formatere harddisken og installere Windows på nytt. Å gjøre det vil imidlertid miste alle dataene dine. Heldigvis kan du med MiniTool lage en oppstartbar CD / DVD / USB som lar deg reparere partisjonen. Hvis ikke fikser, vil det tillate deg å kopiere partisjonen som har dataene dine. Så i det minste vil du ikke miste noen viktige ting fra enheten din.

Kjennelse:

MiniTool Partition Wizard er et alt-i-ett-verktøy for Windows-brukere som gjør det mulig å gjenopprette data, partisjon og også tillater å sikre data hvis operativsystemet ditt er fullstendig ødelagt. MiniTool er tilgjengelig gratis med begrensede funksjoner, men det er en Pro-versjon tilgjengelig hvis du ønsker å få avanserte funksjoner.

Pris:

  • Gratis (med begrensede funksjoner)
  • 39 dollar En PC og ett års gratis oppgradering
  • 99 dollar Tre PC for livstid gratis oppgradering.

Sjekk ut på PartitionWizard.com

Det er alt, kompis!

Har du brukt MiniTool på din Windows-PC? Hvordan var opplevelsen din med det? Del tilbakemeldingene dine med andre brukere i kommentarene. La oss også koble til via Facebook, Twitter og Telegram. Ikke glem å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar