Slik kombinerer du PDF-filer på Mac: 3 latterlig enkle måter

Teknologi har utviklet seg betydelig de siste årene, og "personlig databehandling", som vi vet, har endret måten vi gjør ting på i våre daglige liv.

Programvaregrensesnittene vi samhandler med på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner har også utviklet seg med hver dag som går, noe som gjør dem ikke bare mer behagelige å bruke, men også mer effektive og morsomme.

Det er mange typer filformater som vanligvis brukes i dag, men en av få filtyper som har eksistert i ganske mange år og som tilbyr mest allsidighet og pålitelighet, er PDF-filformatet.

I dag brukes PDF ofte til alle slags ting, for eksempel virksomhetsnoteringer og fakturaer, kontornotater, nedlastbare dokumenter fra webtjenester, bank- og kredittkortoppgaver, e-bøker og mye mer.

PDF-en gir mange fordeler i forhold til noen tradisjonelle filformater som vanligvis har blitt brukt for dokumentfiler.

To av de mest bemerkelsesverdige funksjonene i PDF-filformatet er fleksibiliteten til å inneholde alle slags data - det være seg tekst, bilder, grafikk, tabeller eller til og med vektorer, og utvidbarheten - der du kan endre og redigere enhver PDF-fil uten å påvirke annet innhold den har.

Noe av det som folk ofte har med dokumenter å gjøre, er å slå sammen innholdet i to eller flere filer.

Du vet hvordan du må krysse for å klargjøre alle månedlige kontoutskrifter på slutten av et regnskapsår og sende dem til regnskapsføreren? Eller kanskje du vil kombinere flere PDF-kvitteringer til en gigantisk PDF som du kan lagre i Google Drive- eller Dropbox-kontoene dine for referanse senere.

Takket være fleksibiliteten og utvidbarheten er det å slå sammen to eller flere PDF-filer et kakestykke. Hvis du trenger å kombinere PDF-filer i en enkelt fil, er det mange forskjellige måter du kan oppnå det på. Dessuten trenger du ikke engang spesialiserte verktøy eller applikasjoner.

Slik smelter du sammen PDF-filer på Mac: 3 måter forklart

# 1: Standard Mac-app for å slå sammen PDF-filer

Apple har samlet Preview med hver moderne Mac som den har solgt, og Preview er standardappen på macOS for mange forskjellige filformater, alt fra bilder, grafikk og PDF-filer.

Forhåndsvisningen på Mac kan enkelt bli med i to eller flere PDF-filer. Dette er hvordan:

 • Finn PDF-filen du vil kombinere med en annen PDF, og åpne den i Preview.app
 • Øverst til venstre på skjermen, finn du filen → Rediger → Vis alternativer og klikk på "Miniatyrbilder" under Vis-menyen.
 • Forhåndsvisningsvinduet ditt begynner nå å vise små miniatyrbilder på venstre side.
 • For å kombinere en andre PDF-fil i denne filen, bare dra den over denne listen over miniatyrbilder og slipp den mellom alle to miniatyrbilder i listen.

Det er det!

Hvis Drag and Drop ikke er din greie, kan du alternativt klikke på Rediger → Sett inn → Side fra Fil- menyvalget og manuelt velge hvilken fil du vil sette inn i en PDF.

Hvordan slå sammen valgte sider fra PDF-filer ved å bruke Forhåndsvisning på Mac

Vi så akkurat hvordan vi kan slå sammen to PDF-filer på en Mac ved å bruke et latterlig enkelt dra- og slipp-alternativ, og også et standard menyalternativ.

Men hva hvis du bare vil slå sammen noen få sider fra en PDF-fil i stedet for hele filen? La oss si at du har en fil som har 10 sider, men du bare vil kombinere side 2, 3 og 4 fra PDF på en Mac?

Det er latterlig enkelt også - bare følg trinnene som er beskrevet ovenfor for å åpne den første PDF-filen i Preview.app og aktiver Miniatyrbildevisningen.

På samme måte åpner du den andre PDF-filen du vil trekke side 2-4 fra, og lar miniatyrbildene se på den. Så er det bare å dra side 2, 3 og 4 fra den til den første filen og slippe dem dit du vil, så er du ferdig!

Hvor lett var det?

# 2. Den populære appen for å slå sammen PDF-filer på en Mac

Det er ett navn som er synonymt med PDF-er, og det er Adobe. Adobe har vært drivkraften bak PDF-filer i mange år, og Acrobat Reader-appen deres er de vanligste PDF-appene på hvilken som helst plattform.

Hvis du tar 100 tilfeldige datamaskiner, er sjansen stor for at minst 75 av dem vil ha Acrobat Reader installert på dem for å håndtere PDF-filer.

Dessverre er Acrobat Reader også ganske tungvint å bruke. Det tar litt tid å finne ut hvordan du kan kombinere PDF-filer ved å bruke Acrobat Reader på en Mac, så la oss ta et øyeblikk å dykke ned i detaljene om sammenslåing av PDF-filer ved hjelp av Acrobat Reader.

 • Åpne først Adobe Acrobat Reader fra Programmer-mappen på Mac-en.
 • Naviger deretter til “Verktøy” -valget øverst til venstre i Acrobat Reader-vinduet og klikk på “Kombiner filer” -alternativet.
 • Her finner du alternativet "Legg til filer" som lar deg velge PDF-filene du vil slå sammen manuelt.
 • Etter at du har valgt PDF-filen du vil slå sammen, klikker du på "Kombiner filer" -knappen for å starte prosessen.

Som du kan se, gjør Adobe Acrobat Reader prosessen med å kombinere PDF-filer på en Mac ganske kjedelig og ikke så åpenbar. Å være den mest brukte PDF-appen betyr ikke nødvendigvis at det er det beste alternativet å kombinere PDF-er på en Mac.

Men da, hvilken er det? La oss se på et alternativ til.

# 3. Det beste alternativet for å kombinere PDF-filer på en Mac

Hvis du har hoppet direkte til denne delen av siden, får vi den. Du vil vite hva som er det beste alternativet for å slå sammen PDF-filer på en Mac. Men før vi kommer inn på det, anbefaler vi deg bare å ta en rask titt på de to alternativene som er beskrevet ovenfor, dvs. standardalternativet og også det populære alternativet.

Som vi har sett, er det tungvint å bruke Adobe Acrobat Reader. På den annen side, mens Preview gjør en god jobb med å slå sammen PDF-filene dine, er det bedre apper tilgjengelig som tilbyr mange avanserte PDF-funksjoner og verktøysett.

Hva er imidlertid bedre enn standard og populært alternativ? La oss introdusere deg for den enkle måten å slå sammen PDF-filer ved hjelp av PDF Expert. Som navnet antyder er det virkelig bra til å utføre PDF-relaterte handlinger på en Mac.

Det er to måter du kan kombinere PDF-filer i PDF Expert på, og du kan velge hvilke som helst av alternativene du liker og synes er enkle å bruke.

A. Dra og slipp-alternativet

Dra og slipp er den mest intuitive måten å slå sammen to eller flere PDF-filer på en Mac, så det er hva vi skal se på først.

 • Først, hvis du ikke allerede har det, kan du laste ned gratis prøveversjon av PDF Expert og åpne den.
 • Åpne din primære PDF-fil i PDF Expert.
 • Klikk på “Miniatyrbilder” -alternativet i PDF Expert-verktøylinjen. I motsetning til en lang liste med miniatyrbilder av sider i forhåndsvisningsappen, viser PDF Expert deg et pent lagt ut rutenett med miniatyrbilder. På denne måten er det lettere å finne de nøyaktige sidene du vil slå sammen.
 • Finn nå filen du vil slå sammen med den primære filen, og dra og slipp den på dette rutenettet med miniatyrbilder.

Hvor lett var det ikke!

B. Menybasert alternativ

 • Åpne PDF-ekspert.
 • Siden vi skal kombinere to “filer”, la oss klikke på “Fil” -menyen der du finner alternativet “Slå sammen filer”.
 • Velg PDF-filen du vil slå sammen, og klikk deretter på "Slå sammen" -knappen.

Ganske greit, ikke sant? PDF Expert leveres med mange funksjoner som gjør det enkelt å jobbe med PDF-er. Det er absolutt verdt å ha installert på Mac-en.

Her har vi sett tre viktige og latterlig enkle måter å kombinere to eller PDF-filer på macOS ved å bruke Apples Preview-app, Readdle's PDF Expert og Adobes Acrobat-app.

Det er alle venner!

Oppsummering ...

Ganske greit, ikke sant? PDF Expert leveres med mange funksjoner som gjør det enkelt å jobbe med PDF-filer. Det er absolutt verdt å ha installert på Mac-en.

Her har vi sett tre måter å kombinere to eller flere PDF-filer på macOS ved å bruke Apples Preview-app, Readdle's PDF Expert og Adobes Acrobat-app.

Siden vi snakker om PDF, kan det være lurt å utforske følgende:

 • Hvordan vannmerke PDF-sider ved hjelp av raske handlinger i macOS Mojave på Mac
 • Beste PDF-redaktører for iPhone og iPad
 • Konverter Keynote-presentasjon til PowerPoint, PDF eller HTML på Mac

Hvordan slår du sammen PDF-filer på Mac-en din? Hva er din favorittmetode? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Google Plus. Ikke glem å laste ned appen vår for å lese mer informative ting hver dag.

Header Image Source: Readdle.com