Kan du ikke sende / motta meldinger på iPhone? Tips for å fikse det

Noen ganger kan du ikke sende eller motta meldinger på iPhone eller iPad. Problemet kan skyldes mange årsaker som for eksempel dårlig nettverkstilkobling. Den ventende operatøroppdateringen kan også spille spoil-sporten.

Hvis du har opplevd en situasjon der du ikke kan kommunisere ved hjelp av Meldinger-appen på iOS-enheten din, kan du prøve disse levedyktige løsningene for å løse problemet. La meg gå sammen med deg!

Kan du ikke sende / motta meldinger på iPhone eller iPad? Tips for å fikse det

Forsikre:

  • Forsikre deg om at iPhone-enheten din kjører den nyeste versjonen av iOS.
  • Sjekk oppdateringen av operatørinnstillinger. (Åpne Innstillinger → Generelt → Om. Hvis det er noen oppdatering tilgjengelig, kan du oppdatere den.)
  • Forsikre deg om at du har riktig nettverkstilkobling på enheten din.
  • Du kan kontakte transportøren din for å finne ut om typen beskjed du vil sende, for eksempel, MMS eller SMS.
  • For å sende MMS-meldinger, må du sørge for å aktivere MMS-meldinger. Kontakt operatøren din i tilfelle du ikke ser muligheten til å slå på MMS-meldinger.

Ser du et utropstegn?

Hvis du ser varselet om meldingen Ikke levert. Avslutt meldinger-appen. Åpne Innstillinger-appen og deaktiver Wi-Fi eller Cellular, og start deretter enheten på nytt.

Når enheten din har startet på nytt, slå på Wi-Fi eller Cellular. Åpne deretter Meldingene og prøv å sende meldingen igjen. (Du kan også trykke på “ ( !) ” -Knappen ved siden av meldingen din som ikke kunne sendes og prøve å sende den igjen.)

Står overfor å vente på aktiveringsfeil?

Hvis varselet "Venter på aktiveringsfeil" vises igjen og igjen, må du sørge for at dato og klokkeslett er riktig angitt på enheten din. Bare gå til Innstillinger → Generelt → Data og tid og rett det. Start deretter enheten på nytt og prøv å sende melding på nytt.

Problemer med gruppemeldinger?

Hvis du har problemer med gruppemeldingen, må du slette samtalen og starte en ny. (Sørg for å lagre vedlegg eller filer du ikke vil miste. Bare trykk og hold på vedlegget og trykk deretter på Lagre.)

For å slette en samtale, bare over den og velg deretter Slett.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Dårlig nettverk kan spille djevelens rolle. Prøv å tilbakestille nettverksinnstillingene.

Trinn 1. Åpne Innstillinger → Generelt → Tilbakestill.

Steg 2. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger og bekreft det.

Rask gjenopptak

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din. Bla ned og trykk på Meldinger.

Steg 2. Trykk på Send og motta.

Trinn 3. Nå, trykk på Apple-ID-en og logg deg av.

Trinn 4. Deretter avslutter du Innstillinger-appen.

Trinn 5. Åpne Innstillinger-appen igjen → Meldinger → Send og motta.

Nå trykker du på Bruk din Apple ID for iMessage og logger på med Apple ID.

Du må forsikre deg om at telefonnummeret ditt og Apple ID er oppført under Du kan nås av iMessage på. Start deretter enheten på nytt, og prøv å sende meldingene når den er startet på nytt.

Forutsatt at du har vært i stand til å løse problemet. Bare i tilfelle at de ovennevnte tipsene ikke har fungert med å løse problemet, kan du kontakte Apple Support.

Det er det! Det kan være lurt å ta en titt på disse nyttige innlegg som Slik blokkerer du anrop, meldinger og FaceTime på iPhone i iOS 10, Lagre bilder fra Meldinger-appen, Konverter tekst til Emoji i Meldinger etc.

Har du noen tilbakemeldinger?

Del tilbakemeldingene dine med oss ​​i kommentaren, på Facebook, Twitter og Google Plus. Sørg også for å laste ned appen vår på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar