Mobildata fungerer ikke på iPhone som kjører iOS 11 [Slik løser du]

På grunn av noen forskjellige grunner sluttet mobildata plutselig å fungere på iPhone X. Jeg prøvde noen grunnleggende hacks, men fant ikke løsningen. Til slutt måtte jeg gå for noen drastiske triks, og heldigvis jobbet de med å fikse problemer med mobildata på iPhone som kjører iOS 11.

Vel, trikset som løste problemet for meg var operatøroppdatering. Så snart jeg oppdaterte transportøren, begynte mobiltelefonen å fungere. Har du også møtt dette problemet på iOS-enheten din? Følgende løsninger kan hjelpe deg å bli kvitt problemet.

Slik løser du mobil- / mobildata som ikke fungerer på iPhone som kjører iOS 11

Din iPhone kan ha gått i hendene på en slem gutt, og han kan ha rotet bort hele innstillingene. Så sørg for at de grunnleggende tingene er i riktig rekkefølge før du går for helhetlige løsninger.

Forsikre deg om at Cellular-knappen er slått på

Forsikre deg om at mobilknappen er slått på. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å få opp Kontrollsenter på iPhone 8/8 Plus eller tidligere enhet.

På din iPhone X må du sveipe ned fra øverste høyre hjørne for å få tilgang til CC. Trykk deretter på mobiltelefonknappen for å slå den på, hvis den er slått av.

Forsikre deg om at flymodus er slått av

Sveip opp fra bunnen av skjermen for å få tilgang til CC.

Sveip ned fra øverste høyre hjørne av skjermen på iPhone X for å få frem CC. Trykk deretter på flymodus-knappen for å slå den av.

Merk: Du kan slå på mobil og deaktivere flymodus fra Innstillinger-appen også. Gå til Innstillinger → Mobil- / flymodus.

Hvis du har sjekket mobil- og flymodus, men problemet fortsatt vedvarer, er det på tide å gå til feilsøkingsruten. Prøv hver av løsningene og gå videre når en bestemt ikke gir det ønskede resultatet.

Tving på nytt iPhone

Hvis du har mulighet til å bruke mobil, selv om flymodus er deaktivert og mobil er på, kan du prøve å tilbakestille iPhone. Noen dårlige biter kan ha satt seg fast i enheten din og hindret at mobiltelefonen fungerer. Kraftstart kan hjelpe deg å bli kvitt disse bitene.

På din iPhone X, iPhone 8/8 Plus:

Trykk og slipp raskt volum ned-knappen, trykk og slipp raskt volum opp-knappen. Trykk deretter og hold inne sideknappen til Apple-logoen vises på skjermen.

På din iPhone 7/7 Plus:

Trykk og hold inne sideknappen og volum-knappen ned til Apple-logoen vises på skjermen.

På din iPhone 6s eller tidligere enhet:

Trykk og hold nede sideknappen og hjemmeknappen samtidig til du ser Apple-logoen på skjermen.

Etter at enheten din har startet på nytt, kan du prøve å ringe alle som bruker mobil for å sjekke om den fungerer eller ikke.

Fjern SIM-kortet og installer det på nytt

Å fjerne og sette inn SIM på nytt kan være nyttig for å overvinne dette hinderet. Bruk et SIM-ejektorverktøy for å sprette ut SIM-skuffen som ligger på høyre side av iPhone. Sett deretter inn SIM-kortet på nytt. (Relatert: Ingen SIM-kort installert på iPhone: Slik løser du problemet)

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Har du ikke fått fikset ennå? Tilbakestill nettverksinnstillingene til fabrikkstandard. Ja, det er et drastisk skritt som du ikke vil ta normalt, da du må oppgi Wi-Fi-passord og påloggingsinformasjon for nettstedet igjen. Imidlertid er det et av de mest pålitelige triksene for å løse nettverksproblemer på iOS-enheter. Derfor bør du ikke unnlate å prøve det.

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din → Generelt → Bla ned og trykk på Tilbakestill.

Steg 2. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger og bekreft .

Jeg er ganske sikker på at mobilnettet ville begynne å fungere normalt nå. Men bare i tilfelle det ikke er i gang ennå, må du ikke miste håpet.

Sjekk oppdateringer for mobiloperatør

Nettverksleverandører slipper fra tid til annen operatøroppdateringer for å forbedre ytelsen eller løse noen problemer. Sjekk om det er mobiloppdateringen tilgjengelig.

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iOS-enheten din.

Steg 2. Nå trykker du på Generelt og velger Om .

Trinn 3. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, ser du en popup som ber om å installere oppdateringen.

Når du har installert oppdateringen, vil problemet løses.

Tilbakestill alle innstillinger

Hvis du fremdeles sliter med å bli bedre av problemet, må du tilbakestille enheten til fabrikken. Ikke bekymre deg; det vil ikke slette noen medier eller data.

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iOS-enheten → Generelt .

Steg 2. Trykk på TilbakestillTilbakestill alle innstillinger og bekreft .

Oppdater iPhone

Hvis ingenting ser ut til å fungere, må du oppdatere enheten din. En ukjent feil kan være bak dette rotet. Forhåpentligvis kan programvareoppdateringen skyte ut den gjenstridige gjerningsmannen.

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iOS-enheten → Generelt .

Steg 2. Nå, trykk på Programvareoppdatering .

Trinn 3. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, trykk på Last ned og installer.

Kontakt transportøren din

Kontakt transportøren din hvis ingen av løsningene ovenfor har hjulpet deg. Din leverandør kan hjelpe deg til slutt å komme over streken.

Innpakking:

Så, hvilken av de ovennevnte løsningene fungerte for deg? Gi oss beskjed om tilbakemeldingen din i kommentarfeltet nedenfor.

Det kan være lurt å lese disse innleggene:

  • Slik løser du problemet med Bluetooth som ikke fungerer i iOS 11
  • Slik forbedrer du batterilevetiden på iOS 11
  • Hvordan redusere bruken av mobildata i iOS 11
  • De beste appene for mobildatasporere for iPhone

Fant du denne guiden nyttig? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for å lese flere slike feilsøkingsveiledninger.

 

Legg Igjen Din Kommentar