Hvordan ta sikkerhetskopi av iOS 7-enheten din på iTunes og iCloud [For nybegynnere]

Som en ny iPhone- eller iPad-bruker er du mer opptatt av å bruke de spennende appene du har lest om, og utnytte iPhone / iPad best mulig. Bilder, videoer, direktemeldinger, e-post .. det er det folk i stor grad gjør når de får nye iPhones / iPads.

Men når du bruker iDevice, begynner du å lagre data på den. Helt fra du lagrer kontakter i Telefon / Kontakter-appen, begynner iPhone / iPad å lagre data som krever sikkerhetskopi, slik at du alltid har et sikkerhetsnett for dataene. Takket være iCloud og den smarte integrasjonen via iTunes kan du ta sikkerhetskopier ganske raskt og enkelt.

Ta sikkerhetskopi via iTunes

Vanligvis er iTunes på PC / Mac konfigurert til å ta sikkerhetskopi av iPhone / iPad hver gang du kobler den til og synkroniserer enheten. Noen brukere endrer innstillingene og standardoppførselen stopper, men for det meste, hvis du er en ny bruker, sørger standardinnstillingene for at iTunes tar en sikkerhetskopi av iDevice hver gang du kobler til den.

Sikkerhetskopiering av iTunes har sine egne fordeler enn å ta sikkerhetskopi av iCloud. Du har rå fysiske data i mapper som du kan skifte / bevege deg rundt som du vil. Og du trenger ikke å bekymre deg for at noen hacker seg inn i iCloud-kontoen din. Dataene er nesten alltid sikre (unntaket er når PC-en din har problemer).

Slik sikkerhetskopierer du manuelt i iTunes 11.x:

  • Koble iPhone / iPad til PC / Mac
  • Åpne iTunes på datamaskinen
  • Høyreklikk på enheten din fra sidefeltet og klikk på Sikkerhetskopier nå ...
  • Eller klikk på enhetsnavnet fra toppen, og klikk deretter på Sikkerhetskopier nå (funnet under Sikkerhetskopier) under Sammendrag-fanen.

Du kan også slette en sikkerhetskopi hvis du ikke vil at mange sikkerhetskopier skal hoper seg opp på disken. Slik sletter du sikkerhetskopier for å frigjøre diskplass.

Ta sikkerhetskopi via iCloud

Apple og mange andre anbefaler denne sikkerhetskopien mer fordi dette antas å være en tryggere og enklere metode. Det er ingen plugging i, og det er ikke nødvendig å sikkerhetskopiere manuelt. iCloud automatiserer mer eller mindre hele prosessen så mye at du ikke trenger å bekymre deg i det hele tatt.

Slik konfigurerer du iCloud-sikkerhetskopi:

  • Åpne Innstillinger- appen fra iPhone / iPad
  • Trykk på iCloud
  • Nå, bla ned og trykk på Lagring og sikkerhetskopi
  • Slå på iCloud-sikkerhetskopi (Du vil bli advart om at iPhone ikke automatisk synkroniseres når du kobler til iTunes. Mer om dette senere. For øyeblikket, trykk på OK)

  • Hvis du er koblet til et Wi-fi-nettverk, trykker du på Sikkerhetskopier nå for å starte sikkerhetskopien.

Med iCloud-sikkerhetskopier sikkerhetskopieres iPhone / iPad automatisk til iCloud-kontoen din. Det er 5 GB gratis lagringsplass som følger med iCloud-kontoen din (oppgraderbar), og denne vil bli brukt til sikkerhetskopien. (Bilder fra kamerarulle, Safari-data, Mail, Kalender og nesten alt annet er sikkerhetskopiert.)

Den eneste store endringen er at neste gang du kobler din iPhone til datamaskinen, vil iTunes bare synkronisere, men ikke ta sikkerhetskopi. Du må sikkerhetskopiere iPhone manuelt via iTunes for å lagre en kopi av dataene på datamaskinen din.

Så det er hvordan du tar sikkerhetskopi av iDevice og sørger for at du ikke får noen datarelaterte problemer når du nullstiller iDevice.