Hvordan beskytte dine iPhone-data mot hackere og ondsinnet aktivitet

Fortsetter vi innleggene om iPhone-sikkerhet, ser det ut som det har skjedd et "hackfest" denne sesongen. Senest ble Apples Dev center-sikkerhet kompromittert, noe som førte til en avslutning som varte i noen dager. Litt senere sluttet også iTunes Store å aktivere iPhones.

Selv om dette ikke egentlig angår normale iPhone- og iPad-brukere, er det på tide å vurdere sikkerheten din. Denne nylige "utviklingen" ligner mer påminnelser for brukere om å tilbakestille og sjekke iPhone / iPad-sikkerhetstiltakene sine.

For omtrent to måneder tilbake hadde vi et kinesisk utviklerinnlegg som man kunne injisere ondsinnet kode i iPhone via ladere - noe som gjør det klart at din iPhone / iPad eller et hvilket som helst iOS-system ikke virkelig er idiotsikker når det gjelder sikkerhet. Hvis du bruker en fengslet iPhone og installerer finjusteringer høyre, venstre og sentrum, er det en stor sjanse for at iPhone-dataene dine blir kompromittert på et tidspunkt.

Nå, selvfølgelig, tar Apple sikkerhet veldig strengt og håndhever en haug med ting som sørger for at dataene dine er trygge til enhver tid. Likevel kan du ikke være for forsiktig. Derfor har vi en oversikt over de viktigste tingene du bør gjøre for å beskytte og beskytte iPhone-dataene dine.

  1. Endre Apple ID-passord
  2. Endre passord for iPhone
  3. Se gjennom Finn min iPhone via iCloud.com
  4. Fjern iTunes-kredittkortinfo hvis den ikke er i bruk
  5. Angi innholdsbegrensninger på iPhone / iPad

Merk: Ta også en titt på tredjeparts iPhone-sikkerhetsapper som hjelper deg med å sikre og låse dataene dine. Mer her.

Endre Apple ID-passord

Siden det er Apple-nettstedet hvis sikkerhet er blitt kompromittert (selv om det bare er en del av det), er det fornuftig å se gjennom passordene dine til alle Apple ID-kontoene du bruker. Det er også et godt tidspunkt å endre passordene til noe du kan huske, men ingen kan gjette. Følg de vanlige retningslinjene for passord mens du ikke gjør det til en lett gjett-data (ikke inkluder fødselsdato, karakternummerkoding osv.)

Endre passordskoden for iPhone / iPad

Det er ikke ofte at din iPhone / iPad går i andres hender, men for å unngå fall, må du forsikre deg om at du har konfigurert en iPhone / iPad-passord. Pålydende virker dette som et dårlig forsvar, men det er en av de sterkeste forsvarsmekanismene i tilfelle din iPhone går tapt eller blir stjålet.

Det må være like vanskelig å gjette passordkoder som passord for e-post-ID-en din. Passord som 1111, 1234 eller 9876 - unngå dem helt. Har heller ikke passord som er nummervarianter av vanlige fire-bokstavsord som LIV, KJÆRLIGHET, PASS, FONE osv. Og definitivt ingen bursdager.

Skriv gjennom “Finn min iPhone” via iCloud.com

"Finn min iPhone" er teknologien som lar deg spore din iPhone hvor enn den er. Den lar deg også låse iPhone eller slette data bare i tilfelle den faller i gale hender.

Finn min iPhone er virkelig engangsoppsett og glem, men det skader ikke å gå gjennom innstillingene igjen. Å gjøre dette:

  • Forsikre deg om at Finn min iPhone er slått PÅ i Innstillinger iCloud → Finn min iPhone
  • Åpne iCloud.com på din PC / Mac og klikk på Finn min iPhone.
  • Sjekk om enheten din er oppført, og test også om den er sporbar.

Fjern iTunes-kredittkortinfo hvis den ikke er i bruk

Mange brukere kjøper ikke ting, men kredittkortinformasjonen deres blir liggende på kontoen. Hvis du ikke bruker kontoen din til å kjøpe noe, må du sørge for at du logger deg på Apple ID-kontoen din. I kredittkortinformasjonen endrer du den til Ingen slik at selv om kontoen din blir hacket, er det ingen som kan kjøpe gjennom den.

Konfigurer innholdsbegrensninger

En av de enkleste måtene å forhindre utilsiktede kjøp i appen eller tilgang til apper er å sette opp innholdsrestriksjoner på iPhone / iPad via Innstillinger → Generelt → Begrensninger .

Du kan konfigurere innholdsbegrensninger for apper som Safari, Mail, eller du kan forhindre at apper vises på hjemmesiden. Dette vil også hindre andre i å snuse seg inn i posten din, laste ned ting uten din tillatelse og få tilgang til eller redigere bildene, kalenderen etc.

 

Legg Igjen Din Kommentar