Slik hindrer du barna i å kjøpe apper på iPad og iPhone

Et av de største problemene med å overlate iPhone eller iPad til barna, er at de laster ned alt som ser fancy ut. Uten å bekymre deg for penger! Til slutt er det du som betaler regningene. For å eliminere dette problemet permanent, har Apple innført tilpasningsbegrensninger under funksjonen Skjermtid.

Selv om vi allerede har behandlet skjermtid i detalj, er dette innlegget dedikert til å administrere nedlastinger av apper, kjøp i appen og annen app Store-relatert tilpasning som sparer dine hardt opptjente dollar.

Slik bruker du skjermtid for å forhindre at barn kjøper apper på iOS-enhet

Innlegget er delt inn i tre deler:

 • Installasjon av apper
 • Kjøp i appen
 • Passordkrav (når du laster ned en app, vil iOS-enheten din be om passord hver gang)

Tidligere hadde Apple ID-eiere privilegiet å fjerne kredittkortinformasjonen sin som løste problemet med en gang. Men det er ikke tilfelle lenger, du kan ikke fjerne kortinformasjon fra kontoen din. Apple integrerte dette som en del av blokkering av spam-kontoer.

Uten å kaste bort noe mer tid, la oss sjekke ut alle tre mulighetene én etter én.

Metode nr. 1. Slå av installasjon av apper

En av de enkleste måtene å sørge for at barnet ditt ikke ender opp med å kjøpe en app fra App Store - eller til og med laste ned en gratis app - er å slå på begrensninger for dette. Å gjøre dette:

 • Gå til Innstillinger → Skjermtid → Innhold og personvernbegrensninger.

  Hvis begrensninger er deaktivert, aktiverer du dem. Hvis de er aktivert, kan det hende du må oppgi passordet.

 • Trykk på iTunes og App Store-kjøp, og klikk deretter på Installing Apps.
 • Nå, trykk Ikke tillat.

Den eneste ulempen med dette er at barnet ditt ikke kan laste ned selv gratis apper.

Metode nr. 2. Slå av kjøp i appen

Over 70% av tilfellene med tilfeldige kjøp kommer fra kjøp i appen. Dette er ikke sjokkerende fordi kjøp i appen så langt har vært lite å skyve under bordet (selv om Apple fikset dette). Det er enkelt å slå av kjøp i appen.

 • Gå til Innstillinger → Skjermtid → Innhold og personvernbegrensninger.
 • Trykk på iTunes & App Store-kjøp, og trykk deretter på In-app-kjøp.
 • Nå trykker du på Ikke la.

Igjen, dette hindrer ikke barnet ditt i å kjøpe apper fra app store. For å forhindre hele fiaskoen er det bare to trinn til.

Metode nr. 3. Krever passordlås

Det er to måter du blir bedt om å få et passord hver gang du laster ned en app fra App Store. Du blir enten bedt om å oppgi passordet for hver nedlasting, eller du vil bli bedt om å skrive inn passordet en gang, og det vil bli bekreftet i femten minutter. I løpet av de femten minuttene kan du laste ned så mange apper du vil, og du vil ikke bli bedt om passordet.

Hvis du nettopp skrev inn passordet (ikke bare for apper, men for musikk eller annen godkjenning) og barnet ditt bare bruker det i løpet av de neste femten minuttene til å laste ned / kjøpe apper, vil kjøpet gå gjennom uten å be om noen godkjenning.

Prosessen for å slå av dette er enkel:

 • Gå til Innstillinger → Skjermtid → Innhold og personvernbegrensninger
 • Trykk på iTunes og App Store-kjøp.
 • Trykk nå på Alltid krev under feltet KREVET PASSORD.

Det er det. Du må angi et passord hver gang du vil laste ned en app fra App Store, uansett om den er betalt eller gratis.

Innpakking

Etter de ovennevnte trinnene, kan du være trygg på at det ikke blir noe unødvendig kjøp på kontoen din fra App Store. Imidlertid kan barna dine feil deg nå og da, da de ikke kan laste ned det de vil. Jeg skulle ønske Apple kunne hjelpe med det også!

Relaterte artikler:

 • Slik blokkerer du spesifikke nettsteder i Safari på iPhone og iPad
 • iOS 12-funksjoner: Skjermtid, forbedrede foreldrekontroller og mer
 • Slik bruker du foreldrekontroll i iTunes på Mac og Windows PC

Vet du om noe annet triks for å hindre barn i å laste ned betalte apper? Del det med medforeldre i kommentarene, og gjør foreldrerjobben deres litt enklere. Og ja, ikke glem å få kontakt med oss ​​på Facebook, Twitter og Telegram.