Slik sletter du Google-søkeaktivitet på iPhone, iPad, Android eller Computer

Etter samtaler fra flere kvartaler for å tilby mer kontroll over data og personvern, har Google introdusert en enklere måte å gjennomgå og slette søkeaktivitet på iPhone, iPad, Android og desktop.

Når denne nye oppdateringen trer i kraft, kan du nå administrere Google-søkehistorikken din uten å måtte stoppe "søket". Fra brukerens perspektiv ser det ut som om endringen er mer enkel. For eksempel kan du raskt se gjennom den nylige aktiviteten din og være i stand til å slette søkeaktiviteten den siste timen eller utslette hele surfedataene. I tillegg vil du også kunne finjustere personvernet og aktivitetskontrollene mer praktisk.

Slik gjennomgår og fjerner du Google Søkeaktivitet på iPhone, iPad, Android eller Computer

Klistrelapp: Prosessen med å slette surfedataene som inkluderer ordene du søker etter, koblinger du samhandler med, enhetens nåværende plassering når du søker på nettet, osv. Er ganske mye på iOS, Android og på nettet. Så det spiller ingen rolle hvilken enhet du rocker; vil du kunne gjøre det enkelt.

Trinn 1. Først av går du over til google.com på din mobile enhet eller datamaskin. Forsikre deg om at du er logget på kontoen din.

Steg 2. Nå, trykk på menyknappen.

Merk: Klikk på Innstillinger nederst til høyre i datamaskinen.

Trinn 3. Deretter trykker du på dataene dine i Søk.

Trinn 4. Neste opp kan du sjekke den nyeste aktiviteten.

Under Slette søkeaktivitetsdelen har du to alternativer:

  • Slette siste time: Den lar deg fjerne nettleserhistorikken for den siste timen.
  • Slett all søkeaktivitet: Det vil rydde opp i hele søkehistorikken.

Trykk på et av de to alternativene etter behov, og bekreft deretter .

Det er ganske mye det!

På akkurat denne skjermen kan du finne ut mer om hvordan aktivitetsdata gjør at søk fungerer, forhindrer Google i å lagre et opptak av tale- og lydinndataene, stoppe nett- og appaktiviteten din med mer.

En gjennomtenkt gjennomføring

Jeg synes denne nye implementeringen er gjennomtenkt, ettersom den gir mer kontroll for brukerne og lar dem enkelt administrere søkedataene sine. Derfor ser det ut til å være mer klarhet på begge sider av gjerdet.

Siden vi snakker om sikkerhet og personvern, vil jeg foreslå at du aktiverer totrinns bekreftelse for Google-kontoen din, hvis du ikke allerede har gjort det. I tillegg, sjekk ut vår omfattende guide for å styrke sikkerheten til iPhone og iPad, samt konfigurere tofaktorautentisering for Apple ID.

Se på følgende innlegg:

  • Beste VPN-apper for iPhone og iPad
  • Beste sikkerhetsapper for iPhone og iPad
  • Slik tømmer du Safari-historikk og nettstedsdata på iPhone og iPad
  • Slik bruker du skjermtid i iOS 12

Hva synes du om den nye måten å håndtere søkedataene på? Skyt tankene dine i kommentarene og følg med oss ​​via Facebook og Twitter. Sørg også for å prøve ut appen vår for å holde oversikt over de siste innleggene våre med letthet.