Slik viser du kalender på Mac ved å bruke terminalkommandolinjen for en hvilken som helst dato, måned, år

Smarte dingser har forskjøvet armbåndsur og kalendere; Imidlertid må de som har konstant interaksjon med kommandolinjen på sine Mac-maskiner, stole på den større skjermen for å sjekke dato, måned og år. Ved hjelp av enkel kommandolinje kan brukere ta med seg kalender raskt.

Dette er et enkelt triks å legge til i OS X-informasjonskurven. Bortsett fra Mac OS X, kan du også starte denne kommandoen på Linux. Det morsomme er at brukere kan generere en kalender for hvilken som helst dato, for en hvilken som helst måned i alle år. Med dette trikset kan du gå tilbake som Romerriket og gå så lenger som fantasien tar deg.

Slik viser du kalender på Mac ved å bruke terminalkommandolinjen

Start Mac-applikasjonen fra / Applications / Utilities på Mac-maskinen og kom i gang. Alternativt kan du også starte den samme fra søkelyset.

Ta med en kalender fra kommandolinjen for hvilken som helst dato ved å skrive inn kommandolinjen:

Cal

Dette vil bringe en kalender for inneværende måned i inneværende år.

Cal 6 2017

Denne kommandoen vil presentere den fremtidige kalenderen i juni 2017. Du kan sjekke alle datoene for juni i 2017.

Hvis du vil glede deg over tidsreiser, kan kalenderen ta deg så langt som året 9999; du kan ikke gå lenger enn i år. På samme måte kan kalenderen presse deg tilbake til 0001 slik de fleste gregorianske kalendere gjør. Dessverre vil drømmen din om å møte dinosaurer forbli uoppfylt.

Cal 2016

Få alle månedene av et bestemt år på skjermen ved å trykke på denne kommandoen.

Trikset er enkelt å gjennomføre øyeblikkelige resultater; hvis du bruker mye tid foran Mac-skjermen din, vil dette sikkert hjelpe deg med å sjekke dato, måned og år i kalenderen. Nå trenger du ikke å sjekke appen på iPhone, iPad eller Mac.

Del tilbakemeldingene dine med oss ​​i kommentaren, på Facebook, Twitter og Google Plus.