Hvordan finne skjulte overvåkningskameraer ved hjelp av iPhone

Noen mennesker gleder seg over å kikke inn i andres privatliv. Fra sprekkene i et vindu eller nøkkelhull vil de gjerne se bevegelsene som skjer bak lukkede dører. Men nå er dette triks for gamle skoler. Vi lever i en tid med digital overvåking. Folk bruker høyteknologiske kameraer gjemt et sted, og de kan se aktivitetene dine på smarttelefonene eller datamaskinene. For å unngå slik skjult overvåking, må du være like smart. IPhonen din kan hjelpe deg med å finne slike skjulte kameraer.

Hvor kan du finne skjulte kameraer? Videospionkameraer kan du finne hvor som helst som alle kan spionere på deg. Multinasjonale selskaper følger med på sine ansatte; en mistenksom mann eller kone kan i hemmelighet følge ektefellen med et hemmelig kamera; folk som leier ut rom for betalende gjester kan installere skjulte kameraer i rom; Airbnb-utleie kan utstyres med kameraer. Det kan være hvor som helst i verden. Du må skanne og oppdage slike nettverkskameraer på din iPhone smart.

Hvordan oppdage skjulte spionkameraer med iPhone

I motsetning til noe programvareverk på datamaskinen din eller apper på smarttelefonen, er et spionkamera et direkte angrep på personvernet ditt. Når du oppdager et skjult spionkamera, kan du også ta juridiske tiltak hvis kameraet ikke er installert av noen myndighet. Ved å bruke noen originale funksjoner på smarttelefonen din, kan du oppdage skjulte kameraer.

Oppdage elektromagnetiske felt

Smarttelefonen din og et spionkamera er elektroniske enheter, og derfor skaper begge deler elektromagnetiske felt når du jobber. Så når du er mistenksom om å bli sett av noen skjulte kameraer, kan du ringe til vennene eller familien din for å sjekke de elektromagnetiske feltene i rommet. Under samtalen kan du oppleve noen forstyrrelser som en summende lyd. Fortsett samtalen og streif rundt i rommet.

Når du er i rommet, må du forsikre deg om at andre elektroniske enheter er avstengt. Du bør slå av TV, musikkanlegg eller annet utstyr. Imidlertid bør du ikke vurdere enhver slik forstyrrende lyd som en potensiell trussel mot ditt privatliv. Du kan bare være forsiktig når du opplever avbrudd på et bestemt sted.

Hvor kan du finne skjulte kameraer?

Skjulte kameraer kan være så små som skjorteknapper. Så å finne en med nakne øyne kan være en skremmende oppgave. Imidlertid er det noen steder folk vanligvis installerer kameraer.

 • Røykvarslere
 • Stikkontakter
 • Kraftlister
 • Nattlys
 • Bøker, DVD-saker eller videospillkasser
 • Hyller
 • Bærbare datamaskiner
 • Stasjonære PC-er
 • Datamus
 • Små hull i veggen
 • Bilder eller annen dekorasjon
 • Kosedyr
 • Lavalamper

Bruk din iPhone til å finne skjulte kameraer

Nå som du har litt grunnleggende informasjon om de sannsynlige stedene, kan du gå dit og bruke iPhone-kameraet ditt til å klikke på bilder av disse stedene. Hvis det er et sterkt, hvitt lys på kameraets app-en på telefonen din, kan du traske gjennom stedet videre.

Noen spionkameraer bruker infrarøde lys, som øynene dine kanskje ikke ser. Men iPhone-kameraet ditt kan fange det infrarøde lyset. Det berømte eksemplet på infrarødt lys er det du finner på en TV-fjernkontroll. Før du går for å fange infrarøde lys fra spionkamera, kan du kjøre en test ved å fange en lommelykt på fjernkontrollen når du trykker på en hvilken som helst knapp.

Rask tilgang:

 • Skann WiFi-nettverk for å finne skjulte kameraer på iPhone
 • Bruk iOS-apper for å finne skjulte kameraer

Skann WiFi-nettverk for å finne skjulte kameraer på iPhone

Smartkameraer er utstyrt med en teknologi for tilkobling til Wifi-nettverk. På smarttelefonen din kan du oppdage flere Wi-fi-nettverk. Og hvis du ser noe uvanlig, kan du undersøke nærmere. Oppdater listen over Wifi-nettverk og sjekk om det er en anomali.

Trinn 1. Start Innstillinger- appen på iPhone.

Steg 2. Trykk på Wi-Fi .

Hvis du allerede er koblet til noe nettverk, kobler du fra det.

Og slå deretter på Wi-Fi-veksling .

Deretter beveger du deg rundt i rommet for å sjekke et uvanlig nettverk.

Bruk iOS-apper for å finne skjulte kameraer

Bortsett fra metodene ovenfor, kan du bruke iOS-apper for å finne skjulte kameraer.

DontSpy 2

Etter suksesshistorien til DontSpy 1, her er den andre versjonen. Når du har betalt og installert appen på iPhone eller iPad, skal du ikke betale noe ekstra beløp for kjøp i appen eller fjerne annonser. Appen er klarert av hundretusenvis av brukere over hele verden. Denne appen gir deg et enkelt grensesnitt for å finne spionkameraer; du kan se de stolpene som er arrangert i en halvsirkel, og en nål går fra venstre til høyre hvis det er en spionfeil.

I utgangspunktet leser denne appen dataene som er fanget opp av magnetometeret som brukes av Compass-appen på din iPhone. Og så rapporterer det om tilstedeværelsen av et magnetfelt sendt ut av spionkameraer eller feil. Bortsett fra et skjult kamera, hjelper denne appen deg med å finne andre enheter som smarttelefoner og mikrofoner også.

nedlasting

Skjult kameradetektor

Dette er en gratis app med kjøp i appen. Appen oppdager objektivet til et skjult kamera og sikrer at du ikke blir spionert. Med denne appen kan du finne skjulte enheter, GPS-sporer og andre lytteenheter på hotell, Airbnb, kontor eller hvor som helst.

En bemerkelsesverdig funksjon ved denne appen er ekstern tilgjengelig enhetsskanner; med denne funksjonen kan du finne hvilken som helst enhet i nettverket du kan få tilgang til eksternt eller se på nettet. Du kan trykke på IP-koblingen til enheter for å starte påloggingssiden og sjekke om enheten spionerer på deg.

nedlasting

Det var alt folkens!

Det er mange spionkamera-detektorer tilgjengelig på markedet, men de er dyrere enn appene. Du kan følge metodene ovenfor og bruke appene på iPhones eller iPads for raskt å finne skjulte kameraer hvor som helst.

Relaterte innlegg

 • Hvordan ta bilder med teleobjektiv på iPhone 11 Pro og 11 Pro Max
 • Slik tar du bilder fra iPhone 11 Pro Max, 11 Pro og iPhone
 • Hvordan beskjære og trimme video i iOS 13 på iPhone og iPad

Er det noen annen måte å søke etter nettverkskameraer på iPhone? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Instagram. Last ned iOS-appen din for å lese andre veiledninger og guider som dette.