iPhone 6 eller iPhone 6 Plus? Hva er den virkelige forskjellen? Hvilken du skal kjøpe?

Alle som fulgte ryktefabrikken visste at Apple kom ut med to iPhoner. IPhone 6, 4, 7 ″ og iPhone 6 Plus, 5, 5 ″. Phil Schiller på Keynote, spøkte til og med om det. Men det vi ikke forventet eller visste, var hvor forskjellige / lignende de to modellene ville være.

Da Tim Cook og hans folk stormet gjennom presentasjonen for iPhone 6 og 6 Plus, ble det klart at iPhone 6 Plus i utgangspunktet var en iPhone 6 i en større kropp. Visst er det noen store forskjeller som ikke vil bli lagt merke til, men bunnlinjen er bare dette: iPhone 6 Plus er en større versjon av iPhone 6.

Hva er forskjellen mellom iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Skjerm Eiendom

Vel, det er tydelig. IPhone 6 Plus har en større skjerm. 5.5 ". Det er omtrent det samme som Note-serien fra Samsung. Apple sier at det er 185% flere piksler på iPhone 6 Plus enn iPhone 5s.

Denne skjermen eiendommer er det som er den største forskjellen mellom iPhone 6 Plus og iPhone 6. Og det er ikke fordi vi kommer til å se noen stor endring i smarttelefonenes "netthinne" -funksjoner. Det er i grensesnittet under skjermen.

IPhone 6 Plus kommer til å ha et tilpasset brukergrensesnitt som er forskjellig fra den vanlige iPhone 6. For det første vil iPhone 6 Plus ha en iPad-lignende dobbeltrute i liggende modus.

Det var også et snev av en annen type tastatur (muligens med kopieringspasta-funksjonalitet).

Dette er funksjoner som ser ut til å mangle fra iPhone 6. Og med god grunn.

Netthinnen HD: Hvor mye av forskjellen er dette?

La oss snakke om netthinnevisningen. Apple har fått et nytt begrep nå. “Retina HD”. IPhone 6 Plus har en 401ppi-skjerm, mens iPhone 6 har omtrent 326ppi. Oppløsningen på iPhone 6 Plus er en industristandard: 1080x1920p.

Hvor stor forskjell er dette når du sammenligner med iPhone 6? Hvis du diskonterer den fysiske størrelsen i seg selv, vil ikke oppløsningen virke mye forskjellig.

Optisk bildestabilisering

En annen stor forskjell er i kameraet. Fram til nå har iPhones brukt digital bildestabilisering. Med iPhone 6 Plus gjør Apple sin fantastiske inntreden i OIS-verdenen: Optisk bildestabilisering. Igjen ryktes dette også.

Optisk bildestabilisering er et maskinvarearrangement inne i kameraet til iPhone 6 Plus. Systemet kompenserer for minuttet rister fysisk. Det er ment å være sterkere og bedre enn det digitale IS. IPhone 6 har ikke denne funksjonen.

Batteri til iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Som en phablet-lignende enhet vil iPhone 6 Plus forventes å vare lenger enn en gjennomsnittlig smarttelefon. I følge Apple vil du få omtrent 24 timer på normal bruk. Sammenlign det med iPhone 6 (14 timer), og du vet at det er en stor forskjell.

IPhone 6 Plus er virkelig nærmere iPad mini enn den er til iPhone 6.

Hva er lignende?

De fleste av de andre funksjonene er like. Her er hva jeg snakker om:

  • IPhone 6 og iPhone 6 Plus har de samme A8- og M8-prosessorene med veldig like funksjoner.
  • Begge smarttelefonene har et 8 MP-kamera med samme spesifikasjon for sensorene.
  • IPhone 6 og 6 Plus har NFC.
  • Begge smarttelefonene har lignende spesifikasjoner på Wi-Fi, LTE etc.

Og så videre.

Les også:

  • iPhone 6-funksjoner
  • iPhone 6 Plus-funksjoner

Så hva er ditt valg?

IPhone 6 Plus er en phablet. Hvis du bruker en iPad mini og trodde det ville være bedre hvis mini var litt mindre og kunne ringe, er iPhone 6 Plus svaret ditt.

På den annen side, hvis en større skjerm var det eneste du ønsket, burde iPhone 6 klare seg bra. En 4, 7 ″ er fremdeles mye større enn 4 ″ når det gjelder eiendommer på skjermen, men enheten er fremdeles “hendig.”