“Face ID has been Disabled” på iPhone X-serien: tips for å løse problemet

Apples iPhone X-serie ble introdusert med TrueDepth-kamera som tillot å låse opp iPhone ved hjelp av Face ID-funksjonen. Imidlertid er det flere brukere som klager over at de ble presentert en melding om at "Face ID has been deaktivert" på iPhonene sine.

Hvis du er en av disse brukerne, er dette innlegget verdt å lese. Selv om Apple har bekreftet at det er et maskinvareproblem med TrueDepth-kameraet; det er store sjanser for at det bare er en programvarefeil på akkurat din enhet. Feilsøkingstipsene er raske og enkle, det er verdt å prøve før du besøker Genius Bar. La oss se.

Hvordan fikse problemet med "Face ID has been deaktivert"

Løsning 1: Start iPhone på nytt

For å overvinne de fleste av programvarens svikt, løser vanskelig å starte iPhone på nytt problemet. Prøv å gi dette tipset et skudd og se om du får ansikts-ID-en din til å fungere igjen.

Start din iPhone X, XS og XS Max på nytt:

  • Trykk og slipp volum opp-knappen.
  • Trykk og slipp ned volumknappen.
  • Trykk og hold på sideknappen til skjermen slås av og på igjen. Slipp sideknappen etter at Apple-logoen vises.

Sjekk nå om Face ID fungerer. Hvis ikke, følg ytterligere en løsning gitt nedenfor.

Løsning 2: Tilbakestill alle innstillinger

Etter å ha kjøpt en ny iPhone, leker vi alle sammen med den og justerer den for å samsvare med kravene våre. Du har kanskje rotet med innstillinger, og dette kan være årsaken til problemet. Prøv å tilbakestille alle innstillinger og start iPhone på nytt. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

Innstillinger → Generelt → Tilbakestill → Tilbakestill alle innstillinger

Å tilbakestille alle innstillinger starter iPhone på nytt, og du trenger ikke å gjøre det manuelt. Etter at enheten har startet på nytt, konfigurerer du Face ID igjen og ser om den fungerer. Hvis ikke, kommer vi ut av alternativene.

Løsning 3: Få Genius-hjelp

Som nevnt i begynnelsen av innlegget, er saken kjent og anerkjent av Apple. Det er på tide å bestille en avtale med Apple og besøke Genius Bar for å få den diagnostisert. Problemet vil sannsynligvis være maskinvarebasert, snarere enn programvarefeil.

Det er alt, kompis!

Logger av…

Ovenfor feilsøkingstips er nok til å finne ut om Face ID-problemet bare er en programvarefeil eller et maskinvareproblem. Hvis det bare var et programfeil, kan det ha løst seg ved å tilbakestille alle innstillingene. Men hvis den ikke gjør det, er det ikke nødvendig å ta sikkerhetskopi og gjenopprette iPhone som ny; fordi det mest sannsynlig er en maskinvarefeil.

Du kan også gjerne utforske:

  • Face ID som ikke fungerer på iPhone X-serien? Løsninger for å løse problemet
  • Hvordan du raskt kan låse opp iPhone X, Xs, Xs Max og XR med Face ID etter mislykket forsøk
  • Hvordan håndtere Face ID-tilgang for spesifikke apper på iPhone X-serien
  • Slik logger du på apper med Face ID på iPhone X, Xs, Xs Max og XR

Har du noe annet tips til andre iPhone X-serien om å løse Face ID deaktivert? Hjelp dem med å dele løsningen i kommentarene, på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg også for å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar