Hvordan lage appspesifikke passord for iCloud på iPhone, iPad og Mac

Fra 15. juni 2017 må du måtte bruke appspesifikt passord for å få tilgang til iCloud-kontoen din via eventuelle tredjepartsapper. Apple har gjort det obligatorisk å sikre at iCloud-kontoen din har et ekstra lag med sikkerhet mot hacking. Derfor gjør deg klar til å opprette app-spesifikke passord for iCloud-kontoen din på iPhone, iPad og Mac før enn senere.

Så hvis du vil ha tilgang til iCloud-e-postkontoen din i Spark eller ønsker å gi en kontaktbehandler-app tilgang til kontaktene dine, må du først generere et spesielt passord for at din iCloud trygt kan logge seg på den. Med andre ord har du ikke lenger lov til å bruke det faktiske passordet ditt for å logge på Apple-ID-en din.

Slik genererer du appspesifikt passord for iCloud-konto på iPhone, iPad og Mac

Merk:

  • Forsikre deg om at du allerede har aktivert To-faktor-autentisering for Apple-ID-en din, da den er obligatorisk.
  • Du har lov til å generere 25 appspesifikke passord om gangen.
  • De er passordene som lar deg logge inn sikkert selv når appen ikke støtter verifisering av to trinn eller to faktorer.

Trinn 1. Åpne hvilken som helst nettleser og besøk Appleid.apple.com. Logg deg deretter på med Apple-ID og passord.

Steg 2. Deretter må du bekrefte identiteten din med tofaktorautentisering.

Trinn 3. Under sikkerhetsdelen må du velge Generer passwords .

Trinn 4. Nå må du oppgi en etikett for passordet . Forsikre deg om at etiketten lett forholder seg til appen. Som for eksempel luftpost.

Velg deretter Opprett .

Trinn 5. Neste opp, sørg for å kopiere passordet du nettopp har opprettet.

Deretter kan du åpne appen du har generert passordet for. Lim deretter inn passordet i passordfeltet for å logge på iCloud-kontoen din på en sikker måte. Fra nå av må du bruke dette spesielle passordet for å logge på iCloud via appen.

Slik viser du listen over appspesifikke passord

Hvis du noen gang vil se listen over appspesifikke passord, kan du enkelt gjøre det. Selv om du ikke har lov til å se det faktiske passordet, kan du sjekke etikettene samt datoen da du opprettet dem.

Trinn 1. Gå over til Appleid.apple.com i en hvilken som helst nettleser. Logg deg deretter på med Apple-ID og passord. Deretter må du bekrefte identiteten din med tofaktorautentisering.

Steg 2. Du må velge Rediger som er under Sikkerhetsdel.

Velg deretter Vis historikk .

Hvordan tilbakekalle appspesifikke passord

Hvis du noen gang bestemmer deg for å tilbakekalle appspesifikke passord, vil du kunne gjøre det enkelt. Den relaterte appen vil imidlertid ikke lenger ha tilgang til iCloud. Du må generere passord igjen for å la den få tilgang til iCloud-kontoen din.

Trinn 1. Gå til Appleid.apple.com i hvilken som helst nettleser. Logg deg på med Apple-ID og passord. Deretter må du bekrefte identiteten din med tofaktorautentisering.

Steg 2. Neste opp, velg Rediger som er under Sikkerhetsdel. Velg deretter Vis historikk .

Trinn 3. Klikk på fjern-ikonet (X) ved siden av passordet du vil fjerne. Hvis du vil fjerne alle passordene, klikker du på Opphev alle .

Merk: Hvis du noen gang endrer eller nullstiller ditt primære Apple ID-passord, blir appspesifikke passord automatisk opphevet for å beskytte kontoen din. Du må generere nye appspesifikke passord for appene du vil bruke.

Logger av:

Hva tar du for tofaktorautentisering og totrinnsverifisering? La oss også vite hva du mener om hvorfor det er så viktig å trygt logge på Apple-IDen din via en tredjepartsapp.

To-faktor-autentisering skiller seg litt fra totrinnsverifisering. Mens førstnevnte først og fremst sender bekreftelseskode på din pålitelige enhet, lar sistnevnte deg motta bekreftelseskode gjennom ditt registrerte telefonnummer.

Ettersom vi snakker om å gi beskyttelse til kontoen vår, vil jeg anbefale deg å sjekke ut disse innleggene også: hvordan du aktiverer totrinnsverifisering for Google-kontoen, Nest, WhatsApp. iCloud-passordet fungerer ikke i en tredjepartsapp? Tips for å fikse det.

Har du noen tilbakemeldinger til oss? Del det i kommentarfeltet nedenfor. For å lese flere nyttige guider, last ned iGeeksBlog-appen og hold kontakten med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus.

 

Legg Igjen Din Kommentar